Έρευνα: Η σεξουαλική μας ταυτότητα έχει σχέση με τα κιλά μας

srccccf

Η έρευνα επιστημόνων των Πανεπιστημίων «UCL» και της East Anglia κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι λεσβίες και οι αμφιφυλόφιλες γυναίκες είναι περισσότερο ευεπίφορες στα παραπανίσια κιλά και την παχυσαρκία σε σχέση με τις straight γυναίκες

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, το σωματικό βάρος ενός ανθρώπου σχετίζεται με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Έρευνα που δημοσιεύεται στην βρετανική εφημερίδα «Independent» δείχνει ότι ο «Δείκτης Μάζας Σώματος», έχει σχέση με αυτούς που επιλέγουμε να έχουμε στο... κρεβάτι μας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι λεσβίες και όσες επιλέγουν για το σεξ και τα τα δύο φύλα (bisexual), έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρες απ΄ότι οι straight γυναίκες. Αντιθέτως, για τους άνδρες τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Η έρευνα επιστημόνων των Πανεπιστημίων «UCL» και της East Anglia κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι λεσβίες και οι αμφιφυλόφιλες γυναίκες είναι περισσότερο ευεπίφορες στα παραπανίσια κιλά και την παχυσαρκία σε σχέση με τις straight γυναίκες.

Η μελέτη είναι η πρώτη που ρίχνει φως στη σχέση μεταξύ του σεξουαλικού προσανατολισμού και του Δείκτη Μάζας Σώματος, όπως αναφέρει ο «Independent».

Οι Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα ευρήματα ενισχύουν την θεωρία ότι η σεξουαλική ταυτότητα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ως «κοινωνικός καθοριστικός παράγοντας της υγείας».

Η επικεφαλής ερευνήτρια, καθηγήτρια Τζοάνα Σέμλειν εξηγεί τα ευρήματα της μελέτης.

«Γνωρίζουμε ότι οι σεξουαλικές μειονότητες είναι πιο πιθανό να εκτεθούν σε ψυχοκοινωνικούς στρεσογόνους παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν την ψυχική υγεία και την συμπεριφορά τους, όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ, οι οποίες με τη σειρά τους μπορούν να επηρεάσουν την διατροφή ή τη σωματική άσκηση».

"Αυτοί οι παράγοντες άγχους σχετίζονται με τις αρνητικές εμπειρίες που βιώνουν οι λεσβίες, οι αμφιφυλόφιλοι και οι ομοφυλόφιλοι ως αποτέλεσμα της ταυτότητας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού και είναι γνωστό ότι συνδέονται με την υγεία», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο επιστήμονας από την Ιατρική Σχολή του Νοσοκομείου «Norwich» στο Πανεπιστήμιο «East Anglia» τόνισε:

«Διαπιστώσαμε ότι οι γυναίκες που είναι λεσβίες ή αμφιφυλόφιλες, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να είναι υπέρβαρες ή παχύσαρκες σε σύγκριση με τις ετεροφυλόφιλες γυναίκες. Το φαινόμενο αυτό είναι «ανησυχητικό» επειδή το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία είναι γνωστοί παράγοντες κινδύνου για διάφορες καταστάσεις, όπως η στεφανιαία νόσος, τα εγκεφαλικά, ο καρκίνος και ο πρόωρος θάνατος».

«Αντιθέτως, οι ομοφυλόφιλοι και οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες είναι πιθανότερο να είναι μικρότερο βάρος από τους ετεροφυλόφιλους άνδρες», υπογραμμίζει ο καθηγητής Σέμλιεν.

«Η μελέτη έδειξε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της σεξουαλικής ταυτότητας και του δείκτη μάζα σώματος «ΔΜΣ» και αυτή η σχέση φαίνεται να είναι διαφορετική για τους άνδρες και τις γυναίκες», πρόσθεσε.

«Ελπίζουμε ότι οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής και οι κλινικοί γιατροί θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα νέα αποδεικτικά στοιχεία για την παροχή καλύτερης υγειονομικής περίθαλψης και ειδικών συμβουλών και παρεμβάσεων για τις λεσβίες, τους ομοφυλόφιλους και τους αμφιφυλόφιλους", τόνισε.

Για τη μελέτη, οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία από 12 έρευνες υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου στις οποίες συμμετείχαν 93.429 συμμετέχοντες.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

metr01

Στη ρομποτική αρθροπλαστική του γόνατος και του ισχίου, το Metropolitan Ηospital είναι πρώτο στην Ελλάδα, με το πιο εξελιγμένο σύστημα Μako στα χέρια μιας ομάδας κορυφαίων ιατρών. Η πρωτοποριακή θεραπεία προσφέρει ελάχιστη επεμβατικότητα και εξαιρετικά, μακροχρόνια αποτελέσματα.

humans

Ο τωρινός τυπικός ορισμός της ενηλικίωσης ουσιαστικά δεν έχει βιολογικό νόημα - «Το εκπαιδευτικό, της υγείας και το δικαστικό σύστημα βολεύονται με τους ορισμούς», επισημαίνει καθηγητής νευροεπιστήμης 

MAGNITIKO_PEDIO

Για ορισμένα πλάσματα, όπως τα μεταναστευτικά πουλιά, οι θαλάσσιες χελώνες, τα σαλιγκάρια, οι μύγες, οι μέλισσες, οι βάτραχοι, τα σκουλήκια, ακόμη και ορισμένα βακτήρια, το γήινο μαγνητικό πεδίο λειτουργεί ως πυξίδα