Ρωσία: Σε κατ’ οίκον περιορισμό η δημοσιογράφος που είχε εισβάλει με πλακάτ στο στούντιο

Ρωσία: Σε κατ’ οίκον περιορισμό η δημοσιογράφος που είχε εισβάλει με πλακάτ στο στούντιο

Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 έτη – «Είθε τα παιδιά που πέθαναν να σας στοιχειώνουν στα όνειρά σας» έγραφε σε πλακάτ

marina_ovsianikova
Σε κατ’ οίκον περιορισμό με δικαστική απόφαση τέθηκε η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα, που πλέον αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να της επιβληθεί κάθειρξη έως και 10 ετών.

Η δημοσιογράφος έγινε γνωστή ήδη από τις πρώτες ημέρες του πολέμου, όταν εισέβαλε στο στούντιο της ρωσικής τηλεόρασης με πλακάτ με το οποίο αποδοκίμαζε την επίθεση στην Ουκρανία και την «προπαγάνδα» των ελεγχόμενων από το Κρεμλίνο μέσων ενημέρωσης.

Λίγους μήνες αργότερα, δικαστήριο της Μόσχας έκανε δεκτό το αίτημα των ανακριτών για την επιβολή κατ’ οίκον περιορισμού μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κλείσιμο


Κατηγορείται για δυσφήμηση του ρωσικού στρατού

Η Οβσιανίκοβα κατηγορείται ότι «δυσφήμησε» τον ρωσικό στρατό με τη διαμαρτυρία της κοντά στο Κρεμλίνο, στα μέσα Ιουλίου, όταν κράτησε πλακάτ στο οποίο αναφερόταν στον θάνατο παιδιών στην Ουκρανία και αποκαλούσε «δολοφόνο» τον Πούτιν. «Πόσα ακόμη παιδιά πρέπει να πεθάνουν προτού σταματήσετε;», έγραφε στο μήνυμά της.

Η δημοσιογράφος διώκεται με νέο άρθρο του ποινικού κώδικα κατά της διάδοσης «ψευδών πληροφοριών» και της «συκοφάντησης» του ρωσικού στρατού, το οποίο τέθηκε σε ισχύ μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Στη σημερινή εμφάνισή της ενώπιον δικαστηρίου, η ρωσίδα δημοσιογράφος κρατούσε μια επιγραφή με το μήνυμα: «Είθε τα παιδιά που πέθαναν (στον πόλεμο της Ουκρανίας) να σας στοιχειώνουν στα όνειρά σας». Η 44χρονη δημοσιογράφος συνελήφθη χθες, Τετάρτη, στο σπίτι της.



Από τα τέλη Ιουλίου, σε βάρος της Οβσιανίκοβα έχουν επιβληθεί δύο πρόστιμα για «δυσφήμηση» του ρωσικού στρατού σχετικά με επικριτικές αναρτήσεις της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Ειδήσεις σήμερα: 

Δικογραφία σε βάρος της 75χρονης που πέταξε μπαστούνι σε σκυλί στον Λαγκαδά

Γαμπρός σκότωσε τον πεθερό του στο Αστροχώρι Άρτας - Τον αναζητά η ΕΛΑΣ

«Ολόκληρο χωριό βρωμάει ψοφίμι» - Αγελάδες τρώνε κάθε 15 μέρες και πεθαίνουν από ασιτία στη Θεσπρωτία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης