Αύξηση τις πλαστικές και αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις

Αύξηση τις πλαστικές και αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις


Ημερίδα για τους Ελληνες πλαστικούς χειρουργούς

xeirourgio
Αύξηση καταγράφεται, σε παγκόσμιο επίπεδο, των χειρουργικών επεμβάσεων Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, κατά 5% το 2017 σε σχέση με το 2016, γεγονός που κατά τους ειδικούς καταδεικνύει την εμπιστοσύνη των ασθενών στις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται από πλαστικούς επανορθωτικούς και αισθητικούς χειρουργούς. Το ίδιο διάστημα, όμως καταγράφεται μείωση των μη χειρουργικών παρεμβάσεων από πλαστικούς χειρουργούς κατά 4% το 2017 σε σχέση με το 2016, γεγονός που οι επιστήμονες αποδίδουν στην εφαρμογή των τεχνικών αυτών (και) από μη εξειδικευμένους ιατρούς ή και μη ιατρούς .

Πρόκειται για τα βασικά συμπεράσματα της παγκόσμιας ετήσιας έρευνας της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), όπου συμμετείχε και η Ελλάδα, και τα οποία ανακοινώθηκαν πρόσφατα στο Παγκόσμιο Συνέδριο στο Μαϊαμι των ΗΠΑ.

Στο ίδιο συνέδριο ανακοινώθηκαν και οι 10 δημοφιλέστερες επεμβάσεις της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής. Η αυξητική στήθους κρατά τα πρωτεία ανάμεσα στις πλαστικές επεμβάσεις (ποσοστό 15.6%) και ακολουθεί η λιποαναρρόφηση (14.6%). Στις επόμενες δύο θέσεις βρίσκονται επεμβάσεις που γίνονται στο πρόσωπο, η βλεφαροπλαστική (12.5%) και η ρινοπλαστική (8.1%). Στην 5η θέση της χρυσής δεκάδας είναι η κοιλιοπλαστική (7.5%). Ακολουθεί η ανόρθωση μαστών (1%) και στην 7η θέση η λιπομεταφορά προσώπου (5.6%). Μία ακόμη επέμβαση στο στήθος, η μειωτική, βρίσκεται στη δεκάδα με ποσοστό 4.5%. Το facelift (4.3%) είναι στην 9η θέση και η δεκάδα ολοκληρώνεται με την επέμβαση της αυξητικής γλουτών με λιπομεταφορά (3.1%).

Η πλέον δημοφιλής μη χειρουργική μέθοδος εξακολουθεί να είναι η ενέσιμη Βουτυλινική Τοξίνη (Botox) όντας στην πρώτη θέση και ακολουθούν τα ενέσιμα εμφυτεύματα, τα lasers, η χρήση νημάτων για την ανόρθωση του προσώπου, οι αυτόλογες και ετερόλογες μεσοθεραπείες κ.α.

Ημερίδα από (και για) τους Έλληνες πλαστικούς χειρουργούς

Οι σύγχρονες εξελίξεις στις μη επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές για την αισθητική ανάπλαση του προσώπου θα αποτελέσουν το αντικείμενο σημερινής ημερίδας που διοργανώνεται από Έλληνες Πλαστικούς Χειρουργούς, μέλη της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS),υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (ΕΕΠΕΑΧ) στο Νοσοκομείο ΙΑΣΩ.

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό, κ. Παρασκευά Κοντοέ, πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της ISAPS και τον πλαστικό χειρουργό, κ. Μιχάλη Ταρεμπέ, πρόεδρο του ΔΣ της ΕΕΠΕΑΧ, σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερωθεί το σύνολο των Πλαστικών Χειρουργών για τις δυνατότητες που προσφέρει η εξέλιξη της τεχνολογίας σε νέες και αποτελεσματικές θεραπείες και παρεμβάσεις, οι οποίες στοχεύουν στην ολιστική ανάπλαση του προσώπου, εξασφαλίζοντας απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και καθιστώντας ακόμα πιο γρήγορη την επάνοδο των ασθενών στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Κλείσιμο
Οι πιο δημοφιλείς ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές ανάπλασης του προσώπου περιλαμβάνουν τα ενέσιμα προϊόντα και υλικά, τα νήματα τελευταίας γενιάς και τη μεταμόσχευση λίπους.

Όπως διεθνώς, έτσι και στην Ελλάδα, παρατηρείται μεγάλη στροφή σε αυτές τις τεχνικές, οι οποίες έχουν άμεσο αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια, αισθητά μικρότερο κόστος και δεν απαιτούν χρόνο αποθεραπείας κι ανάρρωσης, με τους ασθενείς να επιστρέφουν την επόμενη μέρα στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ασφάλεια των ασθενών και στην εφαρμογή των τεχνικών αυτών από εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς, με σκοπό την αποφυγή δυσάρεστων επιπλοκών ή ανεπιθύμητων ενεργειών που μπορούν να προκύψουν από ανεπαρκή γνώση ή έλλειψη εμπειρίας στην εφαρμογή τους.

Οι ειδικοί θα υπογραμμίσουν, μεταξύ άλλων, πως παρότι καταγράφεται μεγάλη πρόοδος στην εξέλιξη των τεχνικών της Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, η εφαρμογή των θεραπειών από μη εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και ιδιαίτερα από μη ιατρούς, υπονομεύει την υγεία των ασθενών. Η οικονομική κρίση, τα τελευταία χρόνια, δημιούργησε πρόσφορο έδαφος προκειμένου να αναδειχθούν ως «ελκυστικές» κάποιες αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας θεραπείες που στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης. Ωστόσο, οι επεμβάσεις και θεραπείες Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής πρέπει να εφαρμόζονται μόνο από εκπαιδευμένους Πλαστικούς Χειρουργούς και όχι από άλλους μη ειδικούς επαγγελματίες υγείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης