Χουάν Κάρλος: Απορρίφθηκε η αγωγή ύψους 145 εκατ. ευρώ της πρώην ερωμένης του εις βάρος του

Χουάν Κάρλος: Απορρίφθηκε η αγωγή ύψους 145 εκατ. ευρώ της πρώην ερωμένης του εις βάρος του

Η Δανή επιχειρηματίας κατηγορούσε για παρενόχληση τον πρώην βασιλιά - Εκπρόσωπος του 85χρονου άφησε να εννοηθεί ότι ο Χουάν Κάρλος θα επιστρέψει σύντομα στη δημόσια ζωή

juan_carlos_corinna_larsen_xr
Η μήνυση που είχε καταθέσει εις βάρος του Χουάν Κάρλος η πρώην ερωμένη του, Κορίνα τσου Ζάιν Βιτγκενστάιν, ισχυριζόμενη ότι είχε υποστεί εκφοβισμό και παρενόχληση αφού έγινε γνωστή η σχέση τους το 2012 και ζητώντας 126 εκατομμύρια λίρες (περίπου 145 εκατ. ευρώ) ως αποζημίωση, απορρίφθηκε από βρετανικό δικαστήριο.

Σύμφωνα με την Guardian, η δικαστής Ροβένα Κόλινς Ράις αποφάνθηκε ότι η υπόθεση δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία του δικαστηρίου, επισημαίνοντας επιπλέον ότι η ενάγουσα δεν παρουσίασε ικανοποιητικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι «επιβλαβείς πράξεις» που αναφέρονται στην αγωγή έλαβαν χώρα στην Αγγλία.

Υπενθυμίζεται ότι η Δανή επιχειρηματίας, που διαθέτει αρκετά ακίνητα στην Αγγλία, είχε προσφύγει στο Πρωτοδικείο της Αγγλίας και της Ουαλίας κατά του πρώην Βασιλιά της Ισπανίας, ο οποίος παραιτήθηκε από τον θρόνο το 2014. Η 59χρονη σήμερα γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο Χουάν Κάρλος ήταν ο ενορχηστρωτής μιας καμπάνιας εκφοβισμού, παρακολούθησης και απειλών εις βάρος της, η οποία ξεκίνησε το 2012, λίγο καιρό αφού έγινε γνωστή η σχέση τους στα ΜΜΕ μετά από ένα ταξίδι για κυνήγι ελεφάντων στην Μποτσουάνα.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι ο πρώην βασιλιάς έδωσε εντολή στον τότε επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ισπανίας να την «παρενοχλεί». Σε έγγραφα που κατέθεσε σε προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, η επιχειρηματίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι άνθρωποι του εραστή της είχαν αφήσει στο σπίτι της ένα βιβλίο για τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ως προειδοποίηση. Σύμφωνα με την ίδια, αυτή η συμπεριφορά του Χουάν Κάρλος συνδεόταν με ένα χρηματικό ποσό ύψους 65 εκατ. ευρώ που της είχε δώσει λίγο καιρό μετά το ταξίδι τους στην Μποτσουάνα, λέγοντάς της ότι ήταν δώρο, όμως έπειτα είχε αλλάξει γνώμη, ζητώντας της πίσω τα χρήματα.

Κλείσιμο
Μετά την ανακοίνωση της σημερινής απόφασης της Βρετανίδας δικαστή, εκπρόσωπος του 85χρονου πρώην μονάρχη δήλωσε ότι «επιβεβαιώνεται η αθωότητά του, κάτι που ήταν αναμενόμενο να συμβεί», όπως μετέδωσε το Reuters.

Στη δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του Χουάν Κάρλος ανέφερε επιπλέον ότι «η σημερινή ευνοϊκή απόφαση αποκαθιστά τις απαιτούμενες συνθήκες για περαιτέρω δημόσιες εμφανίσεις».

Ο πρώην βασιλιάς μετακόμισε στο Άμπου Ντάμπι το 2020 εν μέσω σκανδάλων σχετικά με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες που έπληξαν περαιτέρω τη φήμη του και έφεραν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον γιο και διάδοχο του, Βασιλιά Φελίπε, υπενθυμίζει η βρετανική εφημερίδα. Έκτοτε επισκέπτεται κατά καιρούς την Ισπανία για να συμμετέχει σε διοργανώσεις ιστιοπλοϊας στην Γαλικία.



Ειδήσεις σήμερα

Τραγωδία στο Κάνσας: 5χρονη βιάστηκε και δολοφονήθηκε αφού η ίδια της η μητέρα την έδιωξε από το σπίτι

Με καλό καιρό στις κάλπες - Φεύγουν με κάθε μέσο οι ετεροδημότες για να ψηφίσουν

Βίντεο: «Τον είχα σαν μεγάλο αδελφό» - Τα συγκινητικά λόγια του Γκάλη στο λαϊκό προσκύνημα για τον Ιωαννίδη


Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε 
LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης