Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Τραμπ με τη Μελάνια στο Άρλινγκτον μετά την ήττα του

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Τραμπ με τη Μελάνια στο Άρλινγκτον μετά την ήττα του

Ο απερχόμενος πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλιγκτον τιμώντας την Ημέρα των Βετεράνων, εθνική εορτή στις ΗΠΑ - Στεφάνι κατέθεσε σε μνημείο των βετεράνων στη Φιλαδέλφεια και ο Τζο Μπάιντεν

melania-trump_main
Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, μετά την ήττα του στις αμερικανικές εκλογές, πραγματοποίησε την Τετάρτη ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος, που δεν έχει «καταθέσει τα όπλα» και δεν αναγνωρίζει την νίκη του Τζο Μπάιντεν, εμφανίστηκε, παρά την βροχή, στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τιμώντας την Ημέρα των Βετεράνων στις ΗΠΑ.

Τον απερχόμενο πλανητάρχη συνόδευσαν η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ, η κόρη του Ιβάνκα Τραμπ καθώς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μάικ Πενς. Την κομψή Μελάνια συνόδευε αξιωματικός του στρατού, που της κρατούσε ομπρέλα για να την προστατεύσει από την βροχή ενώ ο Τραμπ προπορευόταν για την κατάθεση στεφάνου.

LIVE: Trump and Melania visit Arlington Cemetery to lay wreath on Veterans Day


Από την πλευρά του, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατέθεσε και αυτός στεφάνι για την Ημέρα των Βετεράνων στο «Μνημείο του Πολέμου της Κορέας», στη Φιλαδέλφεια έχοντας στο πλευρό του τη νέα Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν.

Η Ημέρα των Βετεράνων ξεκίνησε να εορτάζεται στις ΗΠΑ στις 11 Νοεμβρίου του 1918 και είναι η ημέρα που επετεύχθη η κατάπαυση πυρός, η οποία σηματοδότησε το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Στη Βρετανία και στις χώρες της Κοινοπολιτείας η ίδια μέρα είναι γνωστή ως «Ημέρα Μνήμης».

Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την ανακοίνωση της νίκης του Μπάιντεν δεν έχει πραγματοποιήσει άλλη επίσημη εμφάνιση ενώ με αναρτήσεις του στο Twitter επιμένει πως υπήρξε νοθεία στις εκλογές και δεν παραδέχεται την νίκη του αντιπάλου του. Από τον Λευκό Οίκο βγήκε μόνο το Σάββατο και την Κυριακή για να παίξει γκολφ σε κλαμπ ιδιοκτησίας του, στη Βιρτζίνια.

Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών ο Ντόναλντ Τραμπ απομάκρυνε από την θέση του τον υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ, μια απόφαση που ο απερχόμενος πρόεδρος ανακοίνωσε μέσω Twitter τη Δευτέρα.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Ανεξέλεγκτη η διασπορά του ιού - Έρχονται αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα

Επέκταση του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων σχεδιάζει η ΕΚΤ

Γερμανία: 11χρονος μαθητής απείλησε να αποκεφαλίσει καθηγήτριά του «όπως έγινε με τον Πατί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης