Ιταλία: «Τσουνάμι λάσπης» έπνιξε πόλη έξω από το Τορίνο - Δείτε βίντεο

Ιταλία: «Τσουνάμι λάσπης» έπνιξε πόλη έξω από το Τορίνο - Δείτε βίντεο

Προηγήθηκε κατολίσθηση - Εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους πέντε άνθρωποι που θεωρήθηκαν αρχικά αγνοούμενοι - Περίπου 60 είναι οι εκτοπισμένοι

bardonekia_laspi
Σκηνές πανικού έζησαν το απόγευμα της Κυριακής οι κάτοικοι της πόλης Μπαρντονέκια, στα περίχωρα του Τορίνο, όταν ένα «τσουνάμι λάσπης», όπως χαρακτηρίστηκε, «έπνιξε» την περιοχή.



Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, μια κατολίσθηση σε μεγάλο υψόμετρο προκάλεσε την υπερχείλιση ρέματος που χωρίζει την πόλη στα δύο, γεμίζοντας τους δρόμους με λάσπη και καταστρέφοντας τις γέφυρες που συνδέουν τις οδούς της. Βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν να καλυφθούν, όταν ένα μαύρο κύμα άρχισε να παρασύρει ό,τι έβρισκε στο πέρασμά του.



Κατά πληροφορίες, υπάρχουν 60 εκτοπισμένοι άνθρωποι και είναι ασφαλείς σε έναν καταυλισμό του Ερυθρού Σταυρού και σε κάποια ξενοδοχεία. Υπάρχει επίσης ένας τραυματίας, όχι σε σοβαρή κατάσταση.



Κλείσιμο
Επιπλέον, πέντε άνθρωποι θεωρήθηκαν αρχικά αγνοούμενοι, ωστόσο σε επικοινωνία που είχο πρόεδρος της κυβέρνησης του Πεδεμοντίου με τη δήμαρχο της Μπαρτνονέκια, έλαβε διαβεβαιώσεις πως έχουν εντοπιστεί και είναι καλά στην υγεία τους. Παράλληλα, δεν έχει υποστεί ζημιές το φράγμα που βρίσκεται πάνω από την Μπαρντονέκια, εκεί που σημειώθηκε η κατολίσθηση.

laspi_italia1
laspi_italia3



Ειδήσεις σήμερα:

Στο DNA και στα κινητά ψάχνουν τον δολοφόνο του Μιχάλη - Οι σοκαριστικές μαρτυρίες στη δικογραφία

Παγίδα θανάτου από τον 28χρονο Τούρκο στην 21χρονη Σελίν: Την σκότωσε στο τελευταίο ραντεβού

Σερβιτόρος έσωσε με λαβή Χάιμλιχ γυναίκα που έτρωγε σε εστιατόριο στη Ζάκυνθο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης