Βρετανία: Κάμερα ασφαλείας έχει... συλλάβει τον ύποπτο για τη δολοφονία του βουλευτή Ντέιβιντ Άμες

Βρετανία: Κάμερα ασφαλείας έχει... συλλάβει τον ύποπτο για τη δολοφονία του βουλευτή Ντέιβιντ Άμες

Πλάνα από κάμερα ασφαλείας δείχνουν τον Αλί Χάρμπι Αλί να περπατά στο πεζοδρόμιο ώρες πριν από το θάνατο του 69χρονου βρετανού βουλευτή - Ο 25χρονος κρατείται από την αστυνομία ως ύποπτος για τη δολοφονία του Σερ Ντέιβιντ

βρετ1
Ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας δείχνει τον Αλί Χάρμπι Αλί, τον 25χρονο ύποπτο για τη δολοφονία του 69χρονου Βρετανού βουλευτή, να φεύγει από το σπίτι του σε μια εύπορη περιοχή του Βόρειου Λονδίνου.

Κρατώντας ένα ογκώδες σακίδιο, κατευθύνεται προς το σταθμό Gospel Oak στις 8.44 το πρωί της Παρασκευής. Τρεις ώρες αργότερα έφτασε στο Έσεξ όπου ο Σερ Ντέβιντ Άμες μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου.

βρετ1


Στο πλάνο, το οποίο θεωρείται ότι αποτελεί βασικό μέρος των αστυνομικών ερευνών, ο ύποπτος δολοφόνος φαίνεται να κρατά σφιχτά το σακίδιο του, με το άλλο του χέρι κρυμμένο στην τσέπη του. Ντυμένος άνετα για να συναντήσει τον 69χρονο βουλευτή, με τον οποίο είχε κλείσει ραντεβού μια εβδομάδα νωρίτερα, ο Αλί φορούσε μπουφάν μέχρι το γόνατο, μαύρο παντελόνι και αθλητικά παπούτσια.

Κλείσιμο


Από το Gospel Oak, ο Αλί πιστεύεται ότι ταξίδεψε προς το ανατολικό Λονδίνο στο υπόγειο δίκτυο προτού μεταβεί σε μια κύρια σιδηροδρομική γραμμή για το Leigh-on-Sea. Το ταξίδι διάρκειας περίπου 90 λεπτών σημαίνει ότι θα μπορούσε να είχε φτάσει στην περιοχή μέχρι τις 10.30 το πρωί - μιάμιση ώρα πριν ο βουλευτής δεχθεί επίθεση στην εκκλησία Belfairs Methodist στο Leigh-on-Sea.

βρετ3


Η αστυνομία έλαβε το βίντεο το Σάββατο από ένα κατάστημα κοντά στο σπίτι που ο ύποπτος πιστεύεται ότι μοιραζόταν με τη θεία και τα ξαδέλφια του. Ο υπεύθυνος του καταστήματος είπε ότι τον επισκέφτηκε χθες ένας ντετέκτιβ που ερευνούσε τη δολοφονία και του ζήτησε να ρίξει μια ματιά στα πλάνα του CCTV. . «Ήθελαν να κοιτάξουν το δρόμο έξω από τις 8.30 έως τις 9 το πρωί. Μετά από λίγο ο αστυνομικός είπε ότι βρήκε αυτό που έψαχνε και πήρε το πλάνο».

βρετ2


Ο Αλί, που έχει χαρακτηριστεί από τις αρχές «ισλαμιστής τρομοκράτης», κρατείται από την αστυνομία ως ύποπτος για τη δολοφονία του Συντηρητικού βουλευτή.


Ειδήσεις σήμερα:

Στο μικροσκόπιο της εφορίας οι καταθέσεις του 2015!

Ο Γρηγόρης Πετράκος (με rapid test) έκανε πρεμιέρα στο εμβολιασμένο κοινό του

GNTM 4: Το διαδραστικό μάθημα της Κουλιανού, το «catwalk battle» και η συγκίνηση του top model των '90s - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης