Οτσαλάν: Νέο αίτημα από τους δικηγόρους του να τον συναντήσουν για να διαπιστώσουν αν είναι ζωντανός

Οτσαλάν: Νέο αίτημα από τους δικηγόρους του να τον συναντήσουν για να διαπιστώσουν αν είναι ζωντανός

Σιγή ιχθύος από τις τουρκικές Αρχές για την πληροφορία που διακινείται στα social media της χώρας για τον Οτσαλάν

otsalan01
Σιγή ιχθύος κρατούν οι τουρκικές Αρχές στις πληροφορίες που μεταδίδονται τις τελευταίες ώρες στα social media, για πιθανό θάνατο του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, που από τον Φεβρουάριο του 1999 βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές του Ιμραλί.

Η πληροφορία διακινείται όλο και περισσότερο στα social media της Τουρκίας και ενισχύεται από το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί, που έκανε γνωστό πως δεν έχει καταστεί εφικτό εδώ και μήνες να επικοινωνήσει μαζί του.

Το πρωί της Τρίτης, δικηγόροι του Οτσαλάν κατέθεσαν εκ νέου αίτημα προκειμένου να τον επισκεφθούν. Η αίτηση κατατέθηκε ως «κατεπείγον» στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Προύσας, μετά τις φήμες που διαδόθηκαν στα social media για την υγεία του φυλακισμένου Κούρδου ηγέτη.

otsalan_mesa


Στην αίτηση σημειώνεται πως τελευταία φορά που ο Οτσαλάν δέχτηκε την επίσκεψη κάποιου συγγενικού του προσώπου ήταν πριν από έναν χρόνο, στις 3/3/2020, ενώ η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αδελφό του ήταν στις 27/4/2020. Από τότε όσες αιτήσεις κατατέθηκαν από συγγενικά πρόσωπα ή δικηγόρους για κατ’ ιδίαν συναντήσεις ή τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον φυλακισμένο ηγέτη, απορρίφθηκαν από τις τουρκικές Αρχές.

Κλείσιμο
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας διαψεύδει τις φήμες περί θανάτου του Οτσαλάν, ωστόσο από την άλλη γίνεται αντιληπτό πως εάν τυχόν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτόματα θα πυροδοτήσει κύμα αντιδράσεων εντός και εκτός της χώρας από τους Κούρδους, σε μια χρονική συγκυρία μάλιστα που η κυβέρνηση Ερντογάν αντιμετωπίζει πολλά και σημαντικά προβλήματα.

Ειδήσεις σήμερα

Ρωσία: Παρατείνεται η απαγόρευση των πτήσεων από και προς Βρετανία έως τις 16 Απριλίου

Πέτσας (ΘΕΜΑ 104,6): Πάμε σε σταδιακό άνοιγμα από το τέλος Μαρτίου 

«Σπίτι με το MEGA»: Αφιέρωμα στην ελληνική παραδοσιακή μουσική με τον Γιάννη Καψάλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης