Ενημέρωση Μπάιντεν για την ουκρανική κρίση στις 23:00 ώρα Ελλάδας

Ενημέρωση Μπάιντεν για την ουκρανική κρίση στις 23:00 ώρα Ελλάδας

«Μπαρούτι» η ανατολική Ουκρανία - Μεγάλη έκρηξη στο Ντονέτσκ - Η Ρωσία αυξάνει τις στρατιωτικές δυνάμεις και η Δύση ζητά αποκλιμάκωση

covid_biden
Νέο μήνυμα για την κρίση στην Ουκρανία θα στείλει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενώ η κατάσταση φαίνεται να έχει οξυνθεί απότομα στα σύνορα. 

Οι δηλώσεις Μπάιντεν θεωρούνται υψηλού συμβολισμού ενώ όλα κρέμονται από μια λεπτή κλωστή, η Ρωσία αυξάνει τις δυνάμεις της και η Δύση την καλεί σε αποκλιμάκωση. 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε το μήνυμα Μπάιντεν:

BREAKING: Joe Biden remarks on Russia-Ukraine tensions as invasion threats escalate


Κλείσιμο
Τα επεσόδια είναι συνεχή στην ανατολική Ουκρανία, με τελευταίο αυτό της έκρηξης κοντά σε κυβερνητικό κτίριο του Ντονέτσκ. Οι εκκενώσεις έχουν αρχίσει να γίνονται και τα παιδιά να απομακρύνονται. 

Το Κρεμλίνο, από τη μεριά του, δεν παραδέχεται ότι σχεδιάζει εισβολή, θέτοντας όμως βέτο να μην ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της αποκλιμάκωσης, υπό όρους όμως. 

«Κάθε ένδειξη που έχουμε είναι ότι (οι Ρώσοι) έχουν ετοιμαστεί να εισχωρήσουν στην Ουκρανία, να επιτεθούν στην Ουκρανία». Αυτή ήταν η ατάκα του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είχε δηλώσει την Πέμπτη σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τη ρεπόρτερ του CNN, Νατάσα Μπέρτραντ, ο Μπάιντεν φέρεται να είπε για την εισβολή πως «αισθάνομαι ότι θα συμβεί μέσα στις επόμενες μέρες». Παράλληλα, τόνισε πως δεν σχεδιάζει να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.

Ειδήσεις σήμερα:

Διασώστες της ΕΜΑΚ πηγαίνουν για τη διάσωση εγκλωβισμένων στο Euroferry Olympia

Άδωνις Γεωργιάδης: Συγγνώμη στους ψηφοφόρους της ΝΔ για τη στήριξη Κύρτσου

Σκρέκας: Τι θα γίνει με τους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ρεύματος – Οι επιδοτήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης