Οι «κοινοί θνητοί» που έζησαν το παραμύθι και παντρεύτηκαν «γαλαζοαίματους»

Οι «κοινοί θνητοί» που έζησαν το παραμύθι και παντρεύτηκαν «γαλαζοαίματους»

Περιπτώσεις που ξεχώρισαν - Οι σχέσεις για τις οποίες μέλη βασιλικών οικογενειών έφτασαν στο σημείο ακόμη και να απαρνηθούν τον τίτλο τους

wedding
Οι μοντέρνες σταχτοπούτες... ορατές σε κάθε ήπειρο, αποδεικνύοντας ότι το παραμύθι μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Από τη Βρετανία μέχρι την Ιαπωνία, ξεχωρίζουν περιπτώσεις «κοινών θνητών» που γοήτευσαν γαλαζοαίματους, σε σημείο που - ορισμένες φορές - τους οδήγησαν σε ρήξη με βασιλικά πρωτόκολλα.

Το τελευταίο διάστημα, τα φώτα της δημοσιότητας μονοπώλησε η περίπτωση της Μέγκαν Μαρκλ, χάριν της οποίας ο πρίγκιπας Χάρι αποφάσισε να αλλάξει ζωή και να γευτεί μια καθημερινότητα μακριά από τα ανάκτορα. Στον αντίποδα, η Κείτ Μίντλετον ευθυγραμμίστηκε με τη γραμμή του παλατιού για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Πίσω στον χρόνο, στη δεκατία του '50, αλησμόνητη θα μείνει η περίπτωση της Γκρέις Κέλι, βραβευμένης με Όσκαρ Αμερικανίδας ηθοποιού, που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ρενιέ Γ' του Μονακό. Το παλάτι του Μονακό, από την Γκρέις Κέλι και μετά έχει γίνει πολλάκις πρωτοσέλιδο...

Τα βλέμματα μαγνήτισε και η περίπτωση της πριγκίπισσας της Ιαπωνίας Αγιάκο, που αποκήρυξε τον τίτλο, τη βασιλική της ιδιότητα, και παντρεύτηκε έναν κοινό θνητό, υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας.

Αξίζει, όμως, με μια ανασκόπηση στον χρόνο να δούμε περιπτώσεις γαλαζοαίματων-κοινών θνητών που ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου και ξεχώρισαν:

Η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ της Νορβηγίας θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει χτίσει την εικόνα της «cool γαλαζοαίματης».

roayll__11_


Γνωρίστηκε με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Χάακον, διάδοχο του θρόνου της Νορβηγίας, σε μουσικό φεστιβάλ το 1990. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2001 και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Κλείσιμο
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του πρίγκιπα Ναρουχίτο, γιου του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, Ακιχίτο. Παντρεύτηκε την Μασάκο Οβάντα, που σπούδασε σε κορυφαία πανεπιστήμια, Χάρβαρντ και Οξφόρδη, εγκατέλειψε όμως την σταδιοδρομία της στο διπλωματικό σώμα, προκειμένου να παντρευτεί τον πρίγκιπα.

roayll__10_


Ο γάμος τους συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς η Μασάκο θεωρείτο κοσμοπολίτισσα, ενώ το γεγονός ότι είχε ήδη απορρίψει δύο προτάσεις γάμου από τον Ναρουχίτο για να επικεντρωθεί στην καριέρα της, στο διπλωματικό σώμα, πυροδότησε ζωηρές συζητήσεις.

Η βασίλισσα Μάξιμα έγινε η πρώτη σύζυγος βασιλιά της Ολλανδίας που γεννήθηκε εκτός Ευρώπης, συγκεκριμένα στην Αργεντινή. Το 2002 παντρεύτηκε τον Γουλιέλμο Αλέξανδρο, με πολιτικό γάμο.

roayll__8_


Έλαβε την ολλανδική ιθαγένεια και από εκείνη την στιγμή είχε διπλή υπηκοότητα, την αργεντίνικη και την ολλανδική.

roayll__6_


Ξεχωριστή και η περιπτωση των Μαίρη Ντόναλντσον και πρίγκιπα Φρέντερικ της Δανίας.

Γνωρίστηκαν σε ένα... μπαρ στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, το 2000. Η Αυστραλή Μαίρη Ντόναλτσον ντύθηκε νύφη το 2014 για χάρη του διαδόχου του θρόνου της Δανίας Φρέντερικ.

roayll__5_


Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ... απαρνήθηκαν τους βασιλικούς τους τίτλους και εγκατέλειψαν τη Βρετανία. Πρόκειται για ιστορία αγάπης ανάμεσα σε ηθοποιό του Χόλιγουντ και τον πιο επιθυμητό εργένη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το 2016 ο Χάρι γνώρισε και ενθουσιάστηκε με τη Μέγκαν, ηθοποιό, διαζευγμένη και μέλος διαφυλετικής οικογένειας. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, οι δυο τους παντρεύτηκαν, απέκτησαν έναν γιο, τον Αρτσι, απασχόλησαν τον Τύπο και τελικά συγκρούστηκαν με τα Ανάκτορα και έφυγαν για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

roayll__3_


Έγινε η πρώτη κοινή θνητή βασίλισσα της Ισπανίας... η Λετίσια Ορτίθ Ροκασολάνο, δημοσιογράφος και γνωστή παρουσιάστρια ειδήσεων, παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Φίλιππο το 2004. Γνωρίστηκαν μέσω ενός κοινού γνωστού τους, δημοσιογράφο, που είχε οργανώσει δείπνο.

roayll__4_


Η 30χρονη Τζετσούν Πέμα είναι η νεότερη βασίλισσα σε όλο τον κόσμο. Το 2011, σε ηλικία μόλις 21 ετών, παντρεύτηκε τον Γίγκμε Κεσάρ Ναμγκιάλ Βανγκτσούκ και ανέβηκε στον θρόνο του βασιλείου.

Ανεπηρέαστη από σχέση «κοινού θνητού» - γαλαζοαίματου δεν έμεινε και η Σουηδία. Το 2009 το Βασιλικό Συμβούλιο της χώρας ανακοίνωσε ότι η Βικτώρια θα παντρευόταν τον ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, Δανιήλ Βέστλινγκ, με τον οποίο διατηρούσε επταετή σχέση, από το 2002. Πριν από την ανακοίνωση, η κυβέρνηση είχε δώσει την άδειά της για τη διεξαγωγή του γάμου, όπως προβλεπόταν από το σύνταγμα της χώρας.

roayll__2_


Ο πρίγκιπας Αλβέρτος ο 2ος του Μονακό παντρεύτηκε τον έρωτά του, την πρώην ολυμπιονίκη της κολύμβησης Σαρλίν Λινέτ Γουίτστοκ, το 2011.

Κέιτ και Ουίλιαμ: Το παραμύθι που είχε αίσιο τέλος ξεκίνησε πριν από περίπου 20 χρόνια, όταν οι δύο πρωταγωνιστές έφτασαν στο πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους της Σκωτίας.

«Περάσαμε μερικά σκαμπανεβάσματα, όπως κάθε σχέση, αλλά ξαναβρήκαμε ο ένας τον άλλο και συνεχίσαμε. Είναι εύκολα τα πράγματα μεταξύ μας. Περνάμε καλά», είχε δηλώσει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

roayll__1_


Παρά τις αναφορές περί χωρισμού τους, το 2005, επίσημα η σχέση διεκόπη τον Απρίλιο του 2007, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από το παλάτι.

Ο γάμος της Κέιτ και του Ουίλιαμ, που αποτέλεσε σπουδαίο γεγονός για τη Βρετανία, τελέστηκε, εν μέσω παραμυθένιου σκηνικού, το 2011, στο Λονδίνο.

Σε ένα πάρτι γνώρισε η κόρη γιατρού, Ράνια Αλ-Γιασίν, τον πρίγκιπα και διάδοχο Αμπντάλα 2ο της Ιορδανίας. Η Ράνια σπούδασε στο Κάιρο και εργάστηκε στην Citibank και την Apple στην Ιορδανία. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1993 και ο Αμπντάλα ανήλθε στο θρόνο το 1999.

Ο γάμος κοινών θνητών - γαλαζοαίματων είναι και ελληνική υπόθεση. Στις 25 Αυγούστου του 2010, στη Μονή του Αγίου Νικολάου στις Σπέτσες, τελέστηκε ο γάμος του πρίγκιπα Νικόλαου και της Τατιάνα Μπλάτνικ.

«Γνωριστήκαμε στο χωριό όπου μεγάλωσα στην Ελβετία. Ήταν φίλος των αδερφών μου, αλλά και της μητέρας μου. Είχαμε ένα μακροχρόνιο φλερτ. Ήταν πολύ ρομαντικός, μου έστελνε λουλούδια, μου τηλεφωνούσε... και αυτό κράτησε σχεδόν δύο χρόνια, μέχρι που μια μέρα ενέδωσα και από τότε δεν κοίταξα ξανά πίσω», είχε αναφέρει η Τατιάνα απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη γνωριμία της με τον Νικόλαο.

Ειδήσεις σήμερα

Lockdown στην Κοζάνη: Πέρασε στο επίπεδο 4 - Αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν

Επίθεση σε σκύλο στη Νίκαια: Πήγαν να λιντσάρουν τον 53χρονο καθηγητή - Φυγαδεύτηκε με ταξί (βίντεο)

Κορωνοϊός: Στα 453 τα νέα κρούσματα - 13 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης