Εισβολή στην Ουκρανία - Πούτιν: Αυτοκρατορία του ψέματος η Δύση

Εισβολή στην Ουκρανία - Πούτιν: Αυτοκρατορία του ψέματος η Δύση

Σύσκεψη στο Κρεμλίνο για να συζητηθούν οι επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων στη ρωσική οικονομία - Επίθεση του Πούτιν στη Δύση - Η Ουάσινγκτον απαγόρευσε τη Δευτέρα κάθε συναλλαγή με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας

putin_new
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συγκάλεσε συνάντηση για την οικονομία το πρωί της Δευτέρας, ώστε να συζητηθούν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη λεγόμενη «αυτοκρατορία του ψέματος» - όπως αποκάλεσε τη Δύση.

«Σας προσκάλεσα να μιλήσουμε για θέματα που σχετίζονται με την οικονομία, τα οικονομικά. Ο Μιχαήλ Βλαντιμίροβιτς (Μισούστιν) κι εγώ συζητήσαμε αυτό το θέμα. Εννοώ, φυσικά, εκείνες τις κυρώσεις από τη Δυτική κοινότητα, η οποία είναι μια αυτοκρατορία ψεμάτων, που προσπαθούν να επιβάλλουν στη χώρα μας», είπε ο Πούτιν.

Πούτιν


Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ είχε προαναγγείλει τη συνάντηση στο Κρεμλίνο για οικονομικά ζητήματα, στην οποία θα συμμετείχαν ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αντρέι Μπελούσοφ, ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ και ανώτατοι τραπεζικοί αξιωματούχοι.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν, με άμεση ισχύ, κάθε συναλλαγή με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, μέτρο πρωτοφανούς σκληρότητας, το οποίο ελήφθη σε συντονισμό με πολλούς συμμάχους της Ουάσινγκτον σε απάντηση της εισβολής στην Ουκρανία.

«Η απόφαση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση όλων των στοιχείων ενεργητικού τα οποία η κεντρική τράπεζα της Ρωσία διατηρεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ή διακρατούνται οπουδήποτε από αμερικανούς ιδιώτες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαιρετίζουμε την επιλογή της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ, είναι μια από εμάς, λέει ο Μητσοτάκης

Σε κλοιό πιέσεων οι αγορές – Κατρακυλά το ρούβλι, νέα «έκρηξη» τιμών στην ενέργεια

Δημοσιογράφος «προπαγανδιστής» του Πούτιν έγινε έξαλλος γιατί έχασε τη βίλα του στην Ιταλία λόγω των κυρώσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης