Εισβολή στην Ουκρανία: Στα νεκρά παιδιά αποτυπώνεται το πιο σκληρό πρόσωπο του πολέμου

Εισβολή στην Ουκρανία: Στα νεκρά παιδιά αποτυπώνεται το πιο σκληρό πρόσωπο του πολέμου

Εικόνες που σοκάρουν με παιδιά να κείτονται νεκρά ύστερα από ρωσικούς βομβαρδισμούς - Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, τουλάχιστον 16 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους και 45 τραυματίστηκαν από την έναρξη της εισβολής

gynaika_nosokomeio
Η εικονιζόμενη γυναίκα δεν μπορεί να πιστέψει ότι το κορίτσι που πιθανότατα είναι κόρη της, κείτεται νεκρό με τους γιατρούς να έχουν προσπαθήσει μάταια να την κρατήσουν στη ζωή.

Με το αιματοβαμμένο χέρι της, η Ουκρανή κλείνει το στόμα της και με το άλλο κρατάει το ροζ κασκόλ του άτυχο παιδιού.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν το ρούχο είναι του παιδιού της που τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια του χθεσινού βομβαρδισμού που ισοπέδωσε ένα νοσοκομείο στην Μαριούπολη της Ουκρανίας.

girl_ukraine1


Τι σημασία έχει όμως; Βλέποντας αυτή την εικόνα, η γυναίκα λυγίζει. Σφίγγει με δύναμη το χέρι της που είναι γεμάτο αίματα και κοιτάζει έντρομη το φακό, ενώ κλαίει σπαρακτικά.

Τα ρωσικά πυρά ισοπέδωσαν και το σπίτι του εξάχρονου κοριτσιού κόβοντας το νήμα της ζωής του. Όπως λέει ο γιατρός που πάλεψε για να σώσει τη μικρούλα: «Δείξτε αυτό στον Πούτιν. Τα μάτια αυτού του παιδιού»...

Το εξάχρονο παιδί, που δε κατονομάζεται, φορούσε τις πιτζάμες του όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από έκρηξη οβίδας στο σπίτι της οικογένειας. Η σορός της μικρούλας στο νοσοκομειακό κρεβάτι είναι η επιτομή του πολέμου του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Για τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από την έναρξη των ρωσικών πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανίας, τουλάχιστον 16 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους και 45 τραυματίστηκαν.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης