Πούτιν: Η βαφτιστήρα του πουλάει το διαμέρισμά της στη Μόσχα και εξασφαλίζει την ισραηλινή υπηκοότητα

Πούτιν: Η βαφτιστήρα του πουλάει το διαμέρισμά της στη Μόσχα και εξασφαλίζει την ισραηλινή υπηκοότητα

Tο κόστος της πώλησης του σπιτιού της 40χρονης Ξένιας Σομπτσάκ ξεπέρασε τα 10 εκατ. δολάρια - Εξαρχής είχε ταχθεί κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

068_FtpTrial-AA_20032018_711577
Η βαφτιστήρα του Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να έχει πάρει την ισραηλινή υπηκοότητα και να πούλησε το διαμέρισμά της στη Μόσχα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο λόγος για την 40χρονη Ξένια Σομπτσάκ η οποία είναι σημαίνουσα τηλεοπτική παρουσιάστρια και η κορυφαία γυναίκα πολιτικός της αντιπολίτευσης της Ρωσίας καθώς στάθηκε εναντίον του νονού της στις προεδρικές εκλογές του 2018.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η 40χρονη έχει εξασφαλίσει την ισραηλινή υπηκοότητα για την ίδια και τον μικρό γιο της και λέγεται ότι πούλησε ένα υπερλουξ διαμέρισμα στη Μόσχα για περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια. Σημειώνεται πως η Σόμπτσακ από την αρχή τάχθηκε κατά τη ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Ο Πούτιν έχει μακροχρόνιους δεσμούς με την οικογένειά της. Μάλιστα ο πατέρας της, Ανατόλι Σόμπτσακ, ήταν ο καθηγητής νομικής και μέντορας του Πούτιν καθώς και εκείνος που του έδωσε το πρώτο του βήμα στην πολιτική ως αντιδήμαρχος της Αγίας Πετρούπολης.

Όπως τονίζει η Daily Mail o Πούτιν μετέφερε παράνομα τον Σόμπτσακ από τη Ρωσία στη Δύση προκειμένου να λάβει ιατρική περίθαλψη. Αυτό συνέβη όταν ο μέντοράς του καταζητείτο για φερόμενη υπόθεση διαφθοράς. Το 2000 ο Πούτιν φωτογραφήθηκε τόσο με την Ξένια όσο και τη μητέρα της Λουντμίλα Ναρούσοβα στην κηδεία του Σόμπτσακ. 

033_RIA10-641132_5072

033_RIA10-579965_3078

Την ίδια ώρα αναφορές τόσο από το Ισραήλ όσο και από τη Ρωσία στέκονται στους εβραϊκούς δεσμούς της Ξένιας, από την πλευρά της μητέρας της. Σύμφωνα με τις αναφορές η Ξένια Σόμπτσακ πήρε την ισραηλινή υπηκοότητα ενώ βρισκόταν «σε διακοπές», στη χώρα από τις αρχές Μαρτίου. 

Κλείσιμο
Ωστόσο πριν έναν μήνα αφού επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στο Ισραήλ για διακοπές, πρόσθεσε πως «είμαι Ρωσίδα, είμαι πολίτης της Ρωσίας. Δεν μεταναστεύω πουθενά, δεν έχω άλλες υπηκοότητες». Πάντως νωρίτερα το Σάββατο έκανε γνωστό μέσω των social media ότι βρίσκεται στη Ρωσία. Ακόμη όχι μόνο δεν διέψευσε τις αναφορές σχετικά με την νέα της υπηκοότητα αλλά αλλά ισχυρίστηκε ότι προέρχονται από τα μέσα «προπαγάνδας» του Πούτιν. Στο μεταξύ μία πηγή ισχυρίστηκε ότι η Σόμπτσακ «φοβόταν την καταστολή» στη Ρωσία του Πούτιν και είχε κανονίσει να φύγει από τη χώρα. 

«Η Πάρις Χίλτον της Ρωσίας» που έκανε την επανάστασή της

Η 40χρονη - που όταν είχε ξανθά τα μαλλιά της τα ρωσικά ΜΜΕ την αποκαλούσαν «Η Πάρις Χίλτον της Ρωσίας»- έχει κάνει την επανάστασή της τα τελευταία δέκα χρόνια. Επέκρινε δριμύτατα την πολιτική του Πούτιν με την ίδια να δηλώνει σοσιαλίστρια ενώ εξέφρασε την αντίθεσή της στον πόλεμο του νονού της στην Ουκρανία.

«Το βασικό θέμα - είναι μια αληθινή σύγκρουση με την Ουκρανία - στην οποία κανένας, ούτε κι εγώ, πιστεύαμε πως θα συμβεί μέχρι το τέλος. Όταν η Ρωσία αναγνώρισε τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς, φαινόταν πως ήδη ένα είδος μεσολάβησης είχε τελειώσει. Αυτό ήταν η αρχή. Η στρατιωτική σύγκρουση άρχισε», έγραψε η Σομπτσάκ σε μακροσκελή ανάρτησή της στο Instagram και πρόσθεσε: «Το μόνο πράγμα που είναι σίγουρο είναι πως πεθαίνουν άνθρωποι», έγραψε σε ανάρτησή της στα social media.

Σημειώνεται πως ως  δημοσιογράφος, η Ξένια Σομπτσάκ σχολιάζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ενώ συχνά συμμετέχει σε διαδηλώσεις της ρωσικής αντιπολίτευσης και καταγγέλλει συστηματικά το Κρεμλίνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος στρατιώτης βίασε και σκότωσε μωρό - Σωματέμποροι δρουν στα σύνορα

Survivor: Στον τάκο ξανά ο Εμμανουήλ και οι… εκρήξεις στους μπλε – Δείτε βίντεο

Γαλλικές εκλογές: Νικητής του πρώτου γύρου ο Μακρόν με 27,4% έναντι 24,9% της Λεπέν με καταμετρημένο το 86% των εγγεγραμμένων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης