Rent an island: Πολυτελείς διακοπές για βαριά πορτοφόλια

Rent an island: Πολυτελείς διακοπές για βαριά πορτοφόλια

Εκτός από τα νησιά που πωλούνται ανά τον κόσμο, μια νέα τάση κερδίζει συνεχώς έδαφος, καθώς πολλά προσφέρονται προς μίσθωση, με κόστος μάλιστα παρόμοιο με την ενοικίαση ενός ιδιωτικού σκάφους - Ποια είναι τα πιο εντυπωσιακά του κόσμου, πού κυμαίνονται οι τιμές και ποια είναι τα ιδιωτικά νησιά που διατίθενται για ενοικίαση στην Ελλάδα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
rent_an_island_xr
Εχετε σκεφτεί πως αντί να πάτε για διακοπές σε κάποιον ελληνικό νησιωτικό ή ηπειρωτικό προορισμό, θα μπορούσατε να νοικιάσετε ένα ιδιωτικό νησί μόνο για εσάς, την οικογένειά σας και τους φίλους σας;

Οσο και αν το ερώτημα μοιάζει για τους περισσότερους, υπό τις σημερινές συνθήκες ζωής, μάλλον ως κακόγουστο αστείο, υπάρχουν και αυτά… Ιδιωτικά νησιά προς μίσθωση στα πιο απίθανα μέρη του πλανήτη.

Και εδώ βέβαια συναντάμε περιπτώσεις και… περιπτώσεις. Δηλαδή εκείνα που απευθύνονται πράγματι σε ένα σχετικά διευρυμένο κοινό και σε εκείνα που ταιριάζουν μόνο στο ολιγομελές target group των rich and famous ή και απλά rich, καθώς το μόνο που μετράει είναι το πορτοφόλι και αν θα μπορούσε να αντέξει τα υπέρογκα ποσά που ζητούνται.
Γι’ αυτούς λοιπόν που είναι σε θέση να δώσουν κάποιες δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ή δολάρια για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, η μίσθωση ενός ιδιωτικού νησιού αποτελεί ενδιαφέρουσα εναλλακτική επιλογή σε σχέση με τη ναύλωση, για παράδειγμα, ενός yacht που θα τους ερχόταν περίπου στο ίδιο κόστος.
Κλείσιμο
rent_an_island___2_
Kanu Island - Καραϊβική - 5.220 δολάρια/ημέρα - Διαθέτει πέντε βίλες, οι τιμές προσφοράς είναι για all inclusive παροχές 8 ατόμων και η ελάχιστη διαμονή είναι για 4 ημέρες

Εκτός, όμως, από τις θερινές αποδράσεις, ιδιωτικά νησιά νοικιάζονται και για να φιλοξενήσουν ένα οποιοδήποτε event, όπως έναν παραμυθένιο γάμο ή έναν αξέχαστο «μήνα του μέλιτος».

Βέβαια ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις τέτοιων νησιών, όπου οι τιμές ενοικίασης δημοσιοποιούνται, καθώς κατά κανόνα δίνονται κατόπιν αιτήσεως (upon request). Αυτό ισχύει για τις πιο ακριβές επιλογές, που προφανώς αφορούν κάποιους δισεκατομμυριούχους, οι οποίοι ίσως έχουν βαρεθεί τον δικό τους ιδιωτικό παράδεισο και αναζητούν ποικιλία και νέες εμπειρίες. Ωστόσο υπάρχουν και νησιά που προσφέρονται για οικογένειες ή παρέες σε πιο… προσιτές τιμές.

Από τις Μαλδίβες και τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους μέχρι τα Φλόριντα Κις, τις Φιλιππίνες, τη Μοζαμβίκη, την Καμπότζη και την Τανζανία υπάρχουν εκατοντάδες ιδιωτικά νησιά που καλύπτουν όλα τα γούστα για όσους θέλουν να ζήσουν ως… billionaires έστω και για λίγες ημέρες. Εάν κάποιος μπορεί και είναι αποφασισμένος αλλά δεν θέλει να…ξενιτευτεί, υπάρχουν και πιο κοντινές λύσεις, όπως στην Κροατία, ακόμη και στη χώρα μας.
rent_an_island___3_
Moskito Island - Βρετανικές Παρθένες Νήσοι - 25.000 δολάρια/διανυκτέρευση - Βρίσκεται στην Καραϊβική, ανήκει στον μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον, έχει έκταση 125 στρέμματα και προσφέρει συνολικά 11 υπνοδωμάτια

Από Κροατία μέχρι Μοζαμβίκη

Ενα τέτοιο νησί στην Κροατία με υποδομές 4 αστέρων είναι το Private Island Glamping. Προσφέρεται για μεγάλες εκδηλώσεις ή για πιο μοναχικές αποδράσεις από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο. Μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, καθώς διαθέτει resort για 450 άτομα, εστιατόρια, χώρους εκδηλώσεων 650 ατόμων, ελικοδρόμιο κ.ά. Ανάλογα με την επιθυμία του πελάτη, το νησί μπορεί να νοικιαστεί ολόκληρο ή ένα μέρος. Πάντως η τιμή ανά διανυκτέρευση (all inclusive) για όλο το νησί φτάνει τα 69.500 ευρώ.

Το νησί Παλαουάν στις Φιλιππίνες έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 22 άτομα σε 11 δωμάτια, ενώ διαθέτει ένα εστιατόριο, πισίνες και αρκετές ακόμη παροχές. Η τιμή είναι στα 29.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Για ακόμη πιο εξωτικές και…extreme αποδράσεις προτείνεται το «Anantara Bazaruto Island Resort» στη Μοζαμβίκη, που διαθέτει 5άστερο συγκρότημα με 44 βίλες και περιβάλλεται από μαγευτικές παραλίες. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Vilanculos International σε απόσταση 35 χλμ. Η τιμή ανά δωμάτιο κινείται στα 1.300 ευρώ και η συνολική τιμή για αποκλειστική μίσθωση φτάνει τα 55.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση με πλήρη διατροφή.

Το Song Saa προβάλλεται ως ένας παράδεισος βιώσιμης πολυτέλειας φωλιασμένος στην ανεξερεύνητη ομορφιά του αρχιπελάγους Koh Rong της Καμπότζης. «Βιώσιμη πολυτέλεια» καθώς οι 24 ιδιωτικές βίλες και τα μπανγκαλόου, το καθένα με τη δική του πισίνα, είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένη ξυλεία και διακοσμημένα με ανακυκλωμένα αντικείμενα, όπως τραπέζια και λάμπες από παρασυρμένα ξύλα και από παλιά βαρέλια πετρελαίου. Ετσι λοιπόν η επιλογή του έχει και… οικολογικό περιεχόμενο.

Τώρα, εκτός από αυτό, προσφέρονται παγκόσμιας κλάσης κουζίνα, εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα στον Κόλπο της Ταϊλάνδης και μια σειρά από υπηρεσίες, όπως spa κ.λπ. Η τιμή κατά βίλα ανέρχεται περίπου στα 1.000 ευρώ την ημέρα, ενώ για την αποκλειστική μίσθωσή του από κάποιον… γαλαντόμο και την παρέα του ο λογαριασμός ξεκινά από τις 68.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση all inclusive.
rent_an_island___4_
Το Χερσονήσι των Πεταλιών

Το νησί του Μπράνσον

Το Branson Estate στο Moskito Island βρίσκεται στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, κοντά στη Virgin Tortola και ένα μίλι μακριά από το αρχικό καταφύγιο του Ρίτσαρντ Μπράνσον, το νησί Νέκερ, στο οποίο ο «Mr Virgin» είχε φιλοξενήσει το 2017 και την εμπλεκόμενη στο Qatar-gate Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή.

Το Moskito Island, που έχει έκταση 125 στρέμματα και βρέχεται από τα γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής, είναι διαθέσιμο για κράτηση όλο τον χρόνο και προσφέρει συνολικά 11 υπνοδωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν 22 επισκέπτες, επιλέγοντας τρεις εξαιρετικές βίλες, η καθεμία με τη δική της πισίνα υπερχείλισης: τη Headland House (3 υπνοδωμάτια, συμπεριλαμβανομένης μιας master suite), την Beach Villa (4 υπνοδωμάτια, εκ των οποίων μια master suite) και τη Mangrove Villa (τέσσερα υπνοδωμάτια, συμπεριλαμβανομένης μιας master suite).

Η τιμή για αποκλειστική ενοικίαση ανάλογα με τον αριθμό των δωματίων ξεκινά από τα 25.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση συν επιπλέον χρέωση υπηρεσιών 2,5% και για ελάχιστη διαμονή τεσσάρων ημερών. Στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα γεύματα και τα ποτά που ετοιμάζονται από ομάδα σεφ, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν δεκάδες δραστηριότητες στη στεριά ή στο νερό. Από kite surfing και κωπηλασία μέχρι υδρομασάζ, πινγκ πονγκ και ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο.
rent_an_island___5_
Silver Island Yoga - Β. Εύβοια / Ελλάδα - 1.200 ευρώ το άτομο/εβδομάδα - Φημίζεται ως το απόλυτο νησί της yoga, προσελκύοντας κάθε χρόνο δεκάδες οπαδούς της από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Στην Ιμπιζα

Πιο κοντά, στην Ισπανία και στην περιοχή της Ιμπιζα, που αποτελεί το αντίπαλο δέος της Μυκόνου, υπάρχει το Tagomago, το οποίο λανσάρεται από διεθνείς εξειδικευμένες ιστοσελίδες ως το «πιο exclusive ιδιωτικό νησί της Ευρώπης». Διαθέτει μια βίλα που μπορεί να φιλοξενήσει 10 άτομα και η τιμή ξεκινάει από τα 125.000 ευρώ την εβδομάδα.
Το Tagomago μπορεί να μισθωθεί σε εβδομαδιαία βάση ή για εκδηλώσεις και στις παροχές του περιλαμβάνεται και 24ωρη φρούρηση. Δεδομένου βέβαια ότι η πρόσβαση γίνεται μόνο διά θαλάσσης υπάρχει ιδιωτικό γιοτ που μπορεί να ναυλωθεί με ξεχωριστή χρέωση. Η μία και μοναδική πολυτελής βίλα του νησιού διαθέτει πέντε δίκλινα υπνοδωμάτια και μεγάλη πισίνα. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά νησιά της Μεσογείου και λόγω θέσης καθώς απέχει μόλις 900 μέτρα ή 5 λεπτά με το σκάφος από την ακτή της κοσμοπολίτικης Ιμπιζα. Με άλλα λόγια, για όσους θέλουν την ξέφρενη διασκέδαση της «ισπανικής Μυκόνου», αλλά μετά την ηρεμία τους, είναι ιδανική επιλογή.

Thanda Island

Στο θαλάσσιο καταφύγιο Shungimbili της Τανζανίας, απέναντι από το Δέλτα του ποταμού Rufiji και το Εθνικό Πάρκο Selous βρίσκεται το Thanda Island, που προβάλλεται ως «ένας μαγικός τόπος ασύγκριτων εμπειριών» και αν λάβουμε υπόψη τις σχετικές εικόνες, μάλλον έτσι είναι. Πρόκειται για ένα μικρό απομονωμένο τροπικό νησάκι στα ανοικτά των ακτών της Ανατολικής Αφρικής, που κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο exclusive αποδράσεις στον κόσμο. Οσοι μπορούν να το επιλέξουν θα απολαύσουν την απόλυτη ιδιωτικότητα περιτριγυρισμένοι από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Διαθέτει ενιαία πολυτελή βίλα και δύο παραδοσιακά bandas (σαλέ στην παραλία). Εχει έκταση 55 στρέμματα και βρίσκεται σε απόσταση 16 ναυτικών μιλίων (30 χλμ.) από την ηπειρωτική χώρα.

Περιβάλλεται από κοραλλιογενείς υφάλους οι οποίοι προστατεύουν το νησί από τα κύματα, ενώ όσοι αρέσκονται στις καταδύσεις ενδέχεται να συναντήσουν τον… «πιο ευγενικό γίγαντα του ωκεανού, τον φαλαινοκαρχαρία», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Στο νησί μπορούν να φιλοξενηθούν έως 18 άτομα και η τιμή ξεκινάει από 25.000 δολάρια την ημέρα, ενώ η μίνιμουμ μίσθωση είναι για πέντε ημέρες.
rent_an_island___6_
Tagomago - Ιμπιζα, Ισπανία - 125.000 ευρώ/εβδομάδα - Θεωρείται το «πιο exclusive ιδιωτικό νησί της Ευρώπης» και διαθέτει μια βίλα που μπορεί να φιλοξενήσει 10 άτομα

Στις Μαλδίβες με… μπάτλερ

Σε γερά πορτοφόλια απευθύνεται το Kudadoo Maldives Private Island, που διαθέτει 15 βίλες μέσα στον ωκεανό και μπορεί να φιλοξενήσει έως 34 άτομα. Πρόκειται για ένα διακεκριμένο διεθνώς κατάλυμα που έχει αποσπάσει, μεταξύ άλλων, βραβείο ως το καλύτερο νέο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου για το 2018, βραβείο ως «αειφόρο θέρετρο», καθώς είναι το μόνο ιδιωτικό νησί των Μαλδίβων που καλύπτει πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες του με φωτοβολταϊκά πάνελ, ενώ μεταξύ των αμέτρητων παροχών του περιλαμβάνεται και… ιδιωτικός μπάτλερ.

Οι βίλες είναι της τάξης των 310-390 τ.μ. με πισίνες υπερχείλισης 44 τ.μ. εξοπλισμένες με χειροποίητα έπιπλα, συστήματα ήχου και τηλεοράσεις Bang & Olufsen κ.ά. Ασφαλώς διαθέτει spa, κάθε είδους water sports, μέχρι και κελάρι κρασιών. Οσο για την τιμή, δεν αποκαλύπτεται, αλλά μάλλον δεν αποτελεί και πρόβλημα για όσους μπορούν να το νοικιάσουν…

Μπαχάμες

Αντίστοιχων προδιαγραφών εμφανίζεται και το εντυπωσιακό Over Yonder Cay στις Μπαχάμες, ένα απομακρυσμένο πρώην αλιευτικό φυλάκιο που μεταμορφώθηκε σε ιδιωτικό παράδεισο και σε «πράσινο» project από το Bosarge Family Office του δισεκατομμυριούχου Γουίλμπουρ «Εντ» Μποσάρζ τζούνιορ.

Διαθέτει τέσσερις πολυτελείς βίλες, ανάλογα με τα γούστα των επισκεπτών, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 30 άτομα. Στις τιμές ενοικίασης, που δεν δημοσιοποιούνται, περιλαμβάνεται η πλήρης χρήση των εκτεταμένων ανέσεων, δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων του νησιού. Είναι δυνατή βεβαίως και η ενοικίαση ολόκληρου του νησιού για όσους επιθυμούν απόλυτη ιδιωτικότητα σε συνδυασμό με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του έμπειρου προσωπικού, με τιμές που ξεκινούν από 51.000 δολάρια την ημέρα για τη χαμηλή τουριστικά περίοδο. Το Over Yonder Cay τροφοδοτείται από ένα υπερσύγχρονο σύστημα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει τρεις ανεμογεννήτριες και ένα φωτοβολταϊκό πάρκο. Το νησί διαθέτει, μεταξύ πολλών άλλων, και μαρίνα για να δένουν τα luxury yachts των επισκεπτών.
rent_an_island___1_
Calivigny Island - Γρενάδα - 140.000 δολάρια/ημέρα - Διαθέτει 25 δωμάτια σε βίλες που περιβάλλονται από λευκές αμμώδεις παραλίες και καταπράσινους τροπικούς κήπους

Γρενάδα και Σεϋχέλλες

Το Calivigny Island στη Γρενάδα διαφημίζεται ως ιδιωτικός παράδεισος που «μπορεί να είναι δικός σας για μία ή δύο εβδομάδες». Διαθέτει υποδομές με 25 δωμάτια που μπορούν φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών σε βίλες που περιβάλλονται από λευκές αμμώδεις παραλίες, καταπράσινους τροπικούς κήπους και ζεστά κρυστάλλινα νερά. Ασφαλώς προσφέρονται όλες οι υπηρεσίες από πολυάριθμο προσωπικό. Αντίστοιχη είναι και η τιμή του, που αρχίζει από τις 140.000 δολάρια την ημέρα.

Πριν από χρόνια το γνωστό τραγούδι καλούσε να «πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες». Ωστόσο το North Island αποτελεί έναν από τους δημοφιλείς προορισμούς απόλυτης χαλάρωσης και ηρεμίας στο βόρειο άκρο ενός αρχιπελάγους του Ινδικού Ωκεανού. Αντί, όμως, ακριβού αντιτίμου… Διαθέτει 11 μεγάλες βίλες δύο υπνοδωματίων από 450 έως 750 τ.μ. και έμπειρο προσωπικό που καλύπτει και τις πιο εξειδικευμένες απαιτήσεις. Εννοείται ότι υπάρχουν πλήρεις υπηρεσίες από το φαγητό και τη διασκέδαση μέχρι spa, μασάζ και αθλητικές δραστηριότητες.

Japao Island

Το Japao βρίσκεται 105 μίλια δυτικά του Ρίο ντε Τζανέιρο, σε ένα αρχιπέλαγος 365 νησιών. Στο μικρό νησί των 6 στρεμμάτων μια μοντέρνα βίλα με δύο κύριες σουίτες μπορεί να φιλοξενήσει 2-4 άτομα, ενώ με τα τρία επιπλέον μπανγκαλόου με θέα στη θάλασσα οι επισκέπτες μπορούν να είναι και περισσότεροι. Μια ευρύχωρη βεράντα με πισίνα, χώρο ηλιοθεραπείας και τζακούζι, «δένει» το μυθικό σκηνικό. Πώς θα πάτε εκεί; Πάρτε μία από τις πολλές απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ ή την Ευρώπη προς το Διεθνές Αεροδρόμιο «Galeão» του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου θα σας υποδεχτούν στο VIP τελωνείο. Λίγα λεπτά αργότερα θα επιβιβαστείτε στο ελικόπτερο (που περιλαμβάνεται στην τιμή) που θα σας μεταφέρει σε μισή ώρα περίπου στο Japao.

Οσο για τις τιμές, αρχίζουν για δύο επισκέπτες από 5.010 δολάρια ανά διανυκτέρευση για διαμονή all inclusive και σε τιμή προσφοράς περιορισμένου χρόνου στα 3.950 δολάρια. Για τέσσερις επισκέπτες η αρχική τιμή είναι 5.800 δολάρια και η τιμή προσφοράς 4.950 και για 6-8 άτομα 7.500 δολάρια ανά διανυκτέρευση, ενώ η μίνιμουμ μίσθωση είναι 7 διανυκτερεύσεις. Στις τιμές αυτές περιλαμβάνονται, εκτός από τη μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, όλα τα γεύματα και σνακ που προετοιμάζονται από τον προσωπικό σας σεφ, όλα τα ποτά, συμπεριλαμβανομένου του τοπικού κρασιού, της μπίρας και των οινοπνευματωδών, ταχύπλοο σκάφος Phantom 345 με κυβερνήτη για την εξερεύνηση των γύρω περιοχών και άλλα πολλά.

Καραϊβική

Μόλις 15 λεπτά από την ακτή της Πλαθένθια, στην Καραϊβική, βρίσκονται δύο ξεχωριστά νησιά, το Gladden και το Kanu. Το Gladden προσφέρεται για 2 έως 4 άτομα που θα διαμείνουν σε μια κομψή βίλα με την all inclusive υπηρεσία ενός πολυτελούς θερέτρου. Μάλιστα, το προσωπικό «κατοικεί αθέατο στο μικρότερο νησί πίσω από το Gladden και είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε αίτημα των επισκεπτών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το Kanu είναι ένα σπάνιο κοραλλιογενές νησί απαράμιλλης ομορφιάς, στην ίδια περιοχή. Στη μικρή του έκταση υπάρχουν πέντε βίλες που μπορούν να φιλοξενήσουν από 6 έως 10 ενηλίκους και έως 10 παιδιά. Καθεμία από αυτές διαθέτει μια σουίτα master bedroom, ψηλές οροφές από μπαμπού, τεράστια μπάνια κ.ά. Στο κέντρο του νησιού βρίσκονται το σαλόνι, η τραπεζαρία, μπαρ, κουζίνα και βέβαια μεγάλη πισίνα γλυκού νερού.

Για όσους όμως ίσως βαρεθούν το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, το Kanu έχει και «αδελφάκι» στην ηπειρωτική χώρα, το Valley Stream, ένα ορεινό πολυτελές θέρετρο σε έκταση 200 στρεμμάτων, μέσα σε ζούγκλα και με καταρράκτη να περνά δίπλα από το πολυτελές κατάλυμα.

Οι τιμές προσφοράς για all inclusive διαμονή για 8 άτομα και για 7 ημέρες ξεκινούν από τα 5.220 δολάρια/ημέρα και για 4-6 ημέρες 5.560 δολάρια/ημέρα. Για επιπλέον άτομο η χρέωση είναι 240 δολάρια/ημέρα για ενήλικες και 130 δολάρια/ημέρα για παιδιά. Η ελάχιστη διαμονή είναι για 4 ημέρες. Στις τιμές περιλαμβάνονται, εκτός από τους φόρους και τα τέλη, οι μεταφορές από και προς το νησί, ιδιωτικό λεωφορείο από/προς το Μπελίζ, όλα τα γεύματα που προετοιμάζονται από προσωπικό σεφ, όλα τα ποτά, καπετάνιος σκάφους, οδηγός ψαρέματος και κολύμβησης με αναπνευστήρα, έως 4 δωρεάν μασάζ την ημέρα, υπηρεσία καθαριότητας, Internet/WiFi, απεριόριστη χρήση καγιάκ, σανίδων κωπηλασίας, εξοπλισμού κατάδυσης κ.ά.

Και το πιο μικρό

Το East Sister Rock Island, σε απόσταση αναπνοής από την πόλη του Μαραθώνα (Marathon), όχι εδώ αλλά στα Florida Keys των ΗΠΑ, είναι μάλλον το πιο μικρό ιδιωτικό νησί στον κόσμο. Χαρακτηρίζεται ως «κρυμμένο στολίδι» και διαθέτει κατοικία με 3 υπνοδωμάτια, δύο μπάνια και έναν ξενώνα (με επιπλέον χρέωση). Στην ευρύχωρη βεράντα γύρω από το σπίτι υπάρχει σαλόνι, προσφέροντας ανεμπόδιστη θέα στη γύρω περιοχή. Η μεταφορά από και προς αυτή την «ιδιωτική όαση» γίνεται με ένα Carolina Skiff 21 ποδών, αλλά για τους πιο… βιαστικούς υπάρχει και μικρό ελικοδρόμιο. Προσφέρεται για ελάχιστη διαμονή 7 διανυκτερεύσεων και η τιμή για αυτές την παρούσα περίοδο, για δύο άτομα είναι 15.648 δολάρια ή 14.400 ευρώ.

Νέα τάση και στην Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια ορισμένα ιδιωτικά νησιά και στην Ελλάδα προσφέρονται για ενοικίαση μέσω των διεθνών μεσιτικών γραφείων. Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή του Χερσονησίου (Ξερονήσι ή Μικρό Πετάλι) των Πεταλιών, όπου βρίσκεται η ιδιοκτησία του Μαρή Εμπειρίκου. Το Χερσονήσι, συνολικής έκτασης 3.705.930 τ.μ., είναι το δεύτερο μεγαλύτερο του συμπλέγματος και τα διάφορα ακίνητα ανακαινίσθηκαν ριζικά κατά την περίοδο 2009-2012. Παράλληλα, εγκαταστάθηκαν μονάδα αφαλάτωσης, κεντρική γεννήτρια και φωτοβολταϊκά πάνελ ώστε να λειτουργούν αυτόνομα, ενώ πραγματοποιήθηκαν λιμενικά έργα για τη μαρίνα.

Οι υποδομές του νησιού προσφέρονται προς μίσθωση για διακοπές, γάμους, μήνα του μέλιτος κ.ά. στην κεντρική βίλα και τα συνοδευτικά κτίρια που περιλαμβάνουν σουίτες και δωμάτια επισκεπτών.

Πιο στοχευμένη είναι η περίπτωση της Αργυρονήσου, ανάμεσα στη Β. Εύβοια και την ηπειρωτική χώρα, που είναι γνωστή ως Silver Island Yoga και επίσης μισθώνεται για διακοπές, γάμους και εκδηλώσεις. Ωστόσο φημίζεται ως το απόλυτο νησί της yoga, προσελκύοντας κάθε χρόνο δεκάδες οπαδούς της από την Ελλάδα και το εξωτερικό που καλούνται να καταβάλουν περί τα 1.200 ευρώ το άτομο για μία εβδομάδα. Η Αργυρόνησος ανήκει στην οικογένεια Κρίστι -ομογενείς από τη Ν. Αφρική- και στο παρελθόν αποτέλεσε προορισμό του διεθνούς τζετ σετ - μεταξύ άλλων και της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Aλλη μια πρόταση για την Ελλάδα από τα διεθνή μεσιτικά γραφεία αφορά το Cycladic Private Island Retreat, ένα ιδιωτικό νησί που βρίσκεται στις Κυκλάδες και διαθέτει ένα όμορφο αρχοντικό κομψά διακοσμημένο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Η τιμή του ξεκινά από 35.000 ευρώ την εβδομάδα.


Ειδήσεις σήμερα:

Αλεξανδρούπολη: Σόου από τον καθηγητή που συνελήφθη για παρενόχληση μαθήτριας - Τέθηκε εκτός σχολείου

Γυναικοκτονία στην Αργεντινή - Στραγγαλίστηκε από τον πρώην σύντροφό της 30χρονη ποδοσφαιρίστρια

Άγιοι Ανάργυροι: Πήρε εξιτήριο ο δολοφόνος της Κυριακής, δεν τον δέχθηκε το νοσοκομείο κρατουμένων, επέστρεψε στο Αττικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης