Στα παρασκήνια του εντυπωσιακού διαφημιστικού σποτ της Emirates στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου - Δείτε βίντεο

Στα παρασκήνια του εντυπωσιακού διαφημιστικού σποτ της Emirates στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου - Δείτε βίντεο

«Είμαι στην κορυφή του κόσμου», ακούγεται να φωνάζει η ατρόμητη αλεξιπτωτίστρια ντυμένη με την στολή των αεροσυνοδών της εταιρίας - Στάθηκε ακίνητη σε ύψος σε 827 μέτρων για πέντε ώρες προκειμένου να ολοκληρωθούν τα επικίνδυνα γυρίσματα

χαλιφα2
Πώς είναι να «στέκεσαι κυριολεκτικά» στην κορυφή του κόσμου; Μέχρι τώρα, μόνο ο σούπερ σταρ του Χόλιγουντ Τομ Κρουζ μπορούσε να απαντήσει στην ερώτηση. Αλλά όχι πια!

Η αεροπορική εταιρεία Emirates των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αποφάσισε πρόσφατα να χρησιμοποιήσει το ψηλότερο κτίριο του κόσμου- το Burj Khalifa για να γυρίσει ένα διαφημιστικό, με μια αεροσυνοδό της εταιρείας να στέκεται στο ψηλότερο σημείο του κτιρίου.



Το διαφημιστικό, είναι γυρισμένο χωρίς ειδικά εφέ ή σε στούντιο σε green box και... κόβει την ανάσα. Φυσικά η αεροσυνοδός που δέχθηκε να σταθεί στην «κορυφή του κόσμου» είναι η Βρετανίδα κασκαντέρ Νικόλ Σμιθ Λούντβικ.



«Είμαι στην κορυφή του κόσμου», ακούγεται να φωνάζει η ατρόμητη αλεξιπτωτίστρια ντυμένη με την στολή των αεροσυνοδών της εταιρίας. Στάθηκε ακίνητη σε ύψος σε 827 μέτρων για πέντε ώρες προκειμένου να ολοκληρωθούν τα επικίνδυνα γυρίσματα.

Κλείσιμο


Γνωστό και ως Μπουρτζ Ντουμπάι, το Μπουρτζ Χαλίφα είναι ο πιο διάσημος ουρανοξύστης στο Ντουμπάι και το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο, με ύψος 827 μέτρα και 163 ορόφους.

Για τα γυρίσματα η Σμιθ και το συνεργείο που τράβηξε τα πλάνα χρειάστηκε να «σκαρφαλώσει» σχεδόν μια ώρα από το 163ο όροφο του κτιρίου στην κορυφή του ουρανοξύστη. Για τις ανάγκες του γυρίσματος, χρειάστηκαν κασκαντέρ, drones ακόμη και αλεξίπτωτα σε περίπτωση ανάγκης.



Η κατασκευή του κτιρίου που είναι το καμάρι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου το 2004 και ολοκληρώθηκε πέντε χρόνια μετά. Ο ουρανοξύστης είναι ορατός από απόσταση 100 χιλιομέτρων υπό καλές καιρικές συνθήκες.








Ειδήσεις σήμερα

Δακτύλιος: Ελεύθερη κυκλοφορία για οχήματα υγραερίου, φυσικού αερίου, υβριδικά, ηλεκτρικά και Euro 6 έως 120 gr CO2

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σε δύο μέρες έπεσε στην Αττική βροχή τριπλάσια απ' ό,τι κάθε Οκτώβριο

Κλειστή η Εγνατία στο ύψος της Μεγάλης Βόλβης λόγω συσσώρευσης υδάτων - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης