Χουάν Κάρλος: Η πρώην ερωμένη του λέει πως το παλάτι την ήθελε νεκρή «σαν την Νταϊάνα»

Χουάν Κάρλος: Η πρώην ερωμένη του λέει πως το παλάτι την ήθελε νεκρή «σαν την Νταϊάνα»

H Γερμανίδα επιχειρηματίας θα αποκαλύψει λεπτομέρειες για την θυελλώδη σχέση της στη σειρά podcast «Η Κορίνα και ο βασιλιάς» - «Δώρο» 76 εκατ. δολάρια είχε λάβει από τον Ισπανό γαλαζοαίματο

juan_carlos_corinna_larsen_xr
Σε τολμηρές αποκαλύψεις, που αναμένεται να προκαλέσουν «πονοκέφαλο» στην βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, θα προχωρήσει η 58χρονη Γερμανίδα επιχειρηματίας Κορίνα Λάρσεν, πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος, μέσα από μια σειρά podcast οκτώ επεισοδίων, με έναρξη την Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου. Η Λάρσεν, που πριν μερικούς μήνες κατέθεσε μήνυση για παρενόχληση, απειλές και παρακολούθηση κατά του Ισπανού γαλαζοαίματου ενώπιον της βρετανικής δικαιοσύνης, προτίθεται να αποκαλύψει λεπτομέρειες για την θυελλώδη σχέση της με τον πατέρα του βασιλιά Φελίπε καθώς και να εξηγήσει πώς η ρομαντική τους σχέση κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες.

Η σειρά των podcast υπό τον τίτλο «Corinna and the King» (Η Κορίνα και ο βασιλιάς) παρουσιάστηκε επίσημα στο Λονδίνο την Τρίτη με το ισπανικό περιοδικό «Lecturas» να γράφει πως πρόκειται για ένα πικρό δώρο στα γενέθλια της επίτιμης βασίλισσας Σοφίας, η οποία έκλεισε τα 84 την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου και καθόλη την διάρκεια του έγγαμου βίου της ανέχτηκε με στωικότητα τα ερωτικά παραστρατήματα του ζωηρού γαλαζοαίματου συζύγου της. «Η Κορίνα Λάρσεν επέστρεψε στη "μάχη" αυτή τη φορά ως πρωταγωνίστρια ενός podcast που θα κάνει τον γύρο του κόσμου. Ένα πικρό δώρο για την σύζυγο του βασιλιά Χουάν Κάρλος», αναφέρει το περιοδικό. Τα podcast θα μεταδίδονται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και θα είναι διαθέσιμα από τις πλατφόρμες Apple Podcasts, Spotify, Stitcher, Overcast, Pocket Casts και Amazon.

Σε κάθε επεισόδιο η ξανθιά και δυναμική Κορίνα, επιχειρηματίας, πρώην σύζυγος Γερμανού πρίγκιπα και μητέρα δύο παιδιών, επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη πτυχή της κοινής ζωής της με τον Χουάν Κάρλος. Περιγράφει την γνωριμία τους, μιλάει για το εντυπωσιακό παλάτι «La Angorilla» στη Μαδρίτη, όπου είχε εγκατασταθεί ο τέως βασιλιάς από το 2008 μέχρι το 2012, περιγράφει τον χωρισμό του ζευγαριού και τέλος την παρενόχληση και τις απειλές για την ζωή της που είχε δεχθεί με εντολή του Χουάν Κάρλος από τον τότε επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ισπανίας.


«Μπορεί να βρεθείς νεκρή σε τούνελ, όπως η πριγκίπισσα Νταϊάνα»

Στο πρώτο επεισόδιο η Λάρσεν εξηγεί πως η σχέση με τον Ισπανό γαλαζοαίματο ξεκίνησε το 2004 σε κυνήγι όπου συμμετείχε ο Χουάν Κάρλος σε φάρμα της επαρχίας Καστίγια Λα Μάντσα και εκείνη είχε προσκληθεί ως ειδική για τα όπλα. Η Κορίνα μετά τις σπουδές της στη Γενεύη εργάστηκε για την L'Oreal και από το 2000 μέχρι το 2006 εργαζόταν στην βρετανική εταιρεία Boss Sporting, ως υπεύθυνη για το κυνήγι σπάνιων ζώων. Μετά την πρώτη γνωριμία η Λάρσεν αποκαλύπτει ότι ο Ισπανός βασιλιάς της έστελνε κάθε μέρα επιστολές και λουλούδια κάνοντας ξεκάθαρες τις προθέσεις του πως θέλει να ξεκινήσει μαζί της μια εξωσυζυγική σχέση. Η Κορίνα αφού περιγράφει με λεπτομέρειες την ρομαντική σχέση της με τον βασιλιά, αναφέρεται στο «δώρο» ύψους 76 εκατ. δολαρίων από μέρους του και καταλήγει στην μήνυση που κατέθεσε εναντίον του και κατά του τότε επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ισπανίας κατηγορώντας τους για παρενόχληση, για απειλές κατά της ζωής της και για παρακολούθηση, που στόχο είχαν να επιστρέψει στον Χουάν Κάρλος τα χρήματα που της είχε «χαρίσει»...

«Ξύπνησα τα ξημερώματα και αισθάνθηκα πως κάποιος είναι δίπλα στο κρεβάτι μου, μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου... Αν δεν υπακούσεις αυτές τις εντολές, μπορεί να βρεθείς νεκρή σε τούνελ, όπως η πριγκίπισσα Νταϊάνα», καταγγέλλει η Λάρσεν πως την απείλησε ο τότε επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ισπανίας, Φέλιξ Σανζ Ρόλνταν, ο οποίος την είχε επισκεφθεί στο Λονδίνο. Μάλιστα, η ίδια υποστηρίζει πως φοβήθηκε για τη ζωή της και επέστρεψε στο σπίτι της, στην Ελβετία. Εκεί βρήκε ένα βιβλίο που αναφερόταν στον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και δέχθηκε ένα παράξενο τηλεφώνημα με απόκρυψη, στο οποίο της μίλησαν για κάποια τούνελ και εκείνη το συνδύασε με τον θάνατο της «πριγκίπισσας του λαού», η οποία έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 1997, μετά από τροχαίο σε τούνελ στο Παρίσι.

Τα αποκαλυπτικά podcast θα συμπέσουν χρονικά με την έφεση των δικηγόρων του τέως βασιλιά στο Εφετείο του Λονδίνου, οι οποίοι όπως και πρωτόδικα ζητούν να μην δικαστεί ο Χουάν Κάρλος καθώς έχει ασυλία ως τέως μονάρχης και μέλος βασιλικής οικογένειας, ένα αίτημα που στην αρχική δίκη δεν είχε γίνει δεκτό από τους Βρετανούς δικαστές. Μάλιστα, μερίδα του βρετανικού Τύπου αναφέρει πως ο αυτοεξόριστος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τέως βασιλιάς τρέφει ελπίδες για δικαστική ασυλία μετά την παρουσία του τον Σεπτέμβριο στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, ύστερα από επίσημη πρόσκληση των βρετανικών ανακτόρων.

Κορίνα Λάρσεν: Ο γάμος με τον Γερμανό πρίγκιπα και η ρομαντική σχέση με τον βασιλιά της Ισπανίας

Η Κορίνα Λάρσεν ή Βιτγκενστάιν (το επίθετο του δεύτερου συζύγου της) γεννήθηκε το 1964 στη Γερμανία από μητέρα Γερμανίδα και Δανό πατέρα. Μεγάλωσε στη Φρανκφούρτη, στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στην Ελβετία και σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Γενεύης. Μετά τις σπουδές της εργάστηκε στη L'Oreal και από το 2000 μέχρι το 2006 στην βρετανική εταιρεία Boss Sporting, στην οργάνωση κυνηγιού σπάνιων ζώων. Το 2006 δημιούργησε την δική της εταιρεία παροχής συμβουλών σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις με την επωνυμία Apollonia Associates και εγκαταστάθηκε στο Μονακό ως σύμβουλος της πριγκίπισσας Σαρλίν.

Κλείσιμο
Η Κορίνα Λάρσεν έκανε δύο γάμους και έχει δύο παιδιά. Το 1990 παντρεύτηκε τον Βρετανό επιχειρηματία Φίλιπ Άντκινς με τον οποίο απέκτησε μια κόρη, την Αναστασία. Το 1995 πήρε διαζύγιο και το 2000 «εισέβαλε» στα σαλόνια της αριστοκρατίας χάρι στον γάμο της με τον Γερμανό πρίγκιπα Κασμίρ Ζου Σεν Βιτγκενστάιν, με τον οποίο απέκτησε ένα γιο, τον πρίγκιπα Αλέξανδρο Κύριλλο. Το 2005 η Κορίνα πήρε διαζύγιο από τον κατά 12 χρόνια νεότερο της Γερμανό αριστοκράτη, αλλά επέλεξε να κρατήσει το επίθετό του. Ήδη, από το 2004 είχε γίνει γνωστό πως η γοητευτική Γερμανίδα ήταν η επίσημη ερωμένη του βασιλιά της Ισπανίας. Όμως, τον Απρίλιο του 2012 το ζευγάρι έγινε πρωτοσέλιδο στον διεθνή Τύπο, όταν ταξίδεψε μαζί στη Μποτσουάνα για κυνήγι ελεφάντων. Τότε, αποκαλύφθηκε πως τα έξοδα για το βασιλικό σαφάρι στην Αφρική, που κόστισε 40.000 ευρώ, τα είχε πληρώσει ο Μοχάμεντ Εγιάντ Καγιαλί, σύμβουλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Αφορμή για την αποκάλυψη της σχέσης του ζευγαριού ήταν ένα ατύχημα του βασιλιά στο ισχίο και η άμεση ανάγκη να μεταφερθεί στην Ισπανία με αεροπλάνο για να χειρουργηθεί.

Χουάν Κάρλος: Τα οικονομικά σκάνδαλα, η παραίτηση από το θρόνο και η «εξορία» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τον Αύγουστο του 2020 ο Χουάν Κάρλος, που είχε παραιτηθεί από τον θρόνο υπέρ του γιου του Φελίπε το 2014, με επιστολή του προς τον βασιλιά ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη χώρα για να σώσει τη μοναρχία, μετά την αποκάλυψη πως εμπλέκεται σε σκάνδαλο δωροληψίας. Το σκάνδαλο σχετίζεται με την παραχώρηση σύμβασης σε ισπανική κοινοπραξία για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής στη Σαουδική Αραβία. Ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μαδρίτης και οι ελβετικές Αρχές άνοιξαν έρευνα, μετά από δημοσιεύματα που υποστήριζαν πως το 2008 ο Χουάν Κάρλος έλαβε μέσω offshore 100 εκατ. δολάρια από τον τότε βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ. Στο στόχαστρο των ελβετικών Αρχών μπήκε και η Κορίνα Λάρσεν, αφού το 2012 ο βασιλιάς είχε μεταφέρει σε τραπεζικό λογαριασμό της το ποσό των 76 εκατ. δολαρίων.

Τον περασμένο Μάρτιο ανακοινώθηκε από το Γραφείο του Ανώτατου Εισαγγελέα της Μαδρίτης πως κλείνει ο φάκελος για τρεις ξεχωριστές κατηγορίες κατά του τέως βασιλιά για οικονομικά σκάνδαλα εξαιτίας ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων, παραγραφής και της ασυλίας που αυτός απολάμβανε ως αρχηγός του κράτους την περίοδο της έρευνας εναντίον του. Για τους ίδιους λόγους και οι ελβετικές Αρχές έκλεισαν την έρευνα κατά του τέως βασιλιά τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο Ισπανός εισαγγελέας τόνισε πως η παραπάνω απόφαση δεν σημαίνει απαλλαγή από τις κατηγορίες για τον Χουάν Κάρλος.

Ο Χουάν Κάρλος από τον Αύγουστο του 2020 ζει μόνιμα στο Άμπου Ντάμπι και επισκέφθηκε την Ισπανία μόνο για πέντε μέρες τον περασμένο Μάιο ενώ τον Σεπτέμβριο έδωσε το «παρών» στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, παρά τις αντιρρήσεις της ισπανικής κυβέρνησης, που εξέφρασε την επιθυμία την χώρα να εκπροσωπήσουν μόνο ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίσια.



Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Ηλιοφάνεια σήμερα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Προκάλεσε εγκαύματα σε κουτάβι και έλεγε «μη στεναχωριέστε, του ρίχνω λεμόνι»

«Βαρίδι» για τους Δημοκρατικούς ο Μπάιντεν - Άφαντος από την προεκλογική κούρσα μετά τις γκάφες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης