Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποκαταστάθηκε η θέρμανση στο Κίεβο, κάτω από το μηδέν οι θερμοκρασίες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποκαταστάθηκε η θέρμανση στο Κίεβο, κάτω από το μηδέν οι θερμοκρασίες

Συνεχίστηκαν τα ρωσικά πυραυλικά στις ουκρανικές υποδομές - Έως αργά το Σάββατο το ένα τρίτο της πόλης δεν είχε ρεύμα

kievo_5
Η θέρμανση έχει αποκατασταθεί πλήρως στο Κίεβο μετά τους τελευταίους ρωσικούς βομβαρδισμούς που έθεσαν ως στόχο υποδομές υδροδότησης και ηλεκτροδότησης, δήλωσε την Κυριακή ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο.

«Η πόλη αποκαθιστά όλες τις υπηρεσίες μετά τον τελευταίο βομβαρδισμό», έγραψε ο Κλίτσκο στο Telegram. «Ειδικότερα, το σύστημα παροχής θέρμανσης στην πρωτεύουσα αποκαταστάθηκε πλήρως. Όλοι οι πηγές παροχής θέρμανσης λειτουργούν κανονικά», πρόσθεσε.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 70 πυραύλους το Σάββατο, σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις από τότε που το Κρεμλίνο εισέβαλε στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκτάκτως διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε όλη την Ουκρανία.

Οι θερμοκρασίες στο Κίεβο και σε πολλές περιοχές στην Ουκρανία ήταν κάτω από το μηδέν σήμερα το πρωί, ενώ μέχρι το βράδυ προβλέπεται να υποχωρήσουν έως τους μείον 6 βαθμούς Κελσίου στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Κλείσιμο
Το Κίεβο είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Ουκρανία με πληθυσμό γύρω στα 3 εκατ. κατοίκους, ενώ δύο ακόμα εκατομμύρια κάτοικοι ζουν στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας. Έως αργά χθες, το ένα τρίτο της πόλης δεν είχε ρεύμα.

Ο Σεργκέι Κοβαλένκο, επικεφαλής της YASNO, που παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα στο Κίεβο, δήλωσε αργά το Σάββατο ότι ώρα με την ώρα αποκαθίσταται η πρόσβαση στην ηλεκτροδότηση. «Η κατάσταση παραμένει δύσκολη και κρίσιμη», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Μηνιαίο όφελος 120 ευρώ για 4μελή οικογένεια από «market pass» και «Καλάθι του Νοικοκυριού»

Περικλής Κονδυλάτος για Εύα Καϊλή: «Υποχρέωσή μας να στηρίξουμε μια Ελληνίδα ως εκπρόσωπο της πατρίδας μας»

Το κόλπο με την ΜΚΟ που τελικά «έκαψε» Παντζέρι, Καϊλή και Τζιόρτζι και το Κατάρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης