Οριστική συμφωνία Αθήνας - Βερολίνου για τα 40 τεθωρακισμένα Marder

Οριστική συμφωνία Αθήνας - Βερολίνου για τα 40 τεθωρακισμένα Marder

Παναγιωτόπουλος και Γερμανίδα υπουργός Άμυνας σφράγισαν την προ μηνών συμφωνία Μητσοτάκη-Σολτς - Η Αθήνα στέλνει  40 BMP-1 στην Ουκρανία και τα αντικαθιστά με 40 γερμανικά Marder

marder_new
Οριστική είναι, πλέον, η συμφωνία Αθήνας και Βερολίνου για την την παραχώρηση 40 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1 από την Ελλάδα στην Ουκρανία και την αντικατάστασή τους από 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης MARDER, τα οποία θα στείλει η Γερμανία στον ελληνικό στρατό.

Το τυπικό της συγκεκριμένης συμφωνίας, στην οποιά είχαν φτάσει πριν από μερικούς μήνες οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλαφ Σολτς, επικύρωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γερμανίδα ομόλογός του, Κριστίνε Λάμπρεχτ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρει: «Σε συνέχεια της απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Καγκελαρίου Olaf Scholz, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας Christine Lambrecht, προκειμένου να υποστηριχθεί η άμυνα της Ουκρανίας, ενάντια στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας, συμφώνησαν για την παραχώρηση 40 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1 από την Ελλάδα στην Ουκρανία, τα οποία θα αντικατασταθούν από 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης MARDER, που θα παραχωρηθούν από τη Γερμανία στην Ελλάδα».

Για το θέμα είχε μιλήσει χθες η κ. Λάμπρεχτ, κάνοντας γνωστό ότι «η συμφωνία για μια κυκλική ανταλλαγή οχημάτων μάχης πεζικού με την Ελλάδα και την Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί».


Ειδήσεις σήμερα:

Νέες απειλές από την Τουρκία: «Μην την πατήσετε όπως οι Ουκρανοί»

Δεκάδες καταγγελίες από πολίτες για τηλεφωνική απάτη με δόλωμα «ποινικές εκκρεμότητες»

Δείτε βίντεο: Χημικά στο ΑΠΘ μετά από επίθεση φοιτητών στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης