Κόλαφος για το Μπάκιγχαμ: Κολλητή φίλη της Νταϊάνα «γράφει» όλη την 5η σεζόν του «Τhe Crown»

Κόλαφος για το Μπάκιγχαμ: Κολλητή φίλη της Νταϊάνα «γράφει» όλη την 5η σεζόν του «Τhe Crown»

Δυναμίτης αποκαλύψεων η season 5 στο Netflix - Η Τζεμάιμα Γκόλντσμιθ Χαν που έζησε πλάι στην Νταϊάνα τους έρωτές της, τόσο με τον Πακιστανό γιατρό  Χασνάτ Χαν όσο και με τον πλέιμποϊ Ντόντι Αλ Φαγιέντ, ενώνει την πένα της με τον τρομερό σεναριογράφο Πήτερ Μόργκαν και αποκαλύπτουν τα πάντα!

THE_CROWN_SEASON5_2
Αν η season 4 της σειράς The Crown κήρυξε τον πόλεμο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ παρουσιάζοντας το love story του τριγώνου Νταϊάνας - Κάρολου - Καμίλας ξεκάθαρα από την πλευρά της Νταϊάνας, η νέα season 5, που τώρα ετοιμάζεται, αναμένεται κυριολεκτικά ως βόμβα μεγατόνων. Στη Βρετανία η σειρά έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης, ξύπνησε παλιές μνήμες και επανέφερε στο προσκήνιο όλο το κύμα λατρείας προς την Νταϊάνα που μετατράπηκε σε μίσος για Παλάτι και Κάρολο.

Εκατομμύρια μηνύματα μίσους γέμισαν τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του Καρόλου και της Καμίλα και σχεδόν όλη η δουλειά που είχε γίνει από τους ανθρώπους του παλατιού να αλλάξουν την δημόσια εικόνα της δούκισσας της Κορνουάλης -που κάποια στιγμή θα γίνει βασίλισσα στο πλάι του Καρόλου- πήγε στράφι.

Δείτε το βίντεο: the crown season 4 trailer



Το παλάτι απαίτησε το λιγότερο να μπει η ετικέτα «ότι τα γεγονότα είναι προϊόν φαντασίας» στην αρχή κάθε επεισοδίου, το Netflix αρνήθηκε και ο πόλεμος ξεκίνησε. Το παλάτι «στρατολόγησε» δεκάδες αριστοκράτες, τηλεοπτικές περσόνες, δημοσιογράφους και πολλούς άλλους που αμφισβήτησαν διαλόγους και σκηνές της σειράς.

Το Netflix από την πλευρά του έβγαλε φίλους της Νταϊάνας ακόμα και τον μπάτλερ της, που επιβεβαιώσαν τη σειρά, σκηνή προς σκηνή. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το κανάλι υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος, σε αντίθεση με τον αδερφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ουδέποτε βγήκε να «αποκηρύξει» την σειρά ως προϊόν φαντασίας.

Κλείσιμο
Στην 4η σεζόν το κεντρικό στόρι της σειράς ήταν η Νταϊάνα, η γνωριμία και ο γάμος της με τον Κάρολο, οι σχέσεις μίσους και ανταγωνισμού με την Καμίλα. Η σειρά φτάνει μέχρι τα Χριστούγεννα του 1990, όταν ο γάμος Κάρολου - Νταϊάνας είχε πλέον φτάσει πλέον σε απόλυτο τέλμα.

Δείτε το βίντεο: Good Morning Britain - «It's an Attack on the Monarchy»





Η 5η σεζόν τώρα, που αναμένεται ως βόμβα μεγατόνων, θα περιλαμβάνει όλα τα περιστατικά μέχρι και τον θάνατο της πριγκίπισσας: Το διαζύγιο, την περίφημη συνέντευξη στο Panorama, τα ερωτικά της ειδύλλια με τον λοχαγό Χιού, τον Πακιστανό γιατρό Χασνάτ Χαν και τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ. Πρωταγωνιστές στη νέα πολεμική αναμέτρηση του Netflix με το Παλάτι είναι δύο άνθρωποι: Ο Πήτερ Μόργκαν και η Τζεμάιμα Γκόλντσμιθ Χαν.

000_1MC1NO
O σεναριογράφος και δημιουργός της σειράς «The Crown» Πήτερ Μόργκαν στο κέντρο με το καστ της σειράς που πήρε μέρος στον 3ο και 4ο κύκλο της σειράς.


Ο Πήτερ Μόργκαν

Ο Πήτερ Μόργκαν είναι ο δημιουργός της σειράς, πολυβραβευμένος βρετανός σεναριογράφος, δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ. Δεν είναι η πρώτη φορά, δε, που έρχεται σε σύγκρουση με το Μπάκιγχαμ. Είναι ο σεναριογράφος της ταινίας «Τhe Queen», που βασίστηκε σε μαρτυρίες του πρώην βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ και παρουσίασε σχεδόν ντοκιουμενταρίστικα τις μέρες που ακολούθησαν τον θάνατο της λαίδης Νταϊάνα και μέχρι την κηδεία της, καταγράφοντας την κόντρας βασίλισσας-πρωθυπουργού για το πως θα πρέπει να χειριστούν τον θάνατο της πριγκίπισσας, που είχε ξεσηκώσει κόσμο και media κατά της «σκληρόκαρδης» βασιλικής οικογένειας.

Δείτε το βίντεο: The Queen (2006) Official Trailer - Helen Mirren




Η ταινία είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοκληρωτικά οι σχέσεις της βασίλισσας με τον Τόνι Μπλερ, σε σημείο που αρνείται, εδώ και 15 χρόνια, να του αποδώσει τον τίτλο τιμής του «sir», ως είθισται για όλους τους πρώην βρετανούς πρωθυπουργούς. Μαζί με τον Μπλερ «κόλλησαν» στην επετηρίδα, χωρίς απονομή τίτλου και όλοι οι επόμενοι πρωθυπουργοί καθώς η ξεροκεφαλιά της βασίλισας είναι πασίγνωστη.

Ο Πήτερ Μόργκαν, λοιπόν, έχει στο τσεπάκι του και στο αρχείο του, όλες τις συζητήσεις και διηγήσεις του Τόνι Μπλερ για εκείνη την περιόδο και τα λάθη του παλατιού. Και πολλά από όσα δεν τα είδαμε στο «The Queen», όπως ο ίδιος είχε πει «για να μην τραβήξει την κόντρα στα άκρα», τώρα που οι σχέσεις Μόργκαν-Μπάκιγχαμ είναι πλέον στο ναδίρ, αναμένεται να διανθίσουν την 5η σεζόν του «The crown».

Δείτε το βίντεο: Diana: In Her Own Words Netflix trailer



Ο Πήτερ Μόργκαν, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είχε δεσμό με την Γκίλιαν Άντερσον, την ηθοποιό που υποδύθηκε την Μάργκαρετ Θάτσερ στην 4η σεζόν. Χώρισε μαζί της, δύο εβδομάδες πριν και μέσα σε λίγες μέρες μετακόμισε μαζί με το νέο του αμόρε, την Τζεμάιμα Γκόλντσμιθ Χαν, δημοσιογράφο, τηλεοπτική παραγωγό, μέλος της βρετανικής αριστοκρατίας και... κολλητή φίλη της λαίδης Νταϊάνας για όλη την επίμαχη περίοδο που διαδραματίζεται η season 5 του «The Crown».


000_1MC1MV
Ο σεναριογράφος Πήτερ Μόργκαν και η Τζίλιαν Αντερσον που υποδύθηκε την Μάργκαρετ Θάτσερ πριν χωρίσουν.



Η Τζεμάιμα Γκόλντσμιθ

Η Τζεμάιμα Γκόλντσμιθ Χαν είναι η μεγαλύτερη κόρη του λαίδης Αναμπελ Βαν Τέμπεστ Στιούαρτ και του μεγαλοεπενδυτή Τζέιμς Γκόλντσμίθ. Οι γονείς της απέκτησαν τρία παιδιά μαζί, ενώ ήταν παντρεμένοι με άλλους. Χωρίσαν τους προηγούμενους, παντρεύτηκαν μεταξύ τους για να μην θεωρούνται νόθα τα παιδιά, έτσι ώστε να μπορέσουν να κληρονομήσουν τους τίτλους ευγενείας.

Δείτε το βίντεο: Diana (2013) trailer 1



Έτσι λοιπόν η Τζεμάιμα έχει τρία αδέρφια από τους γονείς της και άλλα οκτώ ετεροθαλή, πέντε από την πλευρά του πατέρα της και τρία από της μητέρα της. Μέσα σε αυτόν τον μύλο των προσωπικών σχέσεων, στο παρελθόν είχαν κυκλοφορήσει εντονότατα οι φήμες ότι η Τζεμάιμα ήταν καρπός της σχέσης της λαίδης Αναμπέλ με τον κόμη Τζον Σπένσερ, πατέρα της λαίδης Νταϊάνα, με τον οποίο είχε επιβεβαιωμένη ερωτική σχέση για κάποια περίοδο, μετά τον θάνατο της μητέρας της λαίδης Ντι.

Χαρακτηριστικά, η λαίδη Νταϊάνα αποκαλούσε την Τζεμάιμα «αδερφή της» και την λαίδη Αναμπελ «μητέρα». Η Τζεμάιμα είναι 20 χρόνια νεότερη από την Νταϊάνα και είναι και αυτή διαβόητη για τους άντρες της ζωής της. Ανάμεσα τους ο ηθοποιός Χίου Γκραντ, ο Γκάι Ρίτσι (σκηνοθέτης και πρώην της Μαντόνα) και ο γνωστός κωμικός Ράσελ Μπράντ.

Δείτε το βίντεο: Diana (2013) trailer 2



Την εποχή της φιλίας της με την λαίδη Νταϊάνα, η Τζεμάιμα Γκόλντσμιθ ήταν παντρεμένη με τον Ιμράν Χαν, πρώην παίκτη του κρίκετ που έγινε πρωθυπουργός του Πακιστάν.

Ήταν η Τζεμάιμα που έζησε όλο το ειδύλλιο της Νταϊάνας με τον «μεγάλο έρωτα της ζωής της πριγκίπισσας», τον Πακιστανό γιατρό Χασνάτ Χαν και ήταν η Τζεμάιμα που συνόδεψε την Νταϊάνα στη Λαχώρη του Πακιστάν για να γνωρίσει την οικογένεια του Χασνάτ. Μάλιστα στο Πακιστάν, Τζεμάιμα και Νταϊάνα ταξίδεψαν με το Λίαρ τζετ του πατέρα της Τζεμάιμα, Τζέιμς Γκόλντσμιθ.

000_PAR2003121751813
Τζεμάιμα Γκόλντσμιθ και λαίδη Νταϊάνα κατά την διάρκεια της επισκεψής τους στο Πακιστάν.


Στις διηγήσεις και τα απομνημονεύματα της Τζεμάιμα Γκόλντσμιθ βασίστηκε και η ταινία «Νταϊάνα» που αποκάλυψε την ερωτική σχέση της πριγκίπισσας της Ουαλίας με τον Πακιστανό γιατρό, τα σχέδια της να τον παντρευτεί και να εγκατασταθεί μόνιμα στο Πακιστάν.

Kαι το κερασάκι στην τούρτα: Σε όλη την διαμάχη του Μπάκιγχαμ με Χάρι και Μέγκαν, η Τζεμάιμα Γκόλντσμιθ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της Μέγκαν, κάνοντας έξαλλους τόσο το Παλάτι όσο και τα βρετανικά ταμπλόιντς. Γιατί η Τζεμάιμα ούτε φοβάται, ούτε μασάει τα λόγια της. Στο παρελθόν εναντιώθηκε δημόσια στην βρετανική στρατιωτική παρουσία σε Αφγανιστάν και Ιράκ και στάθηκε στο πλάι του Τζούλιαν Ασάνζ, ως μέλος μιας εξαμελούς ομάδας που συγκέντρωνε χρήματα για την αποφυλάκισή του.

the-crown-season-5-netflix-cast-episode-info-1610049241
Τελευταία σκηνή της season 4: Τα θλιμμένα Χριστούγεννα της λαίδης Νταϊάνα.


Το παλάτι ήδη τρέμει για τις αποκαλύψεις και τα άγνωστα περιστατικά που θα προβληθούν στη πέμπτη σεζόν του «Τhe crown». Το εκρηκτικό δίδυμο Πήτερ Μόργκαν - Τζεμάιμα Γκόλντσμιθ έχουν ήδη απομονωθεί στο ερωτικό τους καταφύγιο και «δένουν» ένα ένα τα κομμάτια της ιστορίας που αναμένεται να τινάξει τα ρεκόρ τηλεθέασης. Προσεχώς στις οθόνες μας.

Δείτε βίντεο: Εκνευρισμός στο Μπάκιγχαμ: Κολλητή φίλη της Νταϊάνα «γράφει» όλη την 5η σεζόν του «Τhe Crown»
Εκνευρισμός στο Μπάκιγχαμ: Κολλητή φίλη της Νταϊάνα «γράφει» όλη την 5η σεζόν του «Τhe Crown»



Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Μπάιντεν επανέφερε τις ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Εγγυημένα δάνεια: 120 δόσεις από 20 ευρώ το μήνα

Σεξουαλική παρενόχληση καταγγέλλει και η Κατερίνα Τσάβαλου: Έχασα τη δουλειά επειδή είπα «όχι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης