Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Πεντάγωνο δεν αποκλείει ο Πούτιν να απειλήσει με πυρηνικά «όσο οι Ουκρανοί αντιστέκονται»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Πεντάγωνο δεν αποκλείει ο Πούτιν να απειλήσει με πυρηνικά «όσο οι Ουκρανοί αντιστέκονται»

Εφιαλτικό σενάριο σε έκθεση 67 σελίδων που κατέθεσε στην αμερικανική Βουλή ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας του Πενταγώνου

putin_soygu1
Το εφιαλτικό σενάριο της χρήσης πυρηνικών από τη Ρωσία, επαναφέρει σε νέα της αξιολόγηση η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας του Πενταγώνου. Σύμφωνα με την αξιολόγηση αυτή, την οποία επικαλείται το Bloomberg, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να εκτοξεύσει απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων, εάν συνεχιστεί η σκληρή ουκρανική αντίσταση στη ρωσική εισβολή, η οποία εξαντλεί το συμβατικό ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

«Η παρατεταμένη κατοχή τμημάτων της ουκρανικής επικράτειας απειλεί να εξοντώσει το ρωσικό στρατιωτικό δυναμικό και να μειώσει το εκσυγχρονισμένο οπλοστάσιο τους, ενώ οι επακόλουθες οικονομικές κυρώσεις πιθανότατα θα ρίξουν τη Ρωσία σε παρατεταμένη οικονομική ύφεση και διπλωματική απομόνωση», ανέφερε ο υποστράτηγος Σκοτ Μπέριερ, διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας, σε έκθεση 67 σελίδων για τις παγκόσμιες απειλές, που υποβλήθηκε για ακρόαση στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλή.

«Καθώς αυτός ο πόλεμος και οι συνέπειές του αποδυναμώνουν αργά τη ρωσική συμβατική ισχύ», είπε ο Μπέριερ και πρόσθεσε «η Ρωσία πιθανότατα θα βασίζεται όλο και περισσότερο στην πυρηνική αποτρεπτική δύναμή της για να στείλει μηνύματα στη Δύση και να προβάλει την ισχύ της στο εσωτερικό και εξωτερικό της κοινό».

Σημειώνεται πως ο Πούτιν έχει ήδη ανακοινώσει ότι έχει θέσει το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας σε κατάσταση «μέγιστης επιφυλακής».


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση της ενέργειας, οι εθνικές πρωτοβουλίες δεν αρκούν

Το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού απέχει πολύ, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Αυτοί είναι οι τρεις απαγωγείς του Γιώργου Κυπαρίσση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης