Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Εγκλωβισμένοι 80.000 εργαζόμενοι σε κρουαζιερόπλοια

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Εγκλωβισμένοι 80.000 εργαζόμενοι σε κρουαζιερόπλοια

Λόγω της πανδημίας, τα αιτήματα των πληρωμάτων για αποβίβαση σε αμερικανικά λιμάνια ελέγχονται από το κέντρο ελέγχου λοιμώξεων των ΗΠΑ

16625818
Οι επιβάτες έφυγαν, τα μέλη πληρώματος, όμως, όχι. Στις ΗΠΑ περισσότεροι από 80.000 ναυτικοί και άλλοι εργαζόμενοι, διαφόρων εθνικοτήτων, σε τουλάχιστον 120 κρουαζιερόπλοια παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σκάφη τους, λόγω του κορωνοϊού.

Λόγω της πανδημίας, τα αιτήματα των πληρωμάτων για αποβίβαση σε αμερικανικά λιμάνια ελέγχονται από το κέντρο ελέγχου λοιμώξεων των ΗΠΑ. Το CDC, όμως, έχει δώσει αυστηρές οδηγίες στις πλοιοκτήτριες εταιρείες, απαιτώντας μεταξύ άλλων να καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα μετακινηθούν οι εργαζόμενοι χωρίς τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για αποβίβαση. Διαδικασία που αποδεικνύεται χρονοβόρα.

Η 25χρονη Μελίντα Μαν παραμένει στο κρουαζιερόπλοιο Holland America επί 47 ημέρες. Όπως εξηγεί στο ABC News, οι Αρχές απέρριψαν το δικό της αίτημα, μαζί με άλλων Αμερικανών εργαζομένων, προκειμένου να αποβιβαστούν στο Λος Άλαμος. Τώρα το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοιχτά των ακτών του Μεξικού.

«Δεν είμαι μόνο εγώ που αξίζω να γυρίσω σπίτι μου. Περνάω 21 ώρες την ημέρα στην καμπίνα μου» δηλώνει η 25χρονη από την Τζόρτζια.

Σύμφωνα με το CDC  το Φεβρουάριο και το Μάρτιο το ξέσπασμα της νόσου Covid-19 σε δύο μόνο κρουαζιερόπλοια είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφούν περισσότερα από 800 κρούσματα και 10 θάνατοι.

Ειδήσεις σήμερα:

New York Times: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους «πραγματικούς ηγέτες που ξεχωρίζουν στην κρίση»

Χρέη και νέες περιπέτειες για την οικογένεια Αγγλούπα

Διπλό επεισόδιο στον Έβρο: Δεκάδες σφαίρες έριξαν οι Τούρκοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης