Βόρεια Κορέα: Πάνω από 200.000 κρούσματα κι ένας θάνατος

Βόρεια Κορέα: Πάνω από 200.000 κρούσματα κι ένας θάνατος

Η Πιονγκγιάνγκ  δεν έχει εμβολιάσει τον πληθυσμό της για την COVID-19 δεν διαθέτει φάρμακα σχεδιασμένα για την αντιμετώπιση της λοίμωξης

VOREIAKOREA
Η KCTV, η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας, ενημέρωσε σήμερα ότι άλλοι 219.030 άνθρωποι έχουν «πυρετό» –πάνω από 200.000, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα– ενώ υπέκυψε ένας ασθενής, καθώς η απομονωμένη χώρα αγωνίζεται για να ελέγξει το πρώτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που την πλήττει επισήμως από την περασμένη εβδομάδα, μεταδίδει το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Καθώς η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει εμβολιάσει τον πληθυσμό της για την COVID-19, δεν διαθέτει φάρμακα σχεδιασμένα για την αντιμετώπιση της λοίμωξης, το σύστημα υγείας της θεωρείται ανεπαρκές, ενώ δεν έχει απαντήσει καν στις προσφορές για βοήθεια από το εξωτερικό και κρατά τα σύνορα κλειστά, εκφράζονται ανησυχίες για δυνητική επισιτιστική κρίση και για τον κίνδυνο να προκύψουν θανάσιμες νέες παραλλαγές του ιού, εάν η εξάπλωση συνεχιστεί ανεξέλεγκτη στο κράτος 25 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Συνολικά, ο απολογισμός του κύματος της πανδημίας έχει φθάσει επισήμως τους 66 νεκρούς επί συνόλου 2.460.640 ανθρώπων με «πυρετό». Δεν είναι ξεκάθαρο το αν ή πόσοι από τους ασθενείς έχει επιβεβαιωθεί πως μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2, ούτε εάν πράγματι οι θάνατοι οφείλονταν σε επιπλοκές της COVID-19, καθώς η χώρα δεν διαθέτει τα μέσα για να κάνει μαζικές εξετάσεις. Αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι αριθμοί που ανακοινώνονται να είναι πολύ χαμηλότεροι από τους πραγματικούς.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ζελένσκι θέλει διεθνή συμφωνία για να αναγκαστεί η Ρωσία να καταβάλει πολεμικές αποζημιώσεις

Στους 30 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος - Δείτε τη πρόγνωση του Σαββατοκύριακου

Ο Ιμάμογλου αντιμέτωπος με καταδίκη πολιτικής απαγόρευσης - Ο Σοϊλού του υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης