Εισβολή στην Ουκρανία - Θερμό μήνυμα Ζελένσκι μετά τη συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Ανατολικής Ευρώπης

Εισβολή στην Ουκρανία - Θερμό μήνυμα Ζελένσκι μετά τη συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Ανατολικής Ευρώπης

«Σας ευχαριστούμε πολύ για τη σημαντική βοήθεια» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος μετά τη συνάντηση με τους πρωθυπουργούς Πολωνίας, Τσεχίας, Εσθονίας

zelensky_v
Τη βοήθεια από τις χώρες της Ευρώπης χαιρέτισε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ μαίνεται για 20η μέρα η σύρραξη στην Ουκρανία. Σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον ουκρανικό λαό, οι πρωθυπουργοί Πολωνίας, Τσεχίας και Εσθονίας ταξίδεψαν στο Κίεβο και συνομίλησαν με τον Ουκρανό πρόεδρο για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής και στρατιωτικής βοήθειας. 

«Ισχυρή ένδειξη υποστήριξης» χαρακτήρισε ο Ζελένσκι την επίσκεψη των τριών πρωθυπουργών στο Κίεβο. 

Ανάρτησε βίντεο δύο λεπτών στο Telegram, με το οποίο υπογράμμισε τα εξής: «Η επίσκεψή σας στο Κίεβο, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την Ουκρανία, είναι ένα ισχυρό σημάδι υποστήριξης. Πραγματικά το εκτιμούμε». 




Πυκνώνουν οι συναντήσεις του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με αρχηγούς κρατών Δύσης. 

Κλείσιμο
Οι τρεις πρωθυπουργοί θα παρουσιάσουν στον Ζελένσκι ένα ευρύ πακέτο στήριξης στην Ουκρανία, ενώ το ταξίδι τους στη χώρα είναι συμβολικής σημασίας ως ένδειξη αλληλεγγύης στους πολίτες που πλήττονται από τα ρωσικά πυρά. 

Η επίσκεψη των αρχηγών κρατών της ανατολικής Ευρώπης έγινε ενώ η Ρωσία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της σε βάρος της Ουκρανίας, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους αξιωματούχους συνεχίζονται και το Κίεβο έχει επιβάλλει για 35 ώρες απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Το αίτημα απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία επανέλαβε νωρίτερα ο Ζελένσκι, μιλώντας στο κοινοβούλιο του Καναδά, όπου στο τέλος της ομιλίας του χειροκροτήθηκε θερμά από τους παριστάμενους.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε ότι μέχρι τώρα η χώρα του θρηνεί 97 νεκρά παιδιά, που σκοτώθηκαν λόγω του πολέμου. «Δεν ξέρω αν μπορείτε να διανοηθείτε μια αντίστοιχη καταστροφή στον Καναδά. Ξεκληρίστηκαν χιλιάδες. Κάθε νύχτα είναι εφιαλτική. Χθες το βράδυ χτύπησαν πολυκατοικίες στο Κίεβο που κοιμόταν άμαχος πληθυσμός. Σε κάθε πόλη που μπαίνουν κατεβάζουν τις ουκρανικές σημαίες, κάτι που δεν θα θέλατε να φανταστείτε για τον Καναδά», επισήμανε.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι έχουμε λύσσα για ζωή, θέλουμε να νικήσουμε, θέλουμε να νικήσει η ζωή. Γι’ αυτό λέμε και ξαναλέμε απαγορέψτε τις πτήσεις. Πόσες άλλες βόμβες να αντέξουμε; Βλέπουμε κάποιοι φίλοι μας να λένε ότι πρέπει να αντέξουμε λίγο παραπάνω γιατί θα ήταν επικίνδυνο για όλους», υπογράμμισε.

Ο Ζελένσκι μάλιστα άφησε και αιχμές για το ζήτημα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ«Κάποιοι μιλούν για το πώς πρέπει να αποφύγουμε την κλιμάκωση της πολεμικής σύρραξης. Όταν λέμε ότι θέλουμε να γίνουμε μέλη του ΝΑΤΟ, δεν παίρνουμε ξεκάθαρη απάντηση» είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε εξέλιξη οι συνομιλίες της Ουκρανίας με τη Ρωσία - Κατάπαυση πυρός και απόσυρση στρατευμάτων στο τραπέζι

Κυρώσεις του Πούτιν σε Μπάιντεν, Μπλίνκεν, Κλίντον

«Ήταν θυμωμένη, το είχε σχεδιάσει» λέει φίλος της ακτιβίστριας δημοσιογράφου που έκανε εισβολή στην ρωσική τηλεόραση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης