Υπόθεση Εμίλ: Νέα θεωρία για τον θάνατο του αγοριού - Μπορεί να τον κατασπάραξε λύκος

Υπόθεση Εμίλ: Νέα θεωρία για τον θάνατο του αγοριού - Μπορεί να τον κατασπάραξε λύκος

Το κρανίο του μικρού αγοριού είχε κατάγματα και ένα σημάδι από δάγκωμα

emil
Ένας νέος ισχυρισμός για τον θάνατο του μικρού Εμίλ έρχεται στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τον οποίο λύκος μπορεί να  κατασπάραξε το αγοράκι.

Από προηγούμενες έρευνες, υπήρχαν αναφορές ότι το παιδί φέρει δαγκωματιές, ωστόσο δεν είχε καθοριστεί από ποιο ζώο είναι. Τώρα, όπως δημοσιεύει η Daily Mail, ο μικρός Εμίλ φέρεται να έχει δαγκωματιές από λύκο.

Η ανατριχιαστική θεωρία έρχεται μετά την ανακάλυψη ενός θραύσματος οστού νωρίτερα αυτόν τον μήνα κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το κρανίο του μικρού Εμίλ το οποίο είχε κατάγματα και ένα σημάδι από δάγκωμα.

Κλείσιμο


Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας στην υπόθεση, Ζαν Λικ Μπλανσόν, έχει πει ότι άγρια ζώα μπορεί να διέλυσαν τα οστά του Εμίλ και θα μπορούσαν επίσης, να αποδίδονται σε εκείνα τα «μικρά κατάγματα» και τα «σημάδια από δάγκωμα» στο κρανίο του. 

«Το κρανίο του δείχνει σημάδια από δάγκωμα, πιθανώς από ζώο. Τα οστά από μόνα τους δεν μας επιτρέπουν να καταλήξουμε στην αιτία του θανάτου του μικρού αγοριού» είχε τονίσει.

«Οι έρευνες θα διαρκέσουν για όσο χρόνο χρειαστεί», είχε επισημάνει, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο συνταγματάρχης Πιερ-Ιβ Μπαρντί, διοικητής της χωροφυλακής στο Άλπ ντε Οτ Προβάνς. 

«Πρόκειται για μια πολύ λεπτή, λεπτομερή δουλειά, για αυτόν ακριβώς τον λόγο φέραμε τους καλύτερους, εκείνους που διαθέτουν τη μεγαλύτερη εμπειρία σε διεθνές επίπεδο».

Τα πρώτα λόγια της μητέρας του Εμίλ

Στο μεταξύ, η μητέρα του Εμίλ, Μαρί, μίλησε για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση του θανάτου του γιου της.

Δημοσιεύοντας στην ομάδα του Facebook «Pray for Emile», η Μαρί έγραψε: «Προσπαθούμε να διαβάζουμε όλα τα μηνύματά σας, είτε σχόλια είτε προσωπικά μηνύματα είτε γράμματα... Και είμαστε πάντα πολύ συγκινημένοι από τη στάση σας».

Υπενθυμίζεται πως το ακροδεξιό πολιτικό υπόβαθρο των γονιών του Εμίλ εξετάστηκε από τις αρχές λίγο μετά την εξαφάνισή του το 2023, καθώς οι φόβοι για την ασφάλειά του αυξάνονταν.

Ο πατέρας του παιδιού, Κολομπάν, αποκαλύφθηκε ότι ήταν ακτιβιστής που συνδέεται με την Action Francaise, την ακροδεξιά εθνικιστική και βασιλική ομάδα, καθώς και τη νεοφασιστική Bastion Social.

Μακρά η έρευνα για τα αίτια θανάτου του μικρού Εμίλ

«Δεν είμαστε βέβαιοι ότι θα ανακαλύψουμε την αιτία ή τις συνθήκες του θανάτου», είχε προειδοποιήσει η εκπρόσωπος της χωροφυλακής Μαρί-Λορ Πεζάν, στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info, στις αρχές Απριλίου.

Μονάχα κάποια οστά, μεταξύ αυτών το κρανίο του παιδιού, βρήκαν πεζοπόροι, σε κοντινή απόσταση από το χωριό. «Σε μια ζώνη μέσα στη φύση, απόκρημνη και όχι πάντα εύκολα προσβάσιμη», που είχε, εντούτοις, επιθεωρηθεί «πολλές φορές» από τον Ιούλιο, είχε δηλώσει η Πεζάν, αναγνωρίζοντας πως υπάρχει μια «πολύ μικρή πιθανότητα» οι ερευνητές να πέρασαν δίπλα από το πτώμα, χωρίς να το δουν, κατά τη διάρκεια των ερευνών το καλοκαίρι.

«Όταν έχεις ένα πτώμα σε αποσύνθεση, έχεις στοιχεία στο έδαφος που επιτρέπουν να γνωρίζεις εάν η σορός παρέμεινε για κάποιο χρονικό διάστημα σε αυτό το έδαφος», είχε εξηγήσει η εκπρόσωπος Τύπου.

Οι ανθρωπολόγοι θα «προσπαθήσουν να ταυτοποιήσουν εάν αυτά τα οστά βρίσκονταν σε εκείνο το σημείο ή εάν τα μετάφερε ένας άνθρωπος, ένα ζώο ή ακόμα και οι μετεωρολογικές συνθήκες».

Όταν εξαφανίστηκε την 8η Ιουλίου, ο Εμίλ είχε μόλις φθάσει για το καλοκαίρι στο εξοχικό των παππούδων του. Δύο γείτονες επιβεβαιώνουν πως τον είδαν, στον κεντρικό δρόμο του χωριού, με τις μαρτυρίες τους ωστόσο να είναι αντικρουόμενες.

Το αγοράκι εθεάθη γύρω στις 17.15 τοπική ώρα. Οι γονείς του δεν ήταν παρόντες εκείνη την ημέρα.

Η έρευνα αναμένεται μακρά καθώς είναι «περίπλοκη», όπως είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας Ζαν Λικ Μπλανσόν.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία - Πού υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες

Θεσσαλονίκη: «Μόνη της χτύπησε, θέλει ψυχίατρο» λέει ο 60χρονος που καταδικάστηκε για την επίθεση με σταυρό στη νύφη του στο νεκροταφείο

Κρήτη: Το βίντεο που έφερε την ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του 65χρονου Γερμανού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης