Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: Θεωρούσε «υπεύθυνο» τον εαυτό του για το τροχαίο του γιου του και της Νταϊάνα

Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: Θεωρούσε «υπεύθυνο» τον εαυτό του για το τροχαίο του γιου του και της Νταϊάνα

Το ζευγάρι έφυγε από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου για να αποφύγει τους παπαράτσι - Βρήκαν τραγικό θάνατο σε μια οδική σήραγγα στο Παρίσι

mohamed-al-fayed-m
Λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του γιου του Ντόντι και της πριγκίπισσας Νταϊάνα βλέπουν το φως το δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τη στήλη του Andrew Neil στη Daily Mail ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας «δεν συγχώρεσε ποτέ τον εαυτό του» καθώς μετά από αφόρητες πιέσεις του γιου του υποχώρησε όταν του ζήτησε να εγκρίνει το σχέδιό του να φύγει κρυφά και μυστικά από το ξενοδοχείο Ritz με την Νταϊάνα.

«Ο Ντόντι σκέφτηκε ένα “ανόητο” σχέδιο στην προσπάθειά του να αποφύγει το πλήθος των παπαράτσι που είχε συγκεντρωθεί έξω από το πολυτελές ξενοδοχείο τον Αύγουστο του 1997. Το σχέδιο περιελάμβανε να ξεφύγει από την πίσω πόρτα ώστε να μην γίνει αντιληπτός και να φτάσει ανενόχλητος στο διαμέρισμά του στα Ηλύσια Πεδία», γράφει ο Neil.

Ο Neil - ο οποίος κάποτε εργαζόταν για τον επιχειρηματία ως σύμβουλος μέσων ενημέρωσης - λέει ότι ο Αλ Φαγέντ προσπάθησε αρχικά να πείσει τον γιο του ότι θα μπορούσε απλώς να χαλαρώσει στην Imperial Suite του ξενοδοχείου και να παρακολουθήσει μια ταινία, αντί να καταστρώσει ένα περίπλοκο σχέδιο απόδρασης. Αλλά ο Ντόντι είπε στον πατέρα του ότι η Νταϊάνα ήταν "ταραγμένη" που ένας όχλος φωτογράφων είχε συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο.

diana-dodi3


Το ζευγάρι ήθελε να περάσει χρόνο μαζί και να απολαύσει την ανωνυμία και την ιδιωτικότητα που θα τους παρείχε το διαμέρισμα του Ντόντι. Έτσι έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να αποφύγουν τους παπαράτσι.

Ο Neil λέει ότι η ομάδα ασφαλείας του Ritz είπε στον Ντόντι ότι δεν θα τον βοηθούσαν να φύγει από το ξενοδοχείο από την πίσω είσοδο. Τότε του εξήγησαν ότι θα έπρεπε να μιλήσει με τον πατέρα του.

Ο Neil γράφει: «Ήθελε να τους δώσει την ευκαιρία και να απολαύσει την ανωνυμία του διαμερίσματός του στα Ηλύσια Πεδία. Εξάλλου, θα ήταν η τελευταία τους νύχτα μαζί για αρκετό καιρό και ήθελε η Νταϊάνα να φύγει μόνο με ευτυχισμένες αναμνήσεις. Ο Μοχάμεντ τελικά υπέκυψε στο γιο του. Με κοίταξε με δάκρυα στα μάτια καθώς μου διηγούνταν αυτή την ιστορία και μου είπε: "Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου που συμφώνησα με το σχέδιο του Ντόντι. Θα ήταν ακόμα ζωντανός αν δεν ήμουν εγώ"».


Ειδήσεις σήμερα:


Τροχαίο με εγκατάλειψη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Γεραπετρίτης στην Μilliyet: «Στέλνω μήνυμα φιλίας στον γειτονικό τουρκικό λαό»


Ανοίγουν Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια στις 11 Σεπτεμβρίου - Τι προβλέπεται για την πρώτη μέρα έναρξης και τις απουσίες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης