Ανακαινίζεται το σπίτι που γεννήθηκε στην Αυστρία ο Χίτλερ - Αντιδράσεις για τη χρήση του ως αστυνομικό τμήμα

Ανακαινίζεται το σπίτι που γεννήθηκε στην Αυστρία ο Χίτλερ - Αντιδράσεις για τη χρήση του ως αστυνομικό τμήμα

Το σπίτι όπου στις 20 Απριλίου 1889 γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ – στην πόλη Μπράουναου, κοντά στα σύνορα της Αυστρίας με τη Γερμανία – θα στεγάσει ένα αστυνομικό τμήμα

spiti_hitler_astynomia
Οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει για τη μετατροπή του σπιτιού όπου γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ το 1889 στην Αυστρία σε αστυνομικό τμήμα, προκαλούν ήδη έντονες αντιδράσεις.

Η απόφαση για το μέλλον του κτιρίου στο Braunau am Inn, μια πόλη στα σύνορα της Αυστρίας με τη Γερμανία, ελήφθη στα τέλη του 2019. Τα σχέδια προβλέπουν τη δημιουργία ενός αστυνομικού τμήματος, της περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης και ενός παραρτήματος της ακαδημίας ασφαλείας, όπου οι αστυνομικοί θα εκπαιδεύονται στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τη Δευτέρα, εργάτες τοποθέτησαν περίφραξη και άρχισαν να λαμβάνουν μετρήσεις για τις εργασίες κατασκευής, ενώ η αστυνομία αναμένεται να ολοκληρώσει τις εγκαταστάσεις στις αρχές του 2026, σύμφωνα με δημοσίευμα του ABC News.

Πριν από το έργο της ανακαίνισης προηγήθηκε μια μεγάλη διαμάχη για την ιδιοκτησία του σπιτιού. Το ζήτημα επιλύθηκε το 2017, όταν το ανώτατο δικαστήριο της Αυστρίας έκρινε ότι η κυβέρνηση είχε το δικαίωμα να απαλλοτριώσει το κτίριο, αφού ο ιδιοκτήτης του αρνήθηκε να το πουλήσει. 



Το κτίριο είχε ενοικιαστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας από το 1972 για να αποφευχθεί η κατάχρησή του και υπενοικιάστηκε σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις. Έμεινε άδειο μετά τη μετακόμιση ενός κέντρου φροντίδας ενηλίκων με αναπηρία το 2011.

Μια αναμνηστική πέτρα με την επιγραφή "για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ελευθερία. Ποτέ ξανά φασισμός. Εκατομμύρια νεκροί μας το θυμίζουν" πρόκειται να παραμείνει στη θέση του έξω από το σπίτι.

Η αυστριακή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η μετακόμιση της αστυνομίας, ως θεματοφύλακα των ατομικών ελευθεριών, είναι η καλύτερη χρήση για το κτίριο.

Ειδήσεις σήμερα:

Δεν του έδιναν άσυλο και πήγε να ανατινάξει νοσοκομείο - Βίντεο από την έκρηξη που συγκλόνισε το Λίβερπουλ

Μετά το φτυάρι και το πριβέ συνεργείο ο Κασσελάκης πάει Σακελλαροπούλου και ψάχνει «μορατόριουμ» με Φίλη qw

Η τροπική καταιγίδα Φιλίπ σαρώνει τη Γουαδελούπη

Περιφερειακές
 & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα.
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης