Ενεργειακή κρίση - G7: Οι υπουργοί Οικονομικών αποφάσισαν να μπει πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου

Ενεργειακή κρίση - G7: Οι υπουργοί Οικονομικών αποφάσισαν να μπει πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου

Το αρχικό ανώτατο όριο τιμών θα βασιστεί σε μια σειρά από τεχνικές παραμέτρους - Το επίπεδο των τιμών θα επανεξετάζεται ανάλογα με τις ανάγκες, ανέφερε η ανακοίνωση της G7

diilistirio332
Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συμφώνησαν να εφαρμόσουν ανώτατο όριο τιμών στο ρωσικό αργό πετρέλαιο και τα πετρελαιοειδή, μετά από σημερινή τους συνάντηση.

Το αρχικό ανώτατο όριο τιμών θα βασιστεί σε μια σειρά από τεχνικές παραμέτρους, ενώ το επίπεδο των τιμών θα επανεξετάζεται ανάλογα με τις ανάγκες.

«Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συμφώνησαν να ορίσουν ένα ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. «Ο συνασπισμός μπορεί να εξετάσει περαιτέρω ενέργειες για να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα του ανώτατου ορίου τιμών. Το ανώτατο όριο τιμών θα επανεξεταστεί και θα αναθεωρηθεί εάν είναι απαραίτητο» προσθέτει η ανακοίνωση.



Το θέμα της συμφωνίας των G7 για το ρωσικό πετρέλαιο επιβεβαίωσε ο Επίτροπος για την Ενέργεια, Πάολο Τζεντιλόνι.  



Οι χώρες της G7 επιβεβαίωσαν επίσης ότι, εκτός από τους περιορισμούς στο πετρέλαιο, θα αναπτύξουν μηχανισμούς που θα επιτρέψουν στις ευάλωτες χώρες να διατηρήσουν την πρόσβασή τους στις ενεργειακές αγορές, συμπεριλαμβανομένης αυτής της Ρωσίας.

Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 κάλεσαν, επίσης, όλες τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου προκειμένου να μειωθεί η αστάθεια της αγοράς.

Κλείσιμο
Επιπλέον, οι χώρες της Συμμαχίας θα απαγορεύσουν την ασφάλιση πλοίων και την παροχή χρηματοδότησης σε μεταφορείς ρωσικού πετρελαίου με τιμές πάνω από το πλαφόν, σύμφωνα με αναφορά στην ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης. Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Ναντίμ Ζαχάουι δήλωσε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί «προσωπική προτεραιότητα» για τον ίδιο, λέγοντας: «Θα περιορίσουμε την ικανότητα του Πούτιν να χρηματοδοτεί τον πόλεμό του από τις εξαγωγές πετρελαίου, απαγορεύοντας υπηρεσίες, όπως η ασφάλιση και η παροχή χρηματοδότησης, σε πλοία που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο πάνω από ένα συμφωνημένο ανώτατο όριο τιμών».

Η Ρωσία απείλησε νωρίτερα, μέσω του Μεντβέντεφ, να διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου και πετρελαίου σε έθνη που επιβάλλουν ανώτατο όριο τιμών.


Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβολισμοί μέρα-μεσημέρι στην πλατεία Βάθη με δυο τραυματίες - Δείτε βίντεο

Εκρήξεις σε μαγαζί με φιάλες υγραερίου στην Αχαρνών - Δείτε βίντεο

Σαββατοκύριακο με 34άρια και ηλιοφάνεια στην Αττική - «Πέφτει» η θερμοκρασία από τη Δευτέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης