Τραμπ: Οι αριστεροί παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από το μεταναστευτικό

Τραμπ: Οι αριστεροί παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από το μεταναστευτικό

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Τραμπ διακινεί τη θεωρία ότι οι διαδηλώσεις υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα έγιναν για να «απομακρύνουν την προσοχή από τα νότια σύνορά μας»

trump_wh1
Σε μία νέα θεωρία προχώρησε ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ  συνδέοντας τις διαδηλώσεις για για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα με τη μεταναστευτική πίεση. 

Λίγη ώρα αφότου παρενέβη στον αέρα του αμερικανικού δικτύου FOX και εκθείασε την αστυνομία, δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνης στις πανεπιστημιουπόλεις έγιναν για να αποσπάσουν την προσοχή από τα ζητήματα στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Τραμπ διακινεί τη θεωρία ότι οι διαδηλώσεις υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα έγιναν για να «απομακρύνουν την προχοχή από τα νότια σύνορά μας».

«Πιστεύετε ότι οι Ριζοσπαστικοί Αριστεροί Παράφρονες που προκαλούν όλο αυτό το χάος στα Κολλέγια και τα Πανεπιστήμιά μας το κάνουν για να αποσπάσουν την προσοχή από τα νότια σύνορά μας, όπου εκατομμύρια άνθρωποι, πολλοί από τις φυλακές και τα ψυχιατρεία, εισρέουν στη χώρα μας; Απλώς αναρωτιέμαι» έγραψε ειδικότερα.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, το εγκώμιο των αστυνομικών που απομάκρυναν τους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές μετά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών έπλεξε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο Fox News.

Tην ώρα που η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί ανήσυχη τα όσα εκτυλίσσονται σε διάφορες αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις με τους φοιτητές να έχουν εξεγερθεί υποστηρίζοντας τον παλαιστινιακό λαό, ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έσπευσε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τη στάση των αρχών που εκκένωσαν τελικά το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.



Οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους φοιτητές που έκαναν κατάληψη τις τελευταίες ημέρες στο πανεπιστήμιο ενώ κάποιοι από αυτούς είχαν στήσει και σκηνές έξω από το κτίριο.

Με παρέμβασή του ο Τραμπ σε μία από τις εκπομπές του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, όπου γινόταν ζωντανή μετάδοση όσων διαδραματίζονταν χθες στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, τόνισε ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης ήταν εντυπωσιακή στην απομάκρυνση των φιλοπαλαιστινίων από τους χώρους του εκπαιδευτικού ιδρύματος.



«Οι αστυνομικοί ήταν απίστευτοι και δεν φοβόντουσαν τίποτα», δήλωσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι η επέμβαση των αρχών θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα.

«Οι φοιτητές δεν έπρεπε να φθάσουν στο σημείο να καταλάβουν το κτίριο του πανεπιστημίου Κολούμπια, Hamilton Hall... Έπρεπε να το είχαν κάνει πολύ πριν καταλάβουν το κτίριο, γιατί θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν οι διαδηλωτές βρίσκονταν σε σκηνές παρά σε κτίριο. Και επίσης έχει γίνει τεράστια ζημιά» τόνισε.




Σχολιάζοντας την επικίνδυνη αύξηση του αντισημιτικού κλίματος ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Είναι τόσο θλιβερό πράγμα να το βλέπεις... Κι όταν το βλέπεις, δεν μπορείς καν να το πιστέψεις».

Σημειώνεται ότι εκατοντάδες αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στο Κολούμπια και αφού μπήκαν με ειδικό όχημα στο κτίριο Hamilton Hall, συνέλαβαν πλήθος φοιτητών και εκκένωσαν την κατάληψη.

Παράλληλα, εκκενώθηκε και η κατάληψη - κατασκήνωση που έκαναν οι διαδηλωτές σε χώρο της Πανεπιστημιούπολης. Στην εκκένωση της κατάληψης του Κολούμπια έγιναν πάνω από 100 συλλήψεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης