Aμερικανικές εκλογές - Τραμπ: Πάμε για μεγάλη νίκη αλλά προσπαθούν να κλέψουν!

Aμερικανικές εκλογές - Τραμπ: Πάμε για μεγάλη νίκη αλλά προσπαθούν να κλέψουν!

Στην ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου στο Twitter προστέθηκε σχεδόν αμέσως προειδοποίηση της πλατφόρμας για παραπλανητικό περιεχόμενο

trump_vote
Την ώρα που ο υποψήφιος πρόεδρος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, εξέφραζε αισιοδοξία σε δημόσια δήλωσή του τονίζοντας πως «βρισκόμαστε σε τροχιά νίκης», και προειδοποιώντας ότι η καταμέτρηση των ψήφων θα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιούσε για μία ακόμη φορά το Twitter για να πανηγυρίσει για τη «μεγάλη νίκη» του.

«Είμαστε μπροστά με ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, αλλά προσπαθούν να ΚΛΕΨΟΥΝ τις εκλογές. Δεν θα αφήσουμε ποτέ να το κάνουν. Δεν μπορούν να κατατεθούν ψήφοι αφού κλείσουν τα εκλογικά τμήματα», τόνισε με tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Λίγες στιγμές αργότερα, σε νεότερη ανάρτηση έγραψε «Μια μεγάλη νίκη» και πρόσθεσε πως θα προβεί σε δήλωσεις αργότερα σήμερα. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν αμέσως μετά τα τιτιβίσματα του Αμερικανού προέδρου, στην ανάρτηση του Τραμπ που αφορούσε σε παρατυπίες στις εκλογές προστέθηκε προειδοποίηση του Τwitter  για αμφισβητούμενο ή ενδεχομένως παραπλανητικό περιεχόμενο σχετικά με την εκλογική διαδικασία. «Ένα μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου που κοινοποιείται σε αυτό το Tweet είναι αμφισβητούμενο και μπορεί να είναι παραπλανητικό σε εκλογές ή άλλη πολιτική διαδικασία», αναφέρει η πλατφόρμα στην επισήμανσή της στο μήνυμα του Τραμπ.


Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε μιλώντας σε υποστηρικτές του στο Ουίλμινγκτον (Ντέλαγουερ) λίγο νωρίτερα ότι «είμαστε σε καλό δρόμο για να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές» και ότι «αισθανόμαστε καλά για το πού βρισκόμαστε» αλλά αναγνώρισε πως «δεν περιμέναμε ότι θα χρειαζόταν τόσο πολύς χρόνος», καθώς το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό «το πρωί της Τετάρτης (σ.σ. το απόγευμα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας), αν όχι αργότερα».

«Πρέπει να φανούμε υπομονετικοί», ωσότου καταμετρηθούν «όλες οι ψήφοι», πρόσθεσε, εκτιμώντας πως αναμένει «να νικήσουμε στην Πενσιλβάνια», παρότι ο Τραμπ με βάση τα ως τώρα δεδομένα προηγείται με διαφορά. «Συνεχίστε να το πιστεύετε, παιδιά, θα νικήσουμε», ολοκλήρωσε τη σύντομη παρέμβαση του ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, εκφράζοντας «αισιοδοξία». Την ίδια φράση, «συνεχίστε να πιστεύετε», επανέλαβε αμέσως μετά μέσω Twitter.



Ειδήσεις σήμερα:

Οι πρώτες προσευχές στο τζαμί της Αθήνας

Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Βίντεο-σοκ: Φάλαινα «κατάπιε» δύο γυναίκες που έκαναν καγιάκ στην Καλιφόρνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης