Τουρκία μετά την ανάκληση του πρέσβη στο Παρίσι: Εμείς καταδικάσαμε τον αποκεφαλισμό του καθηγητή

Τουρκία μετά την ανάκληση του πρέσβη στο Παρίσι: Εμείς καταδικάσαμε τον αποκεφαλισμό του καθηγητή

Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε, πριν από ένα 24ωρο, τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του επικεφαλής του τουρκικού κράτους, που αμφισβήτησε την «ψυχική υγεία» του Εμανουέλ Μακρόν

erdogan_main11
Ο πρέσβης της Τουρκίας στη Γαλλία έδωσε τα συλλυπητήριά του μετά τη δολοφονία του καθηγητή Σαμιέλ Πατί, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται οι γαλλικές αρχές, διαβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Χθες, η γαλλική προεδρία εξέφρασε τη λύπη της για την «απουσία μηνυμάτων συλλυπητηρίων και συμπαράστασης του προέδρου της Τουρκίας μετά τη δολοφονία του Σαμιέλ Πατί».

Σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε σήμερα, το τουρκικό ΥΠΕΞ δηλώνει πως «η Τουρκία, που πολεμά εδώ και χρόνια εναντίον όλων των ειδών τρομοκρατίας και βίας, λυπήθηκε από τη δολοφονία του Σαμιέλ Πατί».

Η λύπη αυτή διατυπώθηκε από τον πρώτο αντιπρόσωπό της στη Γαλλία, τον πρέσβη Ισμαήλ Χακί Μούσα, συμπληρώνεται.

Σε ένα tweet που αναρτήθηκε την 17η Οκτωβρίου, ο διπλωμάτης έγραψε, στα γαλλικά: «Σοκαρισμένος από τη στυγερή δολοφονία ενός καθηγητή στο Κονφλάν Σεντ Ονορέν. Τίποτα δεν μπορεί να το δικαιολογήσει αυτό. Τα συλλυπητήριά μου στις οικείους του», υπενθυμίζει το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, απάντησε στις επιθέσεις του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ανακάλεσε στο Παρίσι τον πρέσβη της Γαλλίας, σε μια σπάνια διπλωματική ενέργεια.

Κλείσιμο
Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του επικεφαλής του τουρκικού κράτους, που αμφισβήτησε την «ψυχική υγεία» του Εμανουέλ Μακρόν λόγο της στάσης του προς τους μουσουλμάνους.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: «κ. Τσίπρα εσείς καταργήσατε την προστασία της πρώτης κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019, νάτο το ΦΕΚ»

Απόπειρα πειρατείας ανοιχτά της Βρετανίας σε πλοίο της Αγγελικής Φράγκου

Αθήνα: «Χοντρές μπίζνες» με κρυφές κάμερες σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης