Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: Απαγορέψτε τις πτήσεις πάνω από τη χώρα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: Απαγορέψτε τις πτήσεις πάνω από τη χώρα

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι οι κυρώσεις δεν ήταν το τέλος του πολέμου – Ανέφερε ότι 97 παιδιά έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα λόγω της ρωσικής εισβολής - «Εμείς ως Ουκρανία θέλουμε να ζήσουμε, θέλουμε την Ειρήνη»

zelensky_v
Το αίτημα απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία επανέλαβε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας στο κοινοβούλιο του Καναδά, όπου στο τέλος της ομιλίας του χειροκροτήθηκε θερμά από τους παριστάμενους.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε ότι μέχρι τώρα η χώρα του θρηνεί 97 νεκρά παιδιά, που σκοτώθηκαν λόγω του πολέμου. «Δεν ξέρω αν μπορείτε να διανοηθείτε μια αντίστοιχη καταστροφή στον Καναδά. Ξεκληρίστηκαν χιλιάδες. Κάθε νύχτα είναι εφιαλτική. Χθες το βράδυ χτύπησαν πολυκατοικίες στο Κίεβο που κοιμόταν άμαχος πληθυσμός. Σε κάθε πόλη που μπαίνουν κατεβάζουν τις ουκρανικές σημαίες, κάτι που δεν θα θέλατε να φανταστείτε για τον Καναδά», επισήμανε.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι έχουμε λύσσα για ζωή, θέλουμε να νικήσουμε, θέλουμε να νικήσει η ζωή. Γι’ αυτό λέμε και ξαναλέμε απαγορέψτε τις πτήσεις. Πόσες άλλες βόμβες να αντέξουμε; Βλέπουμε κάποιοι φίλοι μας να λένε ότι πρέπει να αντέξουμε λίγο παραπάνω γιατί θα ήταν επικίνδυνο για όλους», υπογράμμισε.

Ο Ζελένσκι μάλιστα άφησε και αιχμές για το ζήτημα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. «Κάποιοι μιλούν για το πώς πρέπει να αποφύγουμε την κλιμάκωση της πολεμικής σύρραξης. Όταν λέμε ότι θέλουμε να γίνουμε μέλη του ΝΑΤΟ, δεν παίρνουμε ξεκάθαρη απάντηση» είπε.



Σε αυτό τον πόλεμο κάλεσε τον Καναδά να συναινέσει άμεσα στις κυρώσεις, που ωστόσο δεν ήταν το τέλος του πολέμου. «Το Κίεβο βομβαρδίζεται. Και μιλάμε για ειρηνικές πόλεις, για μια ειρηνική χώρα που βομβαρδίζεται. Προστατέψτε την Ουκρανία και την Ευρώπη, γιατί (οι Ρώσοι) έχουν δείξει τον τρομοκρατικό χαρακτήρα της επίθεσης» ανέφερε.

Ο Ζελένσκι κάλεσε τον Καναδά να υψώσει το δικό του ανάστημα και να σταθεί πρωτοπόρος στις προσπάθειες για να κλείσει ο εναέριος χώρος απέναντι στους ρωσικούς πυραύλους. «Έχει μεγάλη σημασία να κλείσουμε τον εναέριο χώρο», τόνισε.


«Είναι μία ιστορική στιγμή που χρειάζεται η υποστήριξη όλων. Είμαι βέβαιος ότι εμπράκτως θα σταθείτε στο ύψος της ιστορικής στιγμής. Εμείς ως Ουκρανία θέλουμε να ζήσουμε, θέλουμε την Ειρήνη» κατέληξε.





Ειδήσεις σήμερα:

Σε εξέλιξη οι συνομιλίες της Ουκρανίας με τη Ρωσία - Κατάπαυση πυρός και απόσυρση στρατευμάτων στο τραπέζι

Κυρώσεις του Πούτιν σε Μπάιντεν, Μπλίνκεν, Κλίντον


«Ήταν θυμωμένη, το είχε σχεδιάσει» λέει φίλος της ακτιβίστριας δημοσιογράφου που έκανε εισβολή στην ρωσική τηλεόραση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης