Σχολείο… Big Brother!

Σχολείο… Big Brother!

Το Stoke Park School and Community Technology College έχει ξοδέψει πάνω από 11.000 ευρώ για να τοποθετήσει στο κτίριο 112 κάμερες ασφαλείας.

Σχολείο… Big Brother!
Υπάρχει ένα σχολείο στο Coventry της Αγγλίας που δεν μοιάζει καθόλου με όλα τα άλλα. Το Stoke Park School and Community Technology College έχει ξοδέψει πάνω από 11.000 ευρώ για να τοποθετήσει στο κτίριο 112 κάμερες ασφαλείας. Ο αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 1 κάμερα ανά 10 μαθητές!

Σύμφωνα με το σχολείο, οι 33 εξωτερικές και 79 εσωτερικές κάμερες, έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του κτιρίου προκειμένου να αποφευχθούν διαρρήξεις και κλοπές. Όμως οι γονείς δεν το βλέπουν θετικά μιας και αισθάνονται σαν να στέλνουν τα παιδιά τους σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

«Είναι γελοίο να υπάρχουν τόσες πολλές κάμερες και εντελώς άχρηστο» λέει ο 40χρονος Dan Austin πατέρας δυο παιδιών. Σύμφωνα με τον Daniel Hamilton από την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Big Brother Watch» «καλύτερα θα ήταν το σχολείο να ξοδεύει αυτά τα χρήματα για την μόρφωση των παιδιών, παρά για να τα παρακολουθεί».

Κλείσιμο


Το εν λόγω σχολείο διαθέτει 1.090 μαθητές ηλικίας 11 μέχρι 18 ετών. Όπως υποστηρίζει το σχολείο οι κάμερες έχουν τοποθετηθεί για το καλό των παιδιών και τη δική τους ασφάλεια. «Δεν υπάρχουν κάμερες ούτε στις τουαλέτες, ούτε στα αποδυτήρια» λένε για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους.



Πηγή: Daily Mail
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης