Ματαρέλα: «Ξέρουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας» - Απάντηση σε σχόλιο Γαλλίδας υπουργού για τη Μελόνι

Ματαρέλα: «Ξέρουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας» - Απάντηση σε σχόλιο Γαλλίδας υπουργού για τη Μελόνι

Η υπουργός είχε δηλώσει ότι «θέλουμε να συνεργαστούμε με την Ρώμη, αλλά θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή τον σεβασμό των αξιών και των κανόνων του κράτους δικαίου

Mattarella
Έμμεση απάντηση σε σχόλιο Γαλλίδας υπουργού για την εκλογή της Τζόρτζια Μελόνι έδωσε ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, τόνιζοντας ότι η χώρα του γνωρίζει να φροντίζει τον εαυτό της.

Σε ερώτημα δημοσιογράφου, την Παρασκευή στο Τορίνο, για τυχόν εποπτεία της Ιταλίας από μέρους ξένων χωρών, δήλωσε ότι «η Ιταλία ξέρει να φροντίζει τον εαυτό της, με σεβασμό στο Σύνταγμα και στις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η ερώτηση φαίνεται προφανές ότι αφορούσε την δήλωση της Γαλλίδας υπουργού Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Λοράνς Μπουν, η οποία, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα La Repubblica, τόνισε: «Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Ρώμη, αλλά θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή τον σεβασμό των αξιών και των κανόνων του κράτους δικαίου».

Η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, με την σειρά της, υπογράμμισε ότι «τα λόγια αυτά μοιάζουν υπερβολικά με μια απαράδεκτη απειλή ανάμειξης στις υποθέσεις μιας κυρίαρχης χώρας, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αργά το απόγευμα, τέλος, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, συνεργάτες της Γαλλίδας υπουργού θέλησαν να κατεβάσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης και αποσαφήνισαν ότι «η υπουργός δεν θέλει να δώσει μαθήματα σε κανέναν» και ότι «η Γαλλία σέβεται στην δημοκρατική επιλογή των Ιταλών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα: 

Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο στην Πράγα: Δεν θα αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη

Πόλεμος στην Ουκρανία - Άμεση ανάλυση της Bild: Τα τρία μέτωπα που θα χτυπήσει το ΝΑΤΟ εάν ο Πούτιν χρησιμοποιήσει πυρηνικά

Ιράν: Νέος θάνατος 16χρονης διαδηλώτριας - «Αυτοκτόνησε πέφτοντας από ταράτσα» λένε οι Αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης