Σάλος στην Ιταλία για ρατσιστικό και ομοφοβικό βιβλίο στρατηγού

Σάλος στην Ιταλία για ρατσιστικό και ομοφοβικό βιβλίο στρατηγού

Δεν καταλαβαίνω γιατί να υπαναχωρήσω, δεν προσβάλλω κανέναν, επιμένει ο στρατηγός Βανάτσι

vannacci
Αποπέμφθηκε από τη θέση του ο διοικητής του ιταλικού Στρατιωτικού Γεωγραφικού Ινστιτούτου, στρατηγός Ρομπέρτο Βανάτσι, μετά τον σάλο που προκάλεσε βιβλίο του με ρατσιστικό και ομοφοβικό περιεχόμενο.

Στο έργο του με τίτλο «Ο κόσμος άνω κάτω», που κυκλοφόρησε στις 10 Αυγούστου, ο 54χρονος Βανάτσι, πρώην αρχηγός επίλεκτου Σώματος Αλεξιπτωτιστών και μέχρι πρότινος διοικητής του Στρατιωτικού Γεωγραφικού Ινστιτούτου παρουσιάζεται ως «απόγονος του Ιούλιου Καίσαρα». Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο στρατηγός Βανάτσι υπηρέτησε στη Σομαλία, τη Ρουάντα, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη.

«Αγαπητοί ομοφυλόφιλοι, δεν είστε φυσιολογικοί, χωνέψτε το», αναφέρει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου που δημοσιεύτηκαν σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ο Ιταλός στρατηγός αποδοκιμάζει επίσης «αμφιλεγόμενους κανόνες ένταξης και ανεκτικότητας, που επιβάλλονται από τις μειονότητες».

Επιτίθεται ακόμη στη μαύρη βολεϊμπολίστρια Πάολα Ενόγκου, που αγωνίζεται στην εθνικής Ιταλίας, λέγοντας ότι η Ενόγκου «είναι ιταλικής υπηκοότητας, αλλά είναι προφανές ότι τα χαρακτηριστικά της δεν αντιπροσωπεύουν την ιταλικότητα».

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, το υπουργείο Άμυνας δεν διέψευσε τα δημοσιεύματα περί αποπομπής του Βανάτσι.

Την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροσέτο, στενός σύμμαχος της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, καταδίκασε τα «παραληρήματα» του Βανάτσι, λέγοντας σε ανακοίνωσή του ότι ο στρατηγός «εκφράζει απόψεις που δυσφημούν τον στρατό και το Σύνταγμα».

Το υπουργείο Άμυνας «θα κινήσει την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία», ανέφερε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι δεν είχε «ενημερωθεί για το περιεχόμενο του βιβλίου, το οποίο δεν υποβλήθηκε προς έγκριση από τη στρατιωτική ιεραρχία».

«Δεν καταλαβαίνω γιατί να υπαναχωρήσω για ένα βιβλίο στο οποίο εκφράζω τις σκέψεις μου, χωρίς να προσβάλλω κανέναν», είπε την Παρασκευή ο Βανάτσι στον τηλεοπτικό σταθμό Rette 4.

Οι θέσεις του προκάλεσαν κύμα οργισμένων αντιδράσεων από την Αριστερά, ενώ οι βουλευτές της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς παρέμειναν σιωπηλοί.




Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθη Έλληνας οπαδός για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή

Καιρός - Meteo: Προ των πυλών δεκαήμερο υψηλών θερμοκρασιών - Έρχονται 40άρια

Με BMW και χρυσά Rolex κυκλοφορούσαν Βούλγαροι που παρίσταναν τους αστυνομικούς - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης