Πόλεμος στην Ουκρανία: Η συγκλονιστική υποδοχή παιδιών προσφύγων σε σχολείο της Νάπολης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η συγκλονιστική υποδοχή παιδιών προσφύγων σε σχολείο της Νάπολης

Η σχολική κοινότητα φρόντισε από την αρχή να κάνει τα μικρά παιδιά να νιώσουν άνετα - Μαθητές και καθηγητές τους υποδέχθηκαν κρατώντας σημαίες της Ουκρανίας

italia
Ένα ολόκληρο σχολείο στο Pomigliano d'Arco  της Νάπολης υποδέχθηκε με επευφημίες δύο μικρούς Ουκρανούς πρόσφυγες που έφυγαν από τη δίνη του πολέμου στην Ουκρανία και έφτασαν στην πόλη του ιταλικού νότου με σκοπό να ξεκινήσουν μία νέα ζωή. Περισσότεροι από 200 μαθητές και δάσκαλοι συγκεντρώθηκαν στην μπροστινή είσοδο του ινστιτούτου Don Milani για να υποδεχθούν  τον δεκάχρονο Dmitri και την οκτάχρονη Victoria.

Το πλήθος ξέσπασε σε επευφημίες και χειροκροτήματα καθώς τα παιδιά περνούσαν το κατώφλι του ινστιτούτου. Το συγκεκριμένο σκηνικό συνεχίστηκε για αρκετή ώρα ενώ οι συγκεντρωμένοι κυμάτιζαν σημαίες της Ουκρανίας. Ακολούθως τα δύο παιδιά ακολούθησαν τους συνοδούς οι οποίοι θα τους καθοδηγούσαν στην πρώτη τους μέρα στο νέο τους σχολείο.


Υπενθυμίζεται πως από 2,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης ενώ όπως όλα δείχνουν ο συγκεκριμένος αριθμός τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια. 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει τον θάνατο 636 αμάχων στην Ουκρανία, παιδιά οι 46 από αυτούς

Παύση στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας για την εκεχειρία, συνεχίζονται αύριο

Ρωσικές δυνάμεις «χτύπησαν» γραμμή υψηλής τάσης στο Τσερνόμπιλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης