Χάθηκε F-35 στη Νότια Καρολίνα – Έκκληση στους πολίτες για πληροφορίες

Χάθηκε F-35 στη Νότια Καρολίνα – Έκκληση στους πολίτες για πληροφορίες

«Πώς στο καλό είναι δυνατό να χάσεις ένα F-35;» αναρωτήθηκε τοπική βουλευτής - Η έρευνα για τον εντοπισμό του μαχητικού εστιάζεται σε δύο λίμνες - Στο νοσοκομείο ο πιλότος

φ35
Τη βοήθεια του... κοινού ζήτησαν στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ προκειμένου να εντοπίσουν ένα μαχητικό αεροσκάφος F-35 Lightning II, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στη Νότια Καρολίνα, αφότου ο πιλότος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα για να το εγκαταλείψει.

Ο πιλότος αναγκάστηκε να εγκατελείψει το stealth μαχητικό έπειτα από μία «αναποδιά» κατά τη διάρκεια της πτήσης, όπως χαρακτηρίστηκε σε μήνυμά της βάσης «Charleston» στο X (πρώην Twitter).

Όπως ενημέρωσε η διοίκηση της βάσης «ο πιλότος εκτινάχθηκε με ασφάλεια». Ο χειριστής εντοπίστηκε και διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

«Εάν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει τις ομάδες ανάκτησής μας να εντοπίσουν το F-35, σας ζητάμε να μας ενημερώσετε», ανέφερε η διοίκηση.




«Πώς στο καλό είναι δυνατό να χάσεις ένα F-35;»


Στις έρευνες για τον εντοπισμό του μαχητικού αεροσκάφους συμμετέχει και ένα ελικόπτερο. Οι ερευνητές προσπαθούν επίσης να δαπιστώσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες ο πιλότος χρησιμοποίησε το σύστημα εκτίναξης.

«Πώς στο καλό χάνεις ένα F-35; Δεν υπάρχει συσκευή εντοπισμού και ζητάμε από το κοινό να βρει ένα αεροσκάφος και να το παραδώσει;» αντέδρασε η τοπική βουλευτής Νάνσι Μέις.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν λείπουν σχετικές ειρωνικές αναρτήσεις. Ενδεικτικά:

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης