ΗΠΑ: Πτώση ρεκόρ στα διαζύγια λόγω της πανδημίας

ΗΠΑ: Πτώση ρεκόρ στα διαζύγια λόγω της πανδημίας

Η έξαρση της Covid-19 έφερε τα ζευγάρια στις ΗΠΑ πιο κοντά - Τι δείχνουν οι πίνακες της έρευνας

us_couples
Όχι μόνο μειώνονται σημαντικά τα διαζύγια στις ΗΠΑ αλλά, πέρυσι, όταν ο νέος κορωνοιός έπληξε τη χώρα, ο αριθμός τους σημείωσε πτώση ρεκόρ.

Το 2019, ανά χίλιους γάμους στις ΗΠΑ, μόνο τα 14,9 ζευγάρια κατέληξαν στο διαζύγιο, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της Αμερικανικής Έρευνας Κοινοτήτων από το Γραφείο Απογραφής. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 50 ετών.

Το 1970, ανά 1.000 γάμους οι 15 έριχναν τίτλους τέλους στη σχέση τους.

Χαμηλότερο ποσοστό διαζυγίων σημαίνει μεγαλύτερους σε διάρκεια γάμους. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του Γραφείου Απογραφής, η μέση διάρκεια των γάμων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί σχεδόν ένα έτος την τελευταία δεκαετία - από 19 χρόνια που ήταν το 2010 σε 19,8 χρόνια το 2019.

Κλείσιμο
Η μείωση του αριθμού των διαζυγίων είναι πιθανό να συνεχιστεί το 2020, παρά την πανδημία Όταν η νόσος COVID-19 έπληξε τις ΗΠΑ τον Μάρτιο, τα πρώτα σημάδια έδειξαν ότι η πανδημία μπορεί να επιταχύνει τα διαζύγια λόγω του άγχους των ζευγαριών που σχετίζεται με το lockdown. Ωστόσο, νέα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η πανδημία έφερε μερικά ζευγάρια πιο κοντά.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Έρευνας για την Οικογένεια, η πλειοψηφία των παντρεμένων Αμερικανών (58%) δηλώνει ότι η πανδημία τους έκανε να εκτιμήσουν τον σύζυγό τους περισσότερο και το 50% συμφωνεί ότι η δέσμευσή τους για γάμο έχει γίνει πιο συνειδητή. Επιπλέον, τα αρχικά δεδομένα από ορισμένες πολιτείες υποδηλώνουν ότι οι υποθέσεις διαζυγίου έχουν πράγματι μειωθεί.

Αυτά είναι υπέροχα νέα για τους Αμερικανούς που φορούν βέρα στο δεξί . Τα τελευταία χρόνια όλο και λιγότεροι Αμερικανοί αποφασίζουν να προχωρήσουν σε γάμο.

Το 2019, ο αριθμός των γάμων στις ΗΠΑ σημείωσε αρνητικό ρεκόρ.

Ανά χίλιους άγαμους ενήλικες το 2019, μόνο οι 33 παντρεύτηκαν. Αυτός ο αριθμός ήταν 35 πριν από μια δεκαετία - το 2010- και 86 το 1970.

Πάντως, οι Αμερικανοί που είναι μορφωμένοι και οικονομικά ευκατάστατοι είναι πιο πιθανό να παντρευτούν και να μείνουν παντρεμένοι ενώ η εργατική τάξη και οι φτωχοί Αμερικανοί αντιμετωπίζουν περισσότερη οικογενειακή αστάθεια και μοναξιά.

Ειδήσεις σήμερα

Χαρδαλιάς: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί

Κορωνοϊός: Στα 2.752 τα νέα κρούσματα - 43 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός - Reuters: «Αυτή θα είναι η τιμή της δόσης του εμβολίου της Pfizer»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης