Εκατοντάδες συλλήψεις σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία - Στους δρόμους η αντιπολίτευση

Εκατοντάδες συλλήψεις σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία - Στους δρόμους η αντιπολίτευση

Αναφορές για συλλήψεις 800 ακτιβιστών - Σε 38 πόλεις έγιναν διαδηλώσεις

Russia24_11
Η αστυνομία συνέλαβε περισσότερα από 800 άτομα σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα και σε άλλες 39 πόλεις της Ρωσίας, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters επικαλούμενα το παρατηρητήριο OVD-Info.

Το παρατηρητήριο ODF-Info παρακολουθεί την τελευταία δεκαετία τις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης στη Ρωσία.

Σε δεκάδες πόλεις της Ρωσίας ακτιβιστές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε ο Πούτιν στο έδαφος της Ουκρανίας.

Η εισαγγελία της Μόσχας είχε προειδοποιήσει για τις «αρνητικές συνέπειες» που θα είχε η συμμετοχή σε «συγκεντρώσεις που δεν έχουν την έγκριση των αρχών» στις 24 Φεβρουαρίου.

Russia24_11_12
Russia24_11
Russia24_111
Russia24_11_12
Russia24_11
Russia24_111
Κλείσιμο





Ο Πούτιν κάλεσε τους επιχειρηματίες να συνεργασθούν για να στηρίξουν την οικονομία



Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε απευθυνόμενος σήμερα σε Ρώσους επιχειρηματίες, τους διαβεβαίωσε ότι θα τους εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους στις δραστηριότητες τους, τους κάλεσε να συνεργασθούν με την κυβέρνηση για να στηρίξουν την οικονομία, ενώ αναφερόμενος στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία είπε ότι ήταν ένα αναγκαστικό μέτρο, επειδή οι δυτικοί εταίροι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην Ρωσία να ενεργήσει διαφορετικά.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ένα αναγκαστικό μέτρο» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος, λέγοντας ότι «απλώς δεν μας άφησαν καμία ευκαιρία να ενεργήσουμε διαφορετικά». Είπε επίσης ότι δημιούργησαν για την Ρωσία τέτοιους κινδύνους στον τομέα ασφαλείας, που ήταν αδύνατον να αντιδράσει με άλλα μέσα.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι εξεπλάγην από το ότι, στις συνομιλίες με την Ρωσία για τα θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας, οι δυτικοί εταίροι δεν μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους ούτε κατά ένα εκατοστό.

Παράλληλα διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες ότι η Ρωσία παραμένει τμήμα της παγκόσμιας οικονομίας, και δεν προτίθεται να καταφέρει πλήγμα στο σύστημα του όποιου νοιώθει ότι είναι τμήματα. «Δεν προτιθέμεθα να πλήξουμε το σύστημα της παγκόσμιας οικονομίας στο οποίο βρισκόμαστε οι ίδιοι» είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι οι εταίροι της Ρωσίας στην Δύση «πρέπει να αντιληφθούν και να μην θέτουν στόχο να μας βγάλουν από αυτό το σύστημα».

Ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην χώρα ότι θα τους εξασφαλίσει πλήρη ελευθερία, ενώ τους κάλεσε να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για να στηρίξουν την οικονομία.

«Θα ήθελα να σας ζητήσω να δείτε με κατανόηση ότι συμβαίνει και να συνεργασθείτε με πνεύμα αλληλεγγύης με την κυβέρνηση στην αναζήτηση εκείνων των εργαλείων, που θα στηρίξουν την παραγωγή, την οικονομία, τις θέσεις εργασίας, αλλά ξεκινώντας από τις πραγματικότητες που διαμορφώνονται».

Ειδήσεις σήμερα:

Η εισβολή στην Ουκρανία «εκτοξεύει» τη χονδρική τιμή του ρεύματος - Αυξημένη κατά 34% αύριο Παρασκευή

«Έχουμε καταστρέψει 74 υπέργειες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία» λέει το Κρεμλίνο

Ανεβαίνει αύριο η θερμοκρασία, νέα επιδείνωση από την Κυριακή με βροχές, χιόνια και ισχυρούς ανέμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης