ΗΠΑ: Στην τελική ευθεία για την έγκριση περνά το εμβόλιο της Novavax

ΗΠΑ: Στην τελική ευθεία για την έγκριση περνά το εμβόλιο της Novavax

Ανακοινώθηκε η έναρξη της τρίτης φάσης δοκιμών - Διατηρείται σε συνθήκες ψυγείου το εμβόλιο

koronoios_emvolio_0
Στην τελική ευθεία για την υποβολή αιτήματος έγκρισης από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ περνά το εμβόλιο της Novavax, που ανακοίνωσε την έναρξη της τρίτης φάσης δοκιμών.

Στόχος είναι να κυκλοφορήσουν 100 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Το θετικό, πάντως, της υπόθεσης είναι ότι, σε αντίθεση με τα εμβόλια των Moderna και Pfizer, θα μπορεί να διατηρηθεί εκείνο της Novavax σε συνθήκες ψυγείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα κινητοποιηθούν περίπου 30.000 εθελοντές σε 115 σημεία σε ΗΠΑ και Μεξικό. Το ένα τρίτο από αυτούς θα λάβει το placebo.

Με βάση τους ειδικούς, η συγεκριμένη εξέλιξη είναι άκρως θετική από τη στιγμή που η πανδημία έχει σκοτώσει πάνω από 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Το εμβόλιο της Novavax αναμένεται να αποτελέσει σωτήρια λύση για τις πιο αδύναμες οικονομικά χώρες, που δεν διαθέτουν τις υποδομές ώστε να διατηρήσουν τα εμβόλια σε θερμοκρασίες -70 βαθμών, όπως απαιτείται στις περιπτώσεις των Pfizer και Moderna.

Κλείσιμο
Ήδη η εταιρεία έχει υπογράψει συμβόλαια με ορισμένες χώρες, ενώ ετοιμάζεται να προμηθεύσει με 60 εκατομμύρια δόσεις το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι αρμόδιοι, το εμβόλιο αναμένεται να κυκλοφορήσει  ευρεώς το πρώτο τετράμηνο του 2021.

Η Novavax δεν έχει, μέχρι στιγμής, ανακοινώσει την ημερομηνία ολοκλήρωσης της τρίτης φάσης των δοκιμών στις ΗΠΑ. Άλλες εταιρείες χρειάστηκαν μήνες για να ολοκληρώσουν τις δοκιμές τους, όπως συνέβη με τις Pfizer και Moderna καθώς επέκτειναν την τρίτη φάση.

Ειδήσεις σήμερα

Ηλιούπολη: Ενέδρα θανάτου σε 38χρονο - Τον πυροβόλησαν και εξαφανίστηκαν

Ποιο 2020; O Nοστράδαμος προβλέπει ότι το 2021 θα είναι καταστροφική χρονιά

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Όλη η διαδρομή έως τη χορήγησή του – Η διαδικασία που διαστρέβλωσαν οι συνωμοσιολόγοι 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης