Σουηδία: Νεκρός υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας έπειτα από έρευνα για σχέση του με γυναίκα αξιωματικό

Σουηδία: Νεκρός υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας έπειτα από έρευνα για σχέση του με γυναίκα αξιωματικό

Οι αρχές άρχισαν προκαταρκτική έρευνα και για την περίπτωση δολοφονίας

Mats_Lofving
Ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης για την Στοκχόλμη βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του, την ώρα που οι αρχές ερευνούσαν το ενδεχόμενο να είχε ερωτική σχέση με υψηλόβαθμη αξιωματικό.

Εναντίον του Ματς Λόφβινγκ διεξαγόταν έρευνα σχετικά με αποφάσεις του που πήρε ενώ φερόταν να έχει σχέση με την επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών της αστυνομίας, αναφέρει το BBC.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ειδοποιήθηκε την Τετάρτη για την ύπαρξη ενός τραυματία στο Νορκοπινγκ, 160 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Στοκχόλμης. Παρά τις προσπάθειες, ο τραυματίας κατέληξε.

Επιπλέον η αστυνομία, που χαρακτήρισε το γεγονός «εξαιρετικά τραγικό», ανέφερε ότι άρχισε προκαταρκτική έρευνα και για την περίπτωση δολοφονίας, γιατί οι συνθήκες θανάτου του Λόφβινγκ παραμένουν ασαφείς.

Κλείσιμο
Ο θάνατος του 61χρονου αξιωματικού (που ήταν το νούμερο 2 στην αστυνομία στη Σουηδία) ήλθε μερικές ώρες μόνο μετά την ανακοίνωση πορίσματος εξωτερικής έρευνας για τον ίδιο και τη σχέση του με την Λίντα Στάαφ, η οποία ήταν επικεφαλής της διεύθυνσης πληροφοριών στα κεντρικά.

Η Στάαφ ισχυρίζεται ότι η σχέση τους ήταν επιπόλαιη και δεν ήταν πολύ κοντά. Είχε αναλάβει τη θέση το 2015, αλλά τότε (σύμφωνα με την έρευνα) δεν είχε ερωτική σχέση με τον Λόφβινγκ.

Ωστόσο το 2020 ο Λόφβινγκ φέρεται, μεταξύ άλλων, να είχε αυξήσει τον μισθό της, ενώ της έδωσε άδεια για να γράψει μυθιστόρημα.

Οι αποφάσεις δεν ήταν λανθασμένες, αλλά δεν θα έπρεπε να τις είχε λάβει ο Λόφβινγκ, σύμφωνα με την έρευνα που τονίζει ότι ο Λόφβινγκ θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του ή και από το σώμα. Από την πλευρά της η Στάαφ δήλωσε δικαιωμένη γιατί, κατά το πόρισμα, είχε τα προσόντα για τη θέση.


Ειδήσεις σήμερα:

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η Super Κική

Αυστραλία: Έβρεξε… ψάρια σε πόλη που βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα από την ακτογραμμή

Έβρος: Έκκληση για πληροφορίες απευθύνουν οι γονείς της 28χρονης - «Δεν πιστεύουμε ότι αυτοκτόνησε»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης