Πόλεμος στην Ουκρανία - Χερσώνα: Νεκροί οκτώ άμαχοι από ρωσικές επιθέσεις (βίντεο και φωτογραφίες)

Πόλεμος στην Ουκρανία - Χερσώνα: Νεκροί οκτώ άμαχοι από ρωσικές επιθέσεις (βίντεο και φωτογραφίες)

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χερσώνα, από την Παρασκευή το βράδυ και για 58 ώρες, καθώς το Κίεβο λέει πως ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για μια ευρεία επίθεση

xersona_market
Ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν σήμερα οκτώ αμάχους σε επιθέσεις στην περιοχή της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, πλήττοντας μια υπεραγορά και έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πρωτεύουσα της επαρχίας καθώς και κοντινά χωριά, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια κατά τα φαινόμενα επίθεση πυροβολικού καθώς ο κόσμος έκανε τις αγορές του σήμερα το πρωί στην υπεραγορά στην πόλη της Χερσώνας, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική εισαγγελία.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένας ακόμα άνθρωπος σκοτώθηκε όταν βομβαρδίστηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης, τρεις εργαζόμενοι στον τομέα της ενέργειας σκοτώθηκαν ενώ αποκαθιστούσαν ζημιές σε κοντινό χωριό ενώ ένας ακόμα άνθρωπος σκοτώθηκε σε κτίριο διαμερισμάτων σε άλλο οικισμό.

Κλείσιμο


Λίμνες αίματος και χαλάσματα βρίσκονταν στο έδαφος έξω από την υπεραγορά, της οποίας η είσοδος υπέστη σοβαρές ζημιές και είχε αποκλειστεί, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Reuters στο σημείο.

Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι τα θύματα ήταν πελάτες και εργαζόμενοι στην υπεραγορά.



«Όταν ο εχθρός δεν μπορεί να πετύχει τίποτα στο πεδίο των μαχών, χτυπά ειρηνικές πόλεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Σέρχιι Τσερεβάτι.

Τα παράθυρα στον σιδηροδρομικό σταθμό, όπου φαίνεται να υπήρξαν τρεις εκρήξεις, είχαν σπάσει. Δύο άνθρωποι μεταφέρονταν ζωντανοί σε φορεία.

«Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε με Ρώσους δολοφόνους. Πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ή να εξουδετερωθούν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο.



Η Ρωσία δεν σχολίασε άμεσα το περιστατικό.

Ουκρανικά στρατεύματα ανακατέλαβαν τη Χερσώνα τον περασμένο Νοέμβριο ύστερα από οκτώ μήνες κατοχής από τις ρωσικές δυνάμεις, που την έθεσαν υπό τον έλεγχό τους λίγο μετά την εισβολή τους στη χώρα πριν από 14 μήνες.

Η περιοχή υφίσταται πλέον σχεδόν συνεχείς βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν οχυρωθεί στην αντίθετη πλευρά του ποταμού Δνείπερου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας για 58 ώρες

Στο μεταξύ, οι ουκρανικές τοπικές αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χερσώνα, από μεθαύριο Παρασκευή το βράδυ και για 58 ώρες, καθώς το Κίεβο λέει πως ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για μια ευρεία επίθεση.

«Από τις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) της 5ης Μαΐου, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χερσώνα, και διαρκέσει έως τις 6:00 της 8ης Μαΐου», ανέφερε στο Telegram ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης, Ολεξάντρ Προκούντιν. «Στη διάρκεια αυτών των 58 ωρών θα απαγορεύεται στους πολίτες να μετακινούνται ή να βρίσκονται στους δρόμους της πόλης. (Η Χερσώνα) θα είναι επίσης κλειστή στην είσοδο και στην έξοδο», πρόσθεσε.


Ειδήσεις σήμερα:

14χρονος άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι και σκότωσε 8 μαθητές και έναν φύλακα

Πατέρας στο Ίλιον έβαλε κρυφή κάμερα στο μπάνιο και «έγραφε» γυμνή την 15χρονη κόρη του

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Όταν ο Ντρούζος και η Μουκάνη «αιματόβαψαν» τα δικαστήρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης