Γαλλικές εκλογές: Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν ψήφισαν στην πόλη που παντρεύτηκαν πριν 15 χρόνια

Γαλλικές εκλογές: Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν ψήφισαν στην πόλη που παντρεύτηκαν πριν 15 χρόνια

Στην πόλη Τουκέ, στη βόρεια Γαλλία, ψήφισαν λίγο μετά το μεσημέρι ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του - Πλήθος κόσμου περίμενε έξω από το εκλογικό κέντρο για να σφίξει το χέρι τουκαι να φωτογραφηθεί μαζί του - Η συμβολική σημασία της Τουκέ όπου επικρατεί «Μακρόν – μανία»

macron-w-brigitte-0
Στην πόλη Τουκέ, στην περιοχή Πα ντε Καλέ της βόρειας Γαλλίας, άσκησαν λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής το εκλογικό τους δικαίωμα ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του, Μπριζίτ. Πλήθος κόσμου αλλά και δημοσιογράφοι περίμεναν το ζευγάρι έξω από το εκλογικό κέντρο για να σφίξουν το χέρι του υποψήφιου προέδρου, να συνομιλήσουν μαζί του και να βγάλουν selfies και εκείνος προσπάθησε να μην χαλάσει χατήρι σε κανέναν.

Η Μπριζίτ Μακρόν εμφανίστηκε κομψή, όπως πάντα άλλωστε, με γκρι κοστούμι, μικρή μπεζ τσάντα και μπεζ γόβες ενώ ο υποψήφιος για την γαλλική προεδρία επέλεξε ένα μπλε κοστούμι, που συνδύασε με λευκό πουκάμισο και μπλε γραβάτα. Στην ίδια πόλη είχε ψηφίσει το ζεύγος Μακρόν και την Κυριακή 10 Απριλίου, για τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών. Εκλογικό κέντρο αυτή τη φορά δεν είναι, όπως συνήθως, το δημαρχείο της πόλης, το οποίο τελεί υπό ανακαίνιση, αλλά ένα συνεδριακό κέντρο. Το ζεύγος Μακρόν αναχώρησε από την Τουκέ για το Παρίσι λίγο μετά τις 2 το απόγευμα.

Η μικρή πόλη Τουκέ έχει συμβολική σημασία για το ζεύγος Μακρόν. Στα τέλη του 1950 οι γονείς της Μπριζίτ Μακρόν έχτισαν στην παραθαλάσσια πόλη μια βίλα, στην οποία σήμερα περνά τις διακοπές του το ζεύγος Μακρόν. Η Μπριζίτ κατάγεται από την Αμιέν, που απέχει μόλις 87 χλμ από την Τουκέ. Στο δημαρχείο της Τουκέ ένωσαν τις ζωές τους στις 20 Οκτωβρίου του 2007 ο 30χρονος Εμανουέλ Μακρόν και η 54χρονη Μπριζίτ Οζιέρ, πρώην καθηγήτρια Γαλλικών και Λατινικών, που είχε μαθητή τον σύζυγό της στο λύκειο της Αμιέν, όπου δίδασκε.

French election: President Emmanuel Macron on a walkabout in Le Touquet prior to vote | AFP


Στο δημαρχείο της Τουκέ τελέστηκαν και οι δύο γάμοι της Μπριζίτ Μακρόν

Ο γάμος του ζεύγους που διατηρούσε σχέση επί δέκα χρόνια έκανε πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει κάποτε ο 17χρονος μαθητής Εμανουέλ Μακρόν στην κατά 24 χρόνια μεγαλύτερη καθηγήτριά του πως μια μέρα θα γίνει γυναίκα του. Τα εμπόδια δεν ήταν λίγα, αφού εκτός από την διαφορά ηλικίας η Μπριζίτ ήταν παντρεμένη με την τραπεζίτη Αντρέ Λουί Οζιέρ με τον οποίο έχει αποκτήσει τρία παιδιά. Μάλιστα, και ο πρώτος γάμος της Μπριζίτ Μακρόν είχε τελεστεί στο δημαρχείο της Τουκέ τον Ιούνιο του 1974. Από αυτόν τον γάμο γεννήθηκαν ο 47χρονος Σεμπαστιέν μηχανικός με εξειδίκευση στη στατιστική, η 45χρονη Λοράνς, καρδιολόγος και συμμαθήτρια του Μακρόν στο λύκειο και η 38χρονη Τιφέν, δικηγόρος. Ο πρώτος σύζυγος της Μπριζίτ απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2019.

Αν και τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των γαλλικών εκλογών δεν θα γίνουν γνωστά πριν τις 9 το βράδυ, στην Τουκέ, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Les Echos du Touquet, όλοι ψηφίζουν Μακρόν.

macron_vote1


Κλείσιμο
«Είναι η πόλη του προέδρου», δήλωσε στους δημοσιογράφους μια νεαρή κοπέλα καθώς πήγαινε να ψηφίσει. Η εφημερίδα κάνει λόγο για «Μακρόν - μανία» και αναφέρει το πλήθος του κόσμου που συγκεντρώθηκε για να δει τον υποψήφιο πρόεδρο καθώς εκείνος όδευε προς το εκλογικό κέντρο. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που μέσα στο πλήθος φώναζαν τον Μακρόν με το υποκοριστικό του όνομα «Μανού», για να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Σύμφωνα με την Le Figaro η συμμετοχή στις εκλογές μέχρι τις 5 το απόγευμα έφτασε στο 63,23%, δύο μονάδες λιγότερες από τις εκλογές του 2017. Οι κάλπες στα εκλογικά κέντρα αναμένεται να κλείσουν στις 8:00 μ.μ ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται να ανακοινωθούν γύρω στις 9:00 μ.μ.

macron_vote


Ειδήσεις σήμερα:

Ψήφισε ο Μέλανσον, «αφήστε τις προεδρικές εκλογές, θέλω να γίνω πρωθυπουργός», τόνισε ο ηγέτης των αριστερών


Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για την αποτυχία στη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Μαριούπολη


Ινδονησία: Το ηφαίστειο Ανάκ Κρακατόα εξερράγη, προκαλώντας σύννεφο τέφρας ύψους 3 χιλιομέτρων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης