ΟΗΕ: Γιατί κάλυψαν με «προφυλακτικά» τα μικρόφωνα των ηγετών στη Γενική Συνέλευση

ΟΗΕ: Γιατί κάλυψαν με «προφυλακτικά» τα μικρόφωνα των ηγετών στη Γενική Συνέλευση

Δείτε πώς κάλυψαν τα μικρόφωνα για να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού

un_general_assembly
Μ΄ ένα μαύρο πλαστικό κάλυμμα είναι σκεπασμένα τα μικρόφωνα των ηγετών που παρίστανται στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με τον φακό να εστιάζει στο αδιάβροχο ύφασμα που μοιάζει με... προφυλακτικό.

Μιλώντας χθες από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είχε μπροστά του δύο μικρόφωνα, η κεφαλή των οποίων ήταν καλυμμένη μ΄ένα μαύρο πλαστικό.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», σε όλους τους ηγέτες είχε τοποθετηθεί «προφυλακτικό» στα μικρόφωνά τους προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού κατά την διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.




Ένας δημοσιογράφος έσπευσε να κάνει την εξής παρατήρηση στο Twirtter. «Νέα πράγματα στην εποχή του COVID, ένα μικρό "προφυλακτικό" στο μικρόφωνο».




Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ έχει εκφράσει ανησυχίες για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί ως «υπερ-μεταδότης» της νόσου COVID-19.

«Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΟΗΕ για τον COVID-19, το βήμα θα απολυμαίνεται μετά από κάθε ομιλία και θα αντικαθίσταται το κάλυμμα στην κεφαλή του μικροφώνου», όπως διευκρίνισε ο Λευκός Οίκος.

Κλείσιμο
un_general_assembly3
un_general_assembly2


Και στην περίπτωση του προέδρου της Βραζιλίας, Ζ. Μπολσονάρου, υπάλληλος του ΟΗΕ έσπευσε να αλλάξει το «προφυλακτικό» στα μικρόφωνά του, όταν κατέβηκε από το βήμα.

Ο ίδιος πάντως επιβεβαίωσε χθες ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid με το επιχείρημα ότι είχε νοσήσει τον Ιούλιο του 2020.

«Έχω νοσήσει από κορωνοϊό. Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι ότι, αφού εμβολιαστεί και ο τελευταίος Βραζιλιάνος, εάν υπάρξουν εφεδρικά εμβόλια κατά της Covid, θα αποφασίσω αν θα εμβολιαστώ ή όχι»...«Aυτό είναι το παράδειγμα που πρέπει να δώσει κάθε ηγέτης», πρόσθεσε.

Ο Μπολσονάρου κατέβηκε από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών χωρίς να φορά μάσκα κι αμέσως ένας υπάλληλος αντικατέστησε το προφυλακτικό στα μικρόφωνά του μ΄ένα άλλο αφού πρώτο έκανε απολύμανση.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε αργότερα τη δήλωση, επισημαίνοντας ότι η αντικατάσταση του προφυλακτικού στα μικρόφωνα γινόταν σε κάθε ηγέτη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήταν μόνο για την προφύλαξη των ηγετών που έπονταν του ανεμβολίαστου Μπολσονάρου για να εκφωνήσουν τις ομιλίες τους.

Οι εργαζόμενοι απολύμαναν το βήμα κι όταν κατέβηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είναι εμβολιασμένος κατά του κορωνοϊού.




Ειδήσεις σήμερα:

«Elvira»: H Αμερικανίδα «βασίλισσα του σκότους» αποκάλυψε ότι έχει σχέση 19 χρόνια με γυναίκα!


Βάρκιζα: Σε κατάσταση σοκ το κοριτσάκι που «ξέχασαν» μόνο του μέσα σε σχολικό λεωφορείο για 4 ώρες

Γκάμπι Πετίτο: Tο θρίλερ της Καρολάιν επαναλαμβάνεται... στις ΗΠΑ και απασχολεί τους πάντες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης