Ουκρανία: «Καρφί» του Ινδού πρωθυπουργού στον Πούτιν: «Η σημερινή εποχή δεν είναι εποχή για πολέμους»

Ουκρανία: «Καρφί» του Ινδού πρωθυπουργού στον Πούτιν: «Η σημερινή εποχή δεν είναι εποχή για πολέμους»

«Καταλαβαίνω την ανησυχία σας, θέλω ο πόλεμος να τελειώσει το συντομότερο δυνατό» απάντησε ο Πούτιν στον Μόντι

putin_modi
Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι δήλωσε την Παρασκευή στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «δεν είναι σήμερα η ώρα για πόλεμο», καθώς η ασφάλεια των τροφίμων, των λιπασμάτων και των καυσίμων είναι από τις μεγαλύτερες ανησυχίες του κόσμου αυτή τη στιγμή.

«Γνωρίζω ότι η σημερινή εποχή δεν είναι εποχή πολέμου και σας μίλησα στο τηλέφωνο γι' αυτό», είπε ο Μόντι στον Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης που διεξάγεται στο Ουζμπεκιστάν, προσθέτοντας ότι η δημοκρατία, η διπλωματία και ο διάλογος κρατούν τον κόσμο ενωμένο.



Ο Πούτιν δήλωσε από την πλευρά του, ότι κατανοεί τις ανησυχίες του Μόντι για τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Γνωρίζω τη θέση σας σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία και γνωρίζω τις ανησυχίες σας. Θέλουμε όλα αυτά να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό». Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τη λύπη του για το ότι «η αντίθετη πλευρά, η ηγεσία της Ουκρανίας, απέρριψε τις ειρηνευτικές συνομιλίες» και δήλωσε ότι θέλει να επιτύχει τους στόχους της με στρατιωτικά μέσα.

Ο Πούτιν, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στη σύνοδο κορυφής, αναγνώρισε την Τετάρτη και τις ανησυχίες του Πεκίνου για τον πόλεμο.

«Οι εμπορικές μας συναλλαγές αυξάνονται, χάρη στις πρόσθετες προμήθεις ρωσικών λιπασμάτων στις ινδικές αγορές, οι οποίες έχουν οκταπλασιαστεί. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα βοηθήσει σημαντικά τον γεωργικό τομέα της Ινδίας», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.


Ειδήσεις σήμερα:

Οριστική συμφωνία Αθήνας - Βερολίνου για τα 40 τεθωρακισμένα Marder

Νέες απειλές από την Τουρκία: «Μην την πατήσετε όπως οι Ουκρανοί»

Δεκάδες καταγγελίες από πολίτες για τηλεφωνική απάτη με δόλωμα «ποινικές εκκρεμότητες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης