Εισβολή στο Καπιτώλιο: Νέα πλάνα δείχνουν την Πελόζι να αναλαμβάνει δράση για να σταματήσει τα βίαια επεισόδια

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Νέα πλάνα δείχνουν την Πελόζι να αναλαμβάνει δράση για να σταματήσει τα βίαια επεισόδια

Την ώρα που ο Τραμπ παρακολουθούσε άπρακτος τους υποστηρικτές του να βγαίνουν εκτός ελέγχου, ισχυρά μέλη του Κογκρέσου προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν ενισχύσει

pelosi
Νέο οπτικό υλικό από τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου του 2021 στην Ουάσινγκτον δείχνει πώς η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, ανέλαβε αμέσως δράση, προσπαθώντας να βάλει τέλος στην βίαιη εισβολή των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Αμερικανικό Καπιτώλιο.

Τα πλάνα που δόθηκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τραβήχτηκαν από την ντοκιμενταρίστρια κόρη της Πελόζι, Αλεξάντρα, στο Φορτ Μακνέρ, όπου είχε καταφύγει η πρόεδρος της αμερικανικής βουλής, αφού οι διαδηλωτές διέξοψαν την τελετή επικύρωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών.

«Πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος να διατηρήσουμε την αίσθηση στους ανθρώπους ότι υπάρχει κάποια ασφάλεια, κάποια σιγουριά πως η κυβέρνηση μπορεί να λειτουργήσει και ότι έχουν τη δυνατότητα να εκλέξουν τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», ακούγεται η Πελόζι να λέει στους συναδέλφους της. Στη συνέχεια, μια άγνωστη φωνή παρεμβαίνει με ανησυχητικά νέα: Αρκετοί βουλευτές στο εσωτερικό του κτιρίου είχαν ήδη φορέσει μάσκες αερίων, προετοιμαζόμενοι για την πιθανότητα εισβολής. «Το πιστεύεις αυτό που γίνεται;» ακούγεται να λέει η Πελόζι στον βουλευτή των Δημοκρατικών Τζιμ Κλάιμπερν.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με την Guardian, τα συγκεκριμένα πλάνα προβλήθηκαν εχθές, Πέμπτη, ενώπιον της ειδικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στις αρχές του περασμένου έτους και προκλήθηκαν - σύμφωνα με πολλούς - από την εμπρηστική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ.

Το υλικό αυτό δείχνει πώς η Πελόζι και άλλες προσωπικότητες της αμερικανικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων των Ρεπουμπλικανών συμμάχων του Ντόναλντ Τραμπ, αντέδρασαν στα επεισόδια. Η κάμερα καταγράφει τις προσπάθειες της προέδρου της βουλής και άλλων ισχυρών μελών του Κογκρέσου να εξασφαλίσουν ενισχύσεις, απευθυνόμενοι σε υπηρεσίες που, όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένες για το χάος που θα ακολουθούσε τις επόμενες ώρες.

Η Πελόζι και ο Τζακ Σούμερ εμφανίζονται να διαπραγματεύονται με κυβερνήτες και αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας ώστε να σταλεί η Εθνική Φρουρά των ΗΠΑ στο Καπιτώλιο, όπου πολλοί αστυνομικοί είχαν πέσει ήδη θύματα άγριου ξυλοδαρμού. Η ανάπτυξη της φρουράς έμελλε τελικά να αργήσει για ώρες, ενώ και ίδιος ο Τραμπ καθυστέρησε σημαντικά να βγάλει ανακοίνωση, ζητώντας από τον κόσμο να διαλυθεί.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο εναγκαλισμός Μόσχας-Άγκυρας προβληματίζει τη Δύση: Ποια τα κίνητρα των δύο ηγετών

Έξτρα επιδότηση 60 ευρώ ο τόνος πετρελαίου θέρμανσης από τα ΕΛΠΕ για όλο τον Οκτώβριο


Ηλιάνα Παπαγεωργίου: «Μου αρέσουν τα ριάλιτι, το GNTM με εξέφραζε περισσότερο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης