Ισραήλ: Καλεί τον Ισπανό πρέσβη για τις «επαίσχυντες δηλώσεις» του Πέδρο Σάντσεθ για τη Γάζα

Ισραήλ: Καλεί τον Ισπανό πρέσβη για τις «επαίσχυντες δηλώσεις» του Πέδρο Σάντσεθ για τη Γάζα

Ανακαλείται «για διαβουλεύσεις» η Ισραηλινή πρέσβειρα στην Ισπανία - Ο Σάντσεθ δήλωσε ότι, με δεδομένο τον αριθμό των θυμάτων στη Γάζα, αμφιβάλλει αν το Ισραήλ σέβεται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο

sanchez
Η ισραηλινή κυβέρνηση κάλεσε σήμερα τον Ισπανό πρέσβη για να του επιδώσει επίπληξη, μετά από δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ αναφορικά με τον πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας.

Ο Σάντσεθ δήλωσε ότι, με δεδομένο τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στη Γάζα, αμφιβάλλει αν το Ισραήλ σέβεται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, ενώ τόνισε πως η στρατιωτική δράση στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι αποδεκτή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών Έλι Κοέν να καλέσει τον Ισπανό πρέσβη για να του επιδώσει επίπληξη «μετά την επαίσχυντη δήλωση που έκανε ο Ισπανός πρωθυπουργός την ίδια μέρα που τρομοκράτες της Χαμάς δολοφόνησαν Ισραηλινούς στην πρωτεύουσά μας, Ιερουσαλήμ».

Δύο ένοπλοι της Χαμάς σκότωσαν τρεις ανθρώπους σε μια στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ κατά τις πρωινές ώρες.

Ανακαλείται «για διαβουλεύσεις» η Ισραηλινή πρέσβειρα στην Ισπανία

Κλείσιμο
Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί "για διαβουλεύσεις" την πρέσβειρά του στην Ισπανία, μετά τις «σκανδαλώδεις» δηλώσεις του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

«Λόγω των σκανδαλωδών δηλώσεων του Ισπανού πρωθυπουργού, ο οποίος επανέλαβε αβάσιμους ισχυρισμούς, αποφάσισα να ανακαλέσω τη Ισραηλινή πρέσβειρα στην Ισπανία» Ροντίκα Ραντιάν-Γκόρνον για «διαβουλεύσεις» στην Ιερουσαλήμ, εξήγησε με ανάρτηση στο Χ ο Έλι Κοέν.


Ειδήσεις σήμερα:

Επιστολική ψήφος: Βήμα-βήμα η διαδικασία - Αρχές του 2024 θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο

Βασίλης Βασιλικός: Η καθοριστική γνωριμία με τον Ανδρέα το '69, το «Ζ» και η Αριστερά - H τελευταία εξομολόγησή του στον Δανίκα

Ρωσία: Ο Πούτιν προτρέπει τις γυναίκες να κάνουν πάνω από οκτώ παιδιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης