Έρευνα: Μύθος ότι οι στάσεις στο σεξ επηρεάζουν τη γονιμότητα

Έρευνα: Μύθος ότι οι στάσεις στο σεξ επηρεάζουν τη γονιμότητα

Βραζιλιάνοι εδικοί σημειώνουν ότι οι στάσεις που θεωρητικά διευκολύνουν τη σωματική ένωση των συντρόφων δεν ενισχύουν τις πιθανότητες τεχνοποίησης  

sex_2
Οι θέσεις στο σεξ που βοηθούν τη βαθιά διείσδυση δεν αυξάνουν τις πιθανότητες σύλληψης, υποστηρίζουν Βραζιλιάνοι ειδικοί καταρρίπτοντας μύθους για συμβουλές γονιμότητας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι στάσεις που θεωρητικά διευκολύνουν την σωματική «ένωση» των δύο συντρόφων, δεν ενισχύουν τις πιθανότητες τεκνοποίησης.

Πολλά ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν απογόνους καταφεύγουν στην ιεραποστολική στάση και στο σεξ με τον άνδρα από πίσω.

Ωστόσο, ομάδα Βραζιλιάνων γυναικολόγων έβαλε στο μικροσκόπιο στοιχεία σχετικά με διάφορες συμβουλές γονιμότητας και κατέληξε στα ακόλουθα συμπεράσματα:

Η διατροφή για τη γυναικεία γονιμότητα και η ημερομηνία της σεξουαλικής επαφής παίζουν ελάχιστο ρόλο στην προσπάθεια επίτευξης της εγκυμοσύνης. Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα της έρευνας που διενήργησε η Γυναικολογική και Μαιευτική Ένωση της Βραζιλίας και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Gynecology and Obstetrics».

Στην έρευνά τους οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι οι στάσεις στο σεξ δεν επηρεάζουν την ικανότητα των ζευγαριών να αποκτήσουν παιδιά.

Κλείσιμο
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Μπρούνο Ραμάλχο ντε Καρβάλχο, ο οποίος εργάζεται στην κλινική αναπαραγωγικής υγείας στη Βραζιλία «Bonvena»:

«Οι θέσεις στο σεξ για τη συνουσία ή η στάση των γυναικών μετά το σεξ δεν σχετίζονται με καλύτερες πιθανότητες εγκυμοσύνης...Το «σεξ από πίσω« και το «ιεραποστολικό» θεωρούνται λανθασμένα οι καλύτερες στάσεις για την επίτευξη εγκυμοσύνης αν και βοηθούν το σπέρμα να «καθίσει» στον τράχηλο».

Παρανόηση ότι η εξωσωματική επιβάλλει αποχή από το σεξ

Για την καθηγήτρια Χάνα Βιζνόβα, ειδική σε θέματα γονιμότητας, μία από τις μεγάλες «παρανοήσεις» για όσους υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση είναι ότι τα ζευγάρια πρέπει να απέχουν από το σεξ.

«Πολλοί γιατροί λένε ότι τα ζευγάρια πρέπει να απέχουν από το σεξ, πιστεύοντας ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να βλάψει το έμβρυο ή την εμφύτευσή του. Αλλά πιστεύω ότι είναι λάθος. Ναι, μπορεί να υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου οι γυναίκες που χρησιμοποιούν τα δικά τους ωάρια κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης θα ήταν καλύτερο να αποφύγουν τη σεξουαλική δραστηριότητα αμέσως μετά τη συλλογή ωαρίων, καθώς μπορεί να αισθανθούν κάποια δυσφορία....Αλλά η σεξουαλική δραστηριότητα δεν μπορεί να βλάψει το έμβρυο. Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να δικαιολογούν μια καθολική απαγόρευση του σεξ κατά τη διάρκεια των μεθόδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής».

Ο επικεφαλής της έρευνας επισημαίνει επίσης:

«Αν και πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι η παραμονή σε ύπτια θέση για μικρό χρονικό διάστημα διευκολύνει τη μεταφορά σπέρματος και αποτρέπει τυχόν διαρροή σπέρματος από τον κόλπο, αυτό δεν έχει επιστημονική βάση».

Επιπλέον, «οι γυναίκες που φθάνουν σε οργασμό στη διάρκεια της συνουσίας δεν έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες», τόνισε ο Βραζιλιάνος καθηγητής. .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης