ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανός βουλευτής παραδέχτηκε ότι έλεγε ψέματα στο βιογραφικό του για σπουδές και εργασία

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανός βουλευτής παραδέχτηκε ότι έλεγε ψέματα στο βιογραφικό του για σπουδές και εργασία

Ο Τζορτζ Σάντος που εξελέγη τον Νοέμβριο στη Νέα Υόρκη για τη Βουλή των Αντιπροσώπων δεν είχε πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ούτε είχε εργαστεί για πολυεθνικές

george_santos
Λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή του στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τζορτζ Σάντος παραδέχτηκε ότι είχε αναφέρει ψεύτικές σπουδές και εργασιακή εμπειρία στο βιογραφικό του.

«Η αμαρτία μου είναι ότι καλλώπισα το βιογραφικό μου. Ζητάω συγγνώμη», δήλωσε στη New York Post, ενώ πρόσθεσε ότι «έκανα προεκλογική εκστρατεία για όσα ανησυχούν τον κόσμο, όχι για το βιογραφικό μου. Προτίθεμαι να υλοποιήσω όσα υποσχέθηκα».

Το ζήτημα για τις σπουδές του 34χρονου Σάντος, που κατάγεται από τη Βραζιλία, είχαν φέρει στο προσκήνιο οι New York Times.

Ο Σάντος ισχυριζόταν ότι είχε πτυχίο από το Κολέγιο Μπαρούχ στη Νέα Υόρκη, αλλά το ίδρυμα δεν μπορούσε να το επιβεβαιώσει. Τελικά ο βουλευτής παραδέχτηκε ότι δεν έχει πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης. «Στη ζωή κάνουμε και ανοησίες», δήλωσε ο ίδιος για αυτή την παράλειψη.

Κλείσιμο
Πέρα από τις σπουδές, ο Σάντος ισχυριζόταν ότι εργάστηκε για την Citigroup και τη Goldman Sachs, αλλά ούτε και αυτό επιβεβαιώθηκε από τις εταιρείες. Η δικαιολογία του βουλευτή ήταν ότι δεν είχε εργαστεί ως υπάλληλος των δύο πολυεθνικών και ότι η διατύπωση που χρησιμοποίησε ήταν κακή.

Αλλά και μια τρίτη πληροφορία που έδωσε ο ίδιος είναι αμφίβολης αξιοπιστίας, αναφέρει το Associated Press. Ο Σάντος ισχυρίστηκε ότι οι παππούδες του διέφυγαν από την Ουκρανία, λόγω των διώξεων κατά των Εβραίων, και ότι εγκαταστάθηκαν στο Βέλγιο πριν φύγουν και από εκεί λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. «Δεν είπα ποτέ ότι είμαι Εβραίος. Επειδή έμαθα ότι από την πλευρά της μητέρας μου είχα εβραϊκό παρελθόν είπε ότι ήμουν “περίπου Εβραίος”», ήταν η δικαιολογία του.

«Παραιτήσου»

Η παραδοχή του Τζορτζ Σάντος ότι είχε αρκετά ψέματα στο βιογραφικό του, προκάλεσε οργή αλλά και εκκλήσεις να παραιτηθεί από την έδρα που θα καταλάβει από τις 3 Ιανουαρίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Σάντος, γιος Βραζιλιάνων μεταναστών, γεννημένος στο Κουίνς της Νέας Υόρκης έχει απορρίψει κατηγορηματικά την ιδέα να εγκαταλείψει την έδρα του. «Δεν είμαι εγκληματίας» δήλωσε στη New York Post.

Αν τελικώς εμμείνει στην απόφασή του, πολλά μέλη των Δημοκρατικών κάλεσαν τον ηγέτη της Ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης Κέβιν ΜακΚάρθι να ζητήσει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για την αποπομπή του Σάντος. Στο στόχαστρο έχουν βρεθεί και τα οικονομικά του, με πολλούς να θέτουν ερωτήματα για την προέλευση των χρημάτων του.

«Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής των Αντιπροσώπων πρέπει να ερευνήσει πώς κέρδισε τα χρήματά του», τόνισε επίσης ο Ρίτσι Τόρες, ένας άλλος βουλευτής από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης.




Ειδήσεις σήμερα:

Ποινική δίωξη για βιασμό στον 17χρονο στη Θεσσαλονίκη μετά την καταγγελία 18χρονης

Βυθισμένη στο χάος η Νέα Υόρκη με 28 νεκρούς - Συνεχίζεται η χιονοθύελλα

Μοναδικές εικόνες στον Κηφισό - Λευκό μινκ κολυμπά στα παγωμένα νερά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης