Βρετανία: Νέοι φόβοι για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ- Θα υποδεχθεί τον νέο πρωθυπουργό στο Μπαλμόραλ

Βρετανία: Νέοι φόβοι για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ- Θα υποδεχθεί τον νέο πρωθυπουργό στο Μπαλμόραλ

Η Βρετανίδα μονάρχης δεν θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να συναντηθεί με τον νέο πρωθυπουργό για πρώτη φορά στα 70 χρόνια της βασιλείας της – Η τελετή θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου

queen_elizabeth
Νέα ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ πυροδοτεί η επίσημη επιβεβαίωση του Μπάκιγχαμ ότι η 96χρονη μονάρχης δεν θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να υποδεχθεί τον νέο πρωθυπουργό της χώρας, που θα αντικαταστήσει τον Μπόρις Τζόνσον. Αντίθετα και οι δύο θα την επισκεφθούν στο κάστρο του Μπαλμόραλ.

Σύμβουλοι του παλατιού αποκάλυψαν ότι ο Μπόρις Τζόνσον με τον διάδοχό του -ή την Λις Τρας ή τον Ρίσι Σουνάκ – θα ταξιδέψουν στα Χάιλαντς της Σκωτίας, όπου βρίσκεται για τις καλοκαιρινές της διακοπές, όπως κάθε χρόνο.

Τέτοιου είδους ακροάσεις με τους απερχόμενους και τους νέους πρωθυπουργούς γίνονται παραδοσιακά στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ωστόσο ο Τζόνσον με τον νέο ηγέτη των Συντηρητικών θα χρειαστεί να μεταβούν στη Σκωτία.

Η τελετή θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου και είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί εκτός του Μπάκιγχαμ κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της Ελισάβετ, που αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικότητας.

Ο νέος πρωθυπουργός θα εκλεγεί επίσημα στις 5 Σεπτεμβρίου.

Για την ιστορία, υπάρχει προηγούμενο διορισμού πρωθυπουργού μακριά από τον Μπάκιγχαμ, κάτι που συνέβη εδώ και πάνω από έναν αιώνα, όταν ο βασιλιάς Εδουάρδος Ζ’ βρισκόταν στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας και χρειάστηκε να γίνει η διαδοχή του Χένρι Κάμπελ – Μπάνερμαν από τον Χέρμπερτ Χένρι Άσκουθι. Ο Άσκουιθ, σε αυτήν την περίπτωση, επισκέφθηκε την παραθαλάσσια πόλη της βασκικής ακτής της Γαλλίας το 1908 για να γίνει η διαδικασία.



Ειδήσεις σήμερα:

14 ερωταπαντήσεις για το νέο νομοσχέδιο του ασφαλιστικού συστήματος - Οι βασικές ρυθμίσεις


Χωρίς κινητά τηλέφωνα τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στην συνεδρίαση για τις παρακολουθήσεις


Δυο προσαγωγές για την υπόθεση bullying σε βάρος 14χρονου στον Πύργο - Αναζητείται και τρίτο άτομο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης