Γαλλία: Προσπάθησε να ελέγξει τα παιδιά του και... έριξε κατά λάθος το Ίντερνετ σε δύο πόλεις!

Γαλλία: Προσπάθησε να ελέγξει τα παιδιά του και... έριξε κατά λάθος το Ίντερνετ σε δύο πόλεις!

Ο δυστυχής πατέρας είναι πλέον αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης και πρόστιμο 30.000 ευρώ

pliktra
Χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο έμειναν δύο γαλλικές πόλεις για αρκετές νύχτες, μετά την μάλλον ατυχή προσπάθεια ενός γονέα να ελέγξει τα παιδιά του περιορίζοντας τη χρήση του διαδικτύου.

Οι κάτοικοι της Μεσάνζ και μιας γειτονικής πόλης στη νοτιοδυτική Γαλλία έχασαν την πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά και το σήμα τηλεφωνίας από τα μεσάνυχτα έως τις 3 π.μ. για αρκετές νύχτες, καθώς ο πατέρας χρησιμοποίησε ένα σύστημα παρεμβολών, ανέφερε το France Bleu.

Πλέον, ο δυστυχής πατέρας αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί πρόστιμο 30.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως και έξι μήνες αν κριθεί ένοχος για τη μαζική διακοπή λειτουργίας.

Το πρόβλημα έγινε γνωστό όταν ένας πάροχος κινητής τηλεφωνίας ειδοποιήθηκε όταν μία από τις κεραίες του σταμάτησε να λειτουργεί στη Μεσάνζ. Τεχνικός της Εθνικής Αρχής Συχνοτήτων πήγε στο σημείο με εξοπλισμό, για να διαπιστώσει από πού προερχόταν η διακοπή.

Κλείσιμο
Με τη φορητή συσκευή ανάγνωσης, ο τεχνικός εντόπισε εχθρικά κύματα που προέρχονταν από ένα σπίτι. Ο άνδρας που διέμενε σε αυτό φέρεται ότι παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε συσκευή παρεμβολής, για να εμποδίσει τα παιδιά του να χρησιμοποιούν το δίκτυο αργά τη νύχτα.

Ο πατέρας θεωρούσε ότι εμπόδιζε μόνον το σήμα WiFi και το τηλέφωνο του σπιτιού του, παρότι τέτοιες συσκευές έχουν μεγαλύτερο εύρος απ’ αυτό που διαφημίζουν. Η παρεμβολή έγινε καθώς τα παιδιά του εθίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλες εφαρμογές μετά τα lockdown. Ως εκ τούτου, ψάχνοντας σε φόρα στο διαδίκτυο, αποφάσισε ότι μια λύση για το πρόβλημά του θα ήταν να τοποθετήσει μια τέτοια συσκευή.

Ωστόσο η προσπάθειά του, παρά τον καλό σκοπό της, μάλλον είχε αποτελέσματα καταστροφικά και εντέλει παράνομα. Ο εξοπλισμός δεν μπλόκαρε το διαδίκτυο και το τηλέφωνο μόνο στο σπίτι του, αλλά και στους κατοίκους δύο πόλεων.




Ειδήσεις σήμερα:

Άδειασμα Βέμπερ σε Κύρτσο - Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ξεκινά εσωτερική διαδικασία εναντίον του


Ισχυρή έκρηξη στο Ντονέτσκ, εμπόλεμη ζώνη η ανατολική Ουκρανία


Πρώτος νεκρός από την καταιγίδα «Γιούνις» στη Βρετανία - Σχολεία κλειστά, τρένα, αεροπλάνα καθηλωμένα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης